De la imaginație la fapte …

jules verne De la imaginație la fapte ...

De la imaginație la fapte …

În vremea copilăriei mele nu existau atât de multe posibilități de petrecere a timpului liber și nici atâtea surse de informare câte există astăzi. Nu exista internet, nu existau atâtea posturi de televiziune … nu existau multe. Însă, existau cărți. Și am citit … destul de mult. Iar printre cărțile lecturate s-au aflat și romanele “științifico-fantastice” ale lui Jules Verne, pe care le-am citit aproape în totalitate… sau, mă rog, o mare parte dintre acestea.

Cei care ați citit cărțile lui Jules Verne, în mod sigur știți despre ce vorbesc … Jules Verne, în secolul al XIX-lea descria cu lux de amănunte niște “aparate zburătoare” cu elice, scria despre niște “nave” capabile să navigheze pe sub apă, mai scria despre un tunel uriaș săpat într-un munte, folosit pe post de “tun” și cu care au tras o “ghiulea” în care erau oameni, iar acea ‘ghiulea” a ajuns taman pană pe Lună … La multă vreme după romanele lui Jules Verne, a apărut elicopterul, submarinul, iar americanii au ajuns pe Lună.

Haideți să aruncăm o privire despre cum arată “literatura științifico-fantastică” din vremea noastră – “literatură” care evident a luat o altă formă, modernă – filme, animații, etc …

Iar “viitorul”, este mult mai aproape decât credeți …

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , sâmbătă, 11 iulie 2015 in categoria Alte subiecte, Planeta noastra, Proiecte si cercetari. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “De la imaginație la fapte …”

  1. Cristi

    Din pacate in ziua de azi toata lumea este cu internetul putini mai pun mana pe o carte!

  2. Severus

    Pfoai, ce fac ăia cu vacile?

  3. Dan

    Fac ceea ce au făcut și oamenii de știință care, după ce au citit cărțile lui Jules Verne au transpus ideile în practică, realizând elicopterul, submarinul și multe altele …

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro