De la “Generația de aur” la… cea de tinichea!

Fotbal Campionat Mondial 1994 Romania Generatia de Aur De la Generația de aur la... cea de tinichea!

De la “Generația de aur” la… cea de tinichea!

Nu-i tocmai plăcut, dar… n-avem ce face! Asta-i situația prezentă (și poate ca și-n perspectivă!) din fotbalul românesc! Dovadă elocventă, între multe altele, recentul joc al echipei naționale cu reprezentativa Danemarcei. Nu scorul în sine – acel 0-0 (adică, dacă ne referim doar la echipa noastră, NULĂ-NULĂ!) – șochează, ci prestația sub mediocră a jucătorilor. A echipei, per ansamblu! Un fotbal anost, fără absolut nici-o concepție clară, fără orizont și fără finalitate.

Ocazii am avut (mai puține, totuși, că adversarii), unele de neimaginat, dar ce folos?! S-au ratat, cu seninătate, pe capete! Mai ceva ca-n… curtea școlii, cum spunem noi, românii (probabil că și alții).
De ce oare? Pentru că cei care, zice-se, sunt pe post de atacanți, n-au valoare, n-au reflexe nici măcar de nivelul amatorismului! Sunt total ineficienți, indolenți și lipsiți de ambiție și de voință.
Restul, ceilalți coechiperi? Cu unele mici excepții, la fel! La fel de lamentabili!

Nu-i cazul să fac și nominalizări, întrucât, cei în măsură s-o facă, au făcut-o. Specialiștii în comentarii (adică, ziariștii) și-au spus părerea, fiecare în felul său: diriguitorii fenomenului (care, din păcate pentru ei, ca de altfel, pentru noi, toți(!), încă se mai numește… fotbal!), noi “microbiștii” o tot spunem mereu, așa că acum, nu ne rămâne decât să regretăm de ceea ce vedem că se întâmplă și să sperăm! Să sperăm pe mai departe, reamintindu-ne de vremea când (o, tempora!) aveam și noi, românii, rezultate notabile, cu acea “Generație de aur“! O generație de adevărați fotbaliști care, deși n-au ajuns – din nefericire – niciodată (în nici o competiție) la… aur(!), ne-au încântat! Prin jocul prestat (și nu numai)!
Atunci, în acei ani, fotbalul românesc, în ansamblul său, era bine cotat și apreciat chiar la nivel mondial!

Acum, iată unde am ajuns! Și nu mă refer numai la echipa națională (reprezentativă)! Un fiasco cvazi total! Ce-o mai fi, vom vedea. Deocamdată, cum am mai spus, ASTA-I! Cu precizarea că (de reținut) asta-i doar numai… părerea mea!

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

JHXk8Ta De la Generația de aur la... cea de tinichea!

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “De la “Generația de aur” la… cea de tinichea!”

 • ... a scris la 29 martie 2017, 11:09   [#1]

  Deși am afirmat că nu voi mai urmări meciurile de fotbal ale naționalei României, mi-am încălcat promisiunea și am urmărit meciul România-Danemarca. Pentru ca în final să mă aleg cu nimic altceva decât o nouă dezamăgire, așa cum de fiecare dată s-a întâmplat în ultimul deceniu, la fiecare meci de fotbal al naționalei României.
  Am zis eu mai demult că, la noi, se joacă bambilici, nu fotbal…

 • ... a scris la 29 martie 2017, 20:21   [#2]

  Nu vom mai avea vreodata o generatie de aur. Adica nu vad niciunul mai rasarit care sa faca ceva.
  Se putea face multe in anii trecuti, cu Danciulescu, insa nu l-a vrut idiotul ala de Piturca.
  Sunt sigur ca aveam rezultate ceva mai bune, cu toate ca nu faci primavara cu o floare…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?