De la “fotbal pe pâine”, la fotbalul de pe teren

Mai exact, de la cum a jucat Duminica trecută echipa noastră reprezentativă în amicalul cu Spania şi ce se joacă de regulă în campionatul naţional!

Nu mai departe, miercuri seara în, se poate spune, derbiul de la Severin, acolo unde atât Steaua (FCSB!) cât şi Pandurii s-au întrecut într-un veritabil … bambiliki, cum, nu fără adevăr, eticheta un necunoscut coleg de blog, prestaţiile fotbaliştilor noştri. Dacă aţi văzut jocul (în direct, pe stadionul severinean sau la TV, probabil că aţi remarcat, de la cap la coadă, aiureala de pe teren! O echipă, Steaua, cu pretenţii de grupele Ligii campionilor, n-a făcut altceva decât să care, aproape-n permanenţă, balonul spre poarta adversarilor, de fiecare dată însă oprindu-se la marginea careului de 16 m, acolo unde, stereotip, jucătorii pasau ca la… handbal, până ce pierdeau mingea!
Adversarii, puţin cam duri, o preluau şi după câteva timide (şi la întâmplare) atacuri o pierdeau şi ei, trimiţând-o fie pe lângă poarta lui Niţă, fie prin tribună (copaci nu erau pe acolo!).
Şi, ca să fiu mai concis, cam aşa s-au petrecut lucrurile până la final, când, odată cu acordarea (justificat sau nu, asta numai arbitrii pot s-o spună) loviturii de penalitate (11 m) “bâlciul” a degenerat în circ penibil! Reţineţi, vă rog, pe teren, deci la ambele echipe s-au aflat dacă nu greşesc, 6-7 jucători de Naţională, contribuitori direct la rezultatul onorabil obţinut în întâlnirea amicală cu ibericii în urma doar cu 3-4 zile!

fotbal romania steaua fcsb De la fotbal pe pâine, la fotbalul de pe teren

Şi atunci, ce să mai spui?! Probabil (sau sigur) unii dintre eventualii cititori ai acestor rânduri vor obiecta: stai dle, că şi fotbaliştii sunt tot oameni, sunt şi ei obosiţi! Nu zic, nu! Dar prin alte locuri din lumea asta, se joacă şi din 3 în 3 zile şi fotbaliştii nu prea mai obosesc! Diferenţa-i că ăia, adică fotbaliştii adevăraţi, n-au numai pretenţii şi aere de mari vedete ci ştiu să-şi facă bine sau chiar foarte bine meseria ce şi-au ales-o, nu?

Chiar astăzi, 31 MARTIE, Gazeta Sporturilor titra, referindu-se la tinerii practicanţi ai sportului rege “Ruşini în Europa, titulari în Liga 1!“. Deşi era vorba, în special, de componenţii Under 19 care au fost penibili într-un recent turneu, aceasta (cred eu) arată de fapt valoarea actuală a fotbalului nostru!
Desigur, nu trebuie să dezarmăm, dar nici să aducem elogii peste elogii unora ca Stanciu, Marica, Chipciu, etc, etc, care din întâmplare sau nu, au făcut acum sau altădată un joc bun… şi-n rest?

Doar, cum spuneam, aţi văzut şi Dv meciul Steaua-Pandurii (şi nu numai)! De ce oare ne place să ne-mbătăm cu apă chioară?! Cum oare se poate crede că poţi să învingi în lumea bună a fotbalului european, când tu nu eşti în stare să câştigi în faţa unor echipe destul de modeste!? (Vezi exemplele: Steaua-Baia Mare, din anul trecut, Steaua-Voluntari, Dinamo-Chiajna, Steaua-Poli Timişoara ş.a.m.d!
Deci, mai uşor cu laudele şi cu… valoarea de milioane de euro pentru unii sportivi, parcă specializaţi în a ocupa apoi, băncile de rezervă ale unor modeste echipe europene!

Acum, aproape de final, o confidenţă. Observaţiile sau comentariile de mai sus au fost făcute de un înfocat iubitor al sportului românesc în general şi al fotbalului, în special!
Şi încă ceva, sunt stelist de când mă ştiu, aşa că nu cred că mai este cazul să fiu suspectat de subiectivism şi rea intenţie! Dimpotrivă. Doresc din suflet succese pe linie în toate disciplinile sportive şi cum spuneam, nu numai!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?