De Covid sau cu… Covid?!

mail 5 De Covid sau cu... Covid?!

Mass media ne informeaza ca, din cauza numarului mult prea mare a celor infectati cu noul coronavirus, suntem doar la un pas de ne bloca iarasi noaptea in case! Evolutia infectarilor zilnice a facut ca autoritatile sa se gandeasca deja la rerstrictionarea circulatiei pe timp de noapte, mai ales in zonele in care pandemia este in plin avant. Mai mult, in aceste zone, dar nu numai, s-au inchis si scolile. Aceste prezumtive masuri, alaturi de cele aflate mai demult in vigoare, au declansat in unele locuri multa ingrijorare din partea cetatenilor care acuza mereu autoritatile de restrictiile impuse si de amenzile mult prea drastice pe care le-au luat si le aplica de cand a inceput pandemia.

Bunaoara solistul trupei Holograf, Dan Bitman, a spus recent ca “nu mai suport sa traiesc in conditiile degradantete care au venit si vin odata cu numarul de infectari” despre care spune ca “e scos din burta” de catre autoritati.

Nu mi sa intamplat niciodata, nici pe vremea lui Ceausescu, sa-mi restrictioneze cineva dreptul la munca in felul in care mi se rerstrictioneaza acum, in plina democratie“!

Tot cunoscutul cantaret a mers la un post de televiziune (Antena 3), unde a mai spus ca un medic pe care-l stie i-a povestit ca statisticile publicate zi de zi sunt eronate deoarece sunt raportari gresite inca din spital!

Aflu de la zi la zi ca mi s-a restrictionat toate drepturile posibile”.

La cele spuse, medicul Adrioan Sttreinu-Cercel i-a raspuns la acelas post tv ca “nu e nimeni mai destept, sau mai prost decta celalalt” decrind totodata situatia dificila in care se regasesc medicii de cateva luni incoace. Pe de alta parte, la cateva zile dupa declaratiile lui Dan B, solistul trupei Taxi, Dan Teodorescu, le-a dedicat pe pagina sa de Facebook o poiezie tuturor celor care nu vor sa poarte masca de protectie impotriva virusului sus amintit. Asadar, pareri si pareri, pro si contra interdictiilor.

Spre exemplificare, o prima declaratie facuta la “Breaking medical” de catre prof. dr. Dumitru Dulcan:

Nu mă simt confortabil cu masca. Dar astea sunt regulile și legea. Eu sunt un om civilizat și respect legea, câtă vreme nu se face abuz. Nu mă abuza și nu-mi pretinde ceea ce e dincolo de ceea ce eu, ca medic și ca om de cunoaștere științifică, știu că nu are rațiune. Deocamdată respect legile, dar vom vedea până când și până unde vom merge. S-ar putea ca mulți infractori să se ascundă după masca asta, și asta nimeni n-a gândit-o. Dacă nu poți să distingi pe cineva, poate să-ți faca orice rau. Omul se ascunde după mască!

Am spus și repet: a izola pe criteriul vârstei, pe care nu știu cum au luat-o, înseamnă să expunem acest segment uman la accidente trombo-embolice, depresive, psihic și psihologice. În acest timp, oamenii au făcut depresii, unii au încercat să se sinucidă. Consider că acesta e un abuz și ar trebui să găsească o soluție să nu se țină așa la infinit. Am auzit pe cineva spunând că nu sunt suficiente trei luni de izolare și să se facă trei ani. Aș fi întrebat-o dacă nu cumva e strănepoata cuiva, știm noi cine, care pe criterii rasiale a făcut niște rele in istoria asta. Cum să ții niște oameni bătrâni in izolare trei ani? Doar dacă vrei să-i elimini!

La randul sau, dar pe Antena 3, profesorul dr. Tudorel Butoi vorbeste despre un aspect f important:

“Necropsiile sunt obligatorii! Trebuie să aflăm dacă s-a murit de COVID-19 sau cu COVID-19. Să vedem de ce a murit ăla! Cu COVID sau de COVID. Că dacă este de COVID, iau prin necropsie și demonstrez tuturor că a murit de COVID. Dar dacă ăla spune: a murit cu COVID, era infectat, dar avea o tumoră în cap, atunci omul a murit cu COVID”.

- Alta declaratie:
Bolnavii de Covid nu sunt niște persoane care au luat o boală venerică, pentru că au făcut sex neprotejat pe centură. (Vă rog să mă iertati, astăzi simt că trebuie să spun asta) . Bolnavii de Covid sunt prietenii noștri, parinti, frați, surori, colegi, vecini, prieteni. Din tot ce se întâmplă in perioada asta, cel mai urât mi se pare faptul că oamenii se tem să spună că trec prin boală, pentru că in societate există acest curent, împotriva celor care se îmbolnăvesc. Am in anturajul meu oameni foarte apropiați și foarte dragi, cu care nu am intrat in contact in ultima vreme, care s au îmbolnăvit. Oameni care au avut grijă. Oameni care nu sunt vinovați pentru că s-au îmbolnăvit. Câțiva trec ușurel prin poveste, alții au fost la un pas să nu mai fie. Parcă eram un popor credincios, cu dragoste pentru semeni, cu empatie. Să ne amintim că înainte de a fi bogați sau săraci, deștepți sau nu, de la țară sau de la oraș, intelectuali sau muncitori, bărbați sau femei, tineri sau bătrâni, suntem OAMENI.” (Mirela Retegan)

Asta-i si parerea mea.

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “De Covid sau cu… Covid?!”

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 4 noiembrie 2020, 23:39   [#1]

  Pe un infectat cu SARS-Cov2 îl eviți pentru că-i contagios, iar vina lui nu constă în felul în care a contractat virusul, ci în faptul că nu-i evită el pe cei neinfectați pentru a nu le transmite boala. Chestia cu sexul neprotejat pe centură nu-și are rostul în discuție, în viziunea mea fiind de evitat deopotrivă toți/toate care fac sex pe centură, indiferent că-l fac protejat, ori neprotejat. Dacă testarea ar fi gratuită și cetățenii ar fi într-atât de responsabili încât să-și facă testul din proprie inițiativă, izolându-se și punându-se sub observație în cazul în care le iese pozitiv, probabil că am scăpa de virus fără vreun vaccin care, odată administrat, ne poate cauza posibile alte neplăceri.

 • marc
  ... a scris la 5 noiembrie 2020, 6:24   [#2]

  Bine ca ati revenit pe acest blog!Ca de fiecare dată,spusele dv.sunt la obiect si cu mult adevăr.Va citesc atent si cu plăcere…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 noiembrie 2020, 0:25   [#3]

  Spune-mi, te rog, Marcele: ce mai contează dacă la 80 de ani (sau la 50 și-un pic, ca mine) mori de covid sau cu covid? Eu încă mai cred că toată gălăgia asta mondială cu „noul virus” e exagerată.

  Ni se tot prezintă zilnic clasamentul noilor cazuri și se tot „doboară recorduri”, fără să ne spună cineva câți dintre decedați au murit din cauza acestui virus. Fără necropsie nimeni nu poate susține că toți au murit de Covid 19.

  Ăsta-i al treilea război mondial, prietene Marc. Nu e nevoie de distrugeri materiale, e suficient să induci frica de moarte într-o populație care vrea să trăiască. Și uite-așa populația renunță la libertate (ce-o mai fi și aia?) în favoarea existenței…

  Nu mai interesează pe nimeni că niște neciopliți au devenit șefi de gașcă. Covidul ne ucide, nu-i așa? Haideți să fim cetățeni responsabili, să ne punem masca pe gură ca să nu-i contaminăm pe aleși. Cine ne mai salvează dacă se îmbolnăvesc și ei?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 noiembrie 2020, 1:35   [#4]

  Mai fac un comentariu (știu că ora e târzie, da’ ce să fac când berea îmi dă ghes?) pentru domnul Civi Lezat:

  Infectații cu Sars Cov 2 nu au nicio vină că s-au ales cu virusul, domnule. E pandemie, așa spun autoritățile și așa susții și dumneata. Baricadează-te în casă și ai toate șansele să scapi teafăr din acest bucluc. Nu te pune nimeni să intri în contact cu contagioșii…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 6 noiembrie 2020, 22:44   [#5]

  Logica dumitale, domnule Francisc, nu e deloc o noutate. Am auzit-o și-n autobuz de la unul mort de beat, care probabil se căcase pe el pentru că puțea îngrozitor, spunându-le celorlalți călători că dacă nu le convine, să coboare și să meargă pe jos! Și-n cazul bețivanului, EU personal nu-i găsesc nicio vină pentru faptul că sfincterul i-a cedat fără voia lui și nici pentru faptul că n-a prevăzut că acest lucru i s-ar fi putut întâmpla tocmai atunci, și tocmai lui. Ce să-i faci, lumea nu-i întotdeauna dreaptă, iar în cazul contagioșilor, în toate timpurile și pe întreg globul, comunitățile au găsit de cuviință să-i izoleze pe cei infectați, nu pe cei sănătoși, dar accept că și această atitudine poate fi revizuită în această recivilizare a umanității care se derulează actualmente. OM trăi ș-OM mai vedea, a spus orbul!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 noiembrie 2020, 16:05   [#6]

  În comentariul meu anterior am cam luat-o pe „spume” și am formulat anapoda ideea, domnule EU. Permiteți-mi să rescriu…

  Oricine se poate infecta (fără vină) de gripa adusă de Covid-19. Virusul ăsta ucigaș se întinde ca o pecingine peste „democrația mondială” și nimeni nu știe cum poate fi oprită această „pandemie” care ne-a prins în plină globalizare.

  În primăvară s-au închis granițe și a fost chemată armata ca să ne apere de pierzanie. Între timp China (locul de baștină al acestui „ucigaș în serie”) e ca și vindecată. S-a vindecat și Trump de „make America great again”, ne-am vindecat și noi de libertatea cuvântului…

  Logica mea (senilă, că de, am și eu o vârstă!) îmi spune că toate măsurile luate de guvernele mapamondului sunt frecție la picior de lemn în fața acestei „pandemii”.

  Într-o rânduială cumsecade cetățeanul turmentat (despre care spuneți că i-a cedat sfincterul) nu se afla în autobuz, ci la un centru de dezintoxicare. Nu putem opri „mersul trenurilor” pe motiv că unii sunt suspecți de Covid…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 noiembrie 2020, 22:13   [#7]

  Care e logica închiderii piețelor, domnule Civi? Ce diferență e între o piață agro-alimentară și un super market? Să nu-mi spuneți că diferența o fac gardienii cu „pistolul” pus în frunte ca să măsoare temperatura…

  Să mă ierte adepții acestei „pandemii”, da’ eu rămân la părerea că isteria numită Covid-19 e un bluf menit să ne convingă despre inutilitatea trăirii.

  Stați cuminți la locurile voastre, prieteni…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 11 noiembrie 2020, 0:14   [#8]

  Domnule Francisc, EU purtam cu dvs. o discuție pe principii, dar dacă îmi propuneți să luăm în discuție măsurile aberante ale guvernelor din UE, vă rog să nu-mi cereți să vă arăt EU care să le fie logica. Sarscov-2 este real, la fel cum este și pandemia, însă maniera în care diverse centre de putere, oculte sau guvernamentale, înțeleg să se folosească de acest fenomen în scop politic este blamabilă. Sunt multe argumente care să susțină teza că în piețele agro-alimentare răspândirea virusului este mai puțin probabilă decât în super-market-uri. Pe de altă parte, este evident faptul că închiderea piețelor agro-alimentare favorizează rețelele de supermagazine, consolidându-le monopolul. “Gardienii cu pistolul” erau și la intrările în Piața Obor, unde cetățenii făceau cozi de peste 100 de metri, așteptând sa intre-n hală, asta pe perioada stării de alertă. Deci, EU zic așa, pandemia nu este un bluf, ci felul în care unele guverne o gestionează îi dau această coloratură.

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 11 noiembrie 2020, 1:06   [#9]

  Apropo, domnule Francisc, ați fost interesat să aflați cum a rezolvat China criza din Wuhan? Pe lângă faptul că 7.000 de muncitori au construit spitalul Huoshenshan în 10 zile, cu o suprafață de 60.000 mp, special pentru criza creată, au mai și carantinat cei 11 milioane de locuitori ai Wuhan-ului, împreună cu toți navetiștii, din zone externe, care au fost surprinși de instaurarea măsurii de izolare. De asemenea, au izolat alte sute de milioane de cetățeni, în diferite alte zone, însă la 18 martie 2020 au anunțat “niciun caz transmis local în întreaga Chină”, deci în circa trei luni. Noi (UE), de vreo zece luni, “o tot frecăm” în tot felul de scenarii și măsuri judicios trâmbițate prin presă, comparându-ne noi între noi cu nr. de infectați și de morți, cu concedii, cu alegeri, cu demitizări și avertizări alarmante, pentru ca să ajungem actualmente să ni se spună că până la vaccin n-avem ce face, iar ăsta va veni în etape pe parcursul a câtorva ani și nici așa nu-i sigur că scăpăm de virus, până nu s-o decide el să dispară. Serios? Păi chinezii cum au făcut, sau nu este de demnitatea noastră să-i luăm în seamă, pentru că acum “suntem din lumea bună” și luăm lumină doar de la Bruxelles? Cică “prostia se plătește”, iar faptul că noi românii am plătit și plătim în continuare atât de mult, cu întreaga industrie naruită, cu pădurile tăiate și agricultura “pe barba ei”, iar acum inclusiv cu vieți sacrificate și cu privațiuni pe altarul covid-19, ne arată fără putință de tagadă că ocupăm locul fruntaș în UE, din acest punct de vedere!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 noiembrie 2020, 0:24   [#10]

  Ne putem oare compara noi ăștia, Europenii (vreo 800 de milioane) cu 1,4 miliarde de chinezi, domnule Civi Lezat?

  Indiferent de orânduire, unde-s mulți puterea crește. Pentru chinezi 11 milioane de locuitori nu înseamnă nimic. Chiar și o sută de milioane e pentru ei o cantitate neglijabilă…

  Principii să fie, domnule EU! România, cu cele 20 de milioane de locuitori, unde credeți că se „încadrează”? Dureros pentru mine e faptul că am acceptat majoritar premieri pe unii precum Văcăroiu, Radu Vasile, Năstase, Ponta, Oprea, Tudose, Grindeanu, Dăncilă, nu neapărat în această ordine. Ne place impostura, asta e realitatea, domnule Civi Lezat.

  Premierul în funcție nu face excepție… Suntem un popor prea mic pentru a face gură! Democrația globală nu ține cont de o minoritate…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 12 noiembrie 2020, 2:00   [#11]

  Păi, dacă 11 milioane de chinezi nu-nseamnă mult, atunci 4.547 de decese din 92.015 total infectați cum să fie, mulți sau puțini? EU mă refeream la timpul scurt în care au rezolvat epidemia în China, țară cu cca 1,4 mld. de cetățeni, pentru că restricticțiile impuse populației sunt aceleași cu cele din Europa în “lockdown”, însă în 3 luni au dobîndit controlul total asupra virusului. Chestia asta vine și cu un “dezavantaj”(glumesc, desigur) și anume, nemaiavând cazuri noi de infectări, asta îi obligă să facă testul de fază 3 pentru cele 4 vaccinuri prin alte țări, printre care și Serbia (vecină cu noi). În fine, dacă dvs. susțineți că “vă place impostura”, EU vă contrazic spunându-vă că de fapt vă place incompetența, de vreme ce ați evitat să-i nominalizați tocmai pe premierii care și-au demonstrat-o din plin prin efectele dezastruase ale guvernărilor lor. România, cu cele 20 de milioane de cetățeni se plasează acolo unde e actualmente, adică la 314 mii total infestări și 8.186 decese, numere în creștere în pas cu întreaga Europă, de altfel! Și, iar vă contrazic spunându-vă că, se pare că pentru autoritățile chineze cei 11 milioane de locuitori ai Wuhan-ului, ca de altfel întreaga natiune, au fost suficient de importanți ca să acționeze în mod exclusiv pentru îndepărtarea pericolului epidemic, fără a avea în vedere calcule politicianiste nici de interes intern și nici extern, reușind ca în 3 luni să-i readucă la normalitate, cu un nr. infim de victime (având în vedere și situația din lumea occidentală). EU zic că, pentru a putea spune dacă îți place sau nu ceva, mai întâi trebuie să știi cum arată acel ceva, lucru valabil și în privința imposturii!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 noiembrie 2020, 16:50   [#12]

  Sunt îndrăgostit iremediabil de impostură, domnul (m)EU! (Vă rog să observați că în comentariul anterior am scris citeț, citez: „premierul în funcție nu face excepție”!)

  Vreți cumva să mă lămuriți că nu știu cum să fie ziua de mâine pe care mi-o doresc? În niciun caz așa cum arată astăzi…

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 22 noiembrie 2020, 5:59   [#13]

  Nicidecum, domnule Francisc, cum aș putea să-ncerc să vă lămuresc, când nici EU nu cred așa ceva, mai ales că-mi păreți a fi și extrem de voluntar, însă cred că în fapt ajunge ca dvs. să nu vă placă ceea ce v-ați dorit, aspect pe care nu-l identificați ca atare dând vina pe impostură. Spunându-vă acestea, îmi vine-n minte un banc mai vechi cu un negru, rătăcind prin deșert, căruia-i apare-n față un spiriduș care se oferă să-i îndeplineacă oricare trei dorințe. Fiind extrem de însetat, negru-i spune că prima dorință este să aibă apă din abundență, celelalte două fiind să-l facă alb și să aibă “vagin” la discreție, astfel că spiridușul, îndeplinindu-i toate cele trei dorințe, l-a transformat în bideu.

 • EU, Civi Lezatu'
  ... a scris la 22 noiembrie 2020, 20:51   [#14]

  A se citi “…se ajunge în situația ca dvs….”. Scuze!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?