De ce ?!

StressedOutFace De ce ?!

În dorinţa firească de a afla răspunsul cuvenit, voi insera mai jos (la modul interogativ şi sub genericul: DE CE?) doar câteva, din numeroasele probleme ce frământă, într-un fel sau altul, viaţa social economică şi politică a României de azi.

ESTE, OARE, NEAPĂRATĂ NEVOIE SĂ COPIEM DE LA ALŢII, CÂND, SE ŞTIE, CA ŞI NOI, ROMÂNII, AVEM SPECIFICUL ŞI TRADIŢIILE NOASTRE, CARE NI SE POTRIVESC? La alegerile prezidenţiale din Noiembrie 2014 am fost şi eu printre cei care l-au votat, ca preşedinte, pe Dl. Klaus Iohannis. Nu-mi amintesc însă să fi pus ştampila şi pe o eventuală funcţie de “Primă Doamnă a României”! Ştiu însă (şi asta o ştie tot românul) ca în ţara noastră, deocamdată, nu există, oficial, o asemenea funcţie. Şi atunci, de ce oare Doamna Carmen Iohannis este prezentată la acest mod?! Trebuie neapărat să-i copiem pe americani?!
Ştiu, desigur, că regulile protocolare prevăd şi prezenţa soţiei preşedintelui în vizite, particulare şi oficiale ale şefului de stat, dar nu anunţată la acest rang (citiţi-funcţie). Mai ştiu că de la Revoluţie şi până-n prezent, soţiile foştilor preşedinţi (Iliescu, Constantinescu şi Băsescu) nu s-au bucurat de un asemenea privilegiu! Nu cred că se vrea, Doamne, fereşte!, o reamintire a ceea ce a fost în Epoca de Aur!…

Aflu cu surprindere, că actuala legislaţie prevede între altele, primirea – în continuare – a salariilor în cazul celor aleşi în diferte funcţii, chiar dacă aceştia (săracii de ei!) se află în arest! Atunci putem spune “Furaţi, fraţilor, că totu-i ok!” Mai ales pentru cei, chipurile, arestaţi la… domiciliu! Ce mai, adevărat concediu pe banii statului!

spital mizerie igrasie De ce ?!

Deşi de multă vreme sistemul medico-sanitar se află în cronică suferinţă, nimeni (din cei abilităţi) nu mişcă nimic!? În spitale se moare pe capete, prin policlinici, la uşa cabinetelor, sunt, cu mici excepţii, cozi interminabile, personalul medico sanitar este, în cele mai multe cazuri, insolent, ba chiar şi obraznic, mita este tot pe primul plan (în detrimentul vieţii oamenilor!), medicamentele lipsesc, etc, etc.
Şi, culmea, prin Camerele Parlamentului, aleşii neamului discută (dezbat) alte “probleme majore”, precum bacşişul, mărirea pensiilor celor care “au muncit” în mai multe legislaturi parlamentare ş.a.m.d!
Nimeni însă din cei care, chipurile, ne reprezintă, nu a făcut, din câte ştiu, o propunere şi o măsură concretă de resurcitarea a acestui domeniu de maximă importanţă pentru viaţa tuturor românilor, de fapt, a întregii naţiuni.

gigi becali steaua De ce ?!

De ce patronul echipei de fotbal “Steaua” continuă să-i vândă pe jucători mai ceva ca pe oi!? Ştiu că, nu puţini la număr din cei care, eventual, vor citi aceste rânduri, o să spună că orice patron face ce vrea cu banii lui. Da, aşa o fi! Dar dacă Dumnealui, care şi-a câştigat notorietate tocmai datorită fotbalului, vrea NUMAI CÂŞTIG BĂNESC, să lase echipa în proprietatea altuia, aşa cum de fapt ar fi normal şi cum o cer aproape toţi simpatizanţii acestei echipe cu o tradiţie aparte şi cu un palmares deosebit. Dacă pe dânsul nu-l interseaza (cum a şi declarat!) acest sport rege, să fie sănătos şi să scoată bani din altceva! Eu cred că este mai mult decât jenant ca un fotbalist să fie vândut exact ca o marfă! Sau hai, vinzi, după un timp, nu?, dar să şi cumperi. Sunt multe de discutat pe această temă!.
Aş adăuga în final şi vina ce o poartă unii jucători care, şi ei în goană numai după bani, prefera să plece, indiferent unde, zice-se “într-un campionat mai puternic”! Omit însă faptul că, excepţie făcând doar 2, 3 fotbalişti plecaţi, aprope toţi stau mai mult pe banca de rezervă! După un timp, revin spăsiţi la … matcă!..

Despre alte aspecte ale vieţii româneşti contemporane, voi reveni, probabil, cu altă ocazia. Deocamdată, să auzim numai de bine!…

Autor: Marc Ciubotaru (Guest Post)

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “De ce ?!”

 • aurel
  ... a scris la 27 mai 2015, 11:17   [#1]

  AVETI PERFECTA DREPTATE!

 • aurel
  ... a scris la 27 mai 2015, 11:23   [#2]

  AM O INTREBARE?
  AM SCOS CARDUL DIN TELEFON FARA CA SA INCHID TELEFONUL.
  ACUM NU-L MAI VEDE NICI TELEFONUL NICI CALCULATORUL.
  CE ESTE DE FACUT?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?