De ce nu voi vota PNL-ul

Calin Popescu Tariceanu ALDE Liviu Dragnea PSD De ce nu voi vota PNL ul

PSD = PNL = ALDE = UDMR = Aceeasi mizerie!

Până mai în urmă cu oareşce ani, măcar aveam speranţe că există opoziţie în România. Opoziţie la, evident, ciuma roşie. În timp, însă, urmărind activitatea PNL-ului am constatat că nu sunt cu mai nimic diferiţi faţă de PSD.

Analizând activitatea PNL-ului am ajuns la concluzia că nu (mai) merită votaţi. Şi nu-i voi mai vota, PNL-ul a pierdut definitiv votul meu.
Nici până acum nu-i votam dintr-o foarte mare convingere ci pentru că încercam să dau votul meu unui partid care avea şanse să câştige măcar câteva lupte în războiul cu PSD-ul, partidele mici având de fiecare dată soarta pecetluită, acestea devenind de cele mai multe ori “partide balama” care înclinau balanţa puterii într-o parte sau alta în funcţie de cum bătea vântul politic…

Eu nu l-am uitat nici pe Orban de la PNL, muşamalizarea evidentă a accidentului mi-a rămas în minte… la fel cum mi-au rămas în minte mulţi politicieni prin “isprăvile” pe care le-au făcut: Iliescu (trecutul său comunist, revoluţia, mineriadele, etc), Năstase (IMGB, OMV, Bechtel, etc), Tăriceanu (taxa auto când Tăriceanu vindea Citroen în România, drepturile de exploatare a resurselor de gaze din Marea Neagră, etc) şi mulţi alţii. I-am ţinut minte pentru ce-au făcut!

Ultima ispravă a celor de la PNL:

solicitare de retragere a propunerii privind eliminarea pensiilor de serviciu PNL De ce nu voi vota PNL ul

Şi citez din ce spunea Dragoș Bistriceanu pe FB:

PNL-ul retrage, pe furiș, propunerea privind eliminarea pensiilor speciale! Încă o mostră de ipocrizie din partea „principalului partid de opoziție”.

Bulacu Romulus – senator PNL, Cîțu Florin-Vasile – senator PNL, Buican Cristian – deputat PNL și Ştirbu Gigel-Sorinel – deputat PNL sunt inițiatorii proiectului ce ținea capul de afiș al publicațiilor online în urmă cu câteva zile. Se anunța a fi o inițiativă reușită din partea liberalilor întrucât s-ar fi eliminat toate decalajele dintre pensiile normale și cele ce nu respectau principiul contributivității.
Inițiativa legislativă depusă pe data de 12.02.2019 viza eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputați, senatori, judecători, procurori, militari, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membri ai corpului diplomatic şi consular al României, ai Curţii Constituţionale şi pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Ieri, 18.02.2019, proiectul a fost RETRAS fără ca vreunul dintre inițiatori să ofere explicații, argumente sau motive care să îi fi determinat să recurgă la o astfel de procedură. În urmă cu aproape două săptămâni, președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, afirma că “este singura inițiativă de acest fel și așteptăm să vedem ce susținere vom avea din partea colegilor parlamentari”. Iată că n-au așteptat nici măcar avizul Consiliului Legislativ, alegând să înșele, încă o dată, așteptările electoratului liberal.

Nu este singurul episod de acest fel, iar atitudinea fățarnică a partidului pare a deveni o constantă îngrijorătoare. Vă prezentam, în ultima postare de pe această pagină, cum PNL-ul a votat cot la cot cu PSD, ALDE și UDMR legea privind finanțarea partidelor politice. Cu toate acestea, tot ei au fost cei care, în dezbaterile publice, au blamat sumele de bani alocate către partide, uitând de votul acordat în Parlament. De asemenea, episodul „Crin Antonescu la europarlamentare” a reprezentat o altă dezamăgire din partea partidului ce se pretinde a fi o alternativă solidă la actuala guvernare.


2AVdUlo De ce nu voi vota PNL ul

Categorie articol [ Legislaţie, Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “De ce nu voi vota PNL-ul”

 • marc
  ... a scris la 20 februarie 2019, 18:08   [#1]

  Buun, f bun! Mi-ai luat-o inainte! Aveam in intentie sa scriu si eu ceva, cam pe aceeasi tema! Ai facut-o tu dar sper, totusi, sa te urmez, nu? Ceva insa ma spre inceput de… martisor!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 februarie 2019, 18:34   [#2]

  De ce să mai cauți justificări pentru a nu-i mai vota pe „liberalii” ăștia de conjunctură, Dane? Încă nu ți-e clar că „partidele tradiționale” de pe scena politică a ultimilor 30 de ani sunt doar un simulacru de partide?

  Ce „democrație” ne dorim când ne conduc niște borfași? Bine, reformulez: cum naiba să fie democrație în țară când „partidele” ce ne conduc nu prea știu ce-o fi aia. PSD-ul și-a ales conducătorul dintre singurul candidat (vreți să fiu în continuare președintele vostru?), PMP-ul i-a urmat exemplul. Despre PNL nu mai are sens să spun, iar despre ALDE și UDMR mi-aș răci gura de pomană…

  Nu sunt deloc priceput în „bucătăria democrației”, dar cred că a sosit vremea să încercăm și alte rețete. Eu unul m-am cam săturat să tot înghit aceeași ciorbă. Nu crezi că 30 de ani sunt de ajuns?

  Eu cred că sunt deja prea mulți și e momentul să schimbăm meniul…

 • ... a scris la 20 februarie 2019, 18:48   [#3]

  Încă una să vă răcoriţi…

 • ... a scris la 20 februarie 2019, 18:58   [#4]

  Cred că am greşit ţara…

  Ba pardon!,
  cred că am greşit planeta!

  -- Căpitane Picard, ‘tu-ţi ceapa mă-tii, iar ai setat greşit GPS-ul interstelar!!!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 februarie 2019, 19:11   [#5]

  Nu mă răcoresc deloc, Dane. Din contră, mă încing și ajung la punctul de fierbere…

  Când privesc „galeria” de indivizi „celebri” pe care o postezi îmi vine să dau vaca din grajd pe o bâtă de baseball. Mamă ce le-aș mai trage una peste scăfârlie unora ca ăștia!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 februarie 2019, 19:39   [#6]

  Cred că ai greșit Universul, căpitane Dan! Între atâtea Universuri paralele e greu de găsit două state la fel…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 februarie 2019, 22:50   [#7]

  Nu prea știu cum gândesc semenii, dar eu nu mai votez partide „tradiționale”. M-am săturat! Între PNL-ul lui Orban și PSD-ul lui Dragnea nu există diferențe. Puterea și „opoziția” au bătut palma. Aceiași dinozauri politici încearcă să ne lămurească că (sfântă cacofonie) unii sunt mai „sfinți” decât ceilalți.

  Nu pricep de ce nu am alege pe alții… Cine ne împiedică? Ce riscăm? Cine ne pune să ne aplecăm în fața imposturii?

 • ... a scris la 20 februarie 2019, 23:27   [#8]

  Hai gata, trebuie să le dăm şansa şi altora să ne prostească, ăştia de-acu’ ne-au prostit destul, aşa, fo treij’ de ani…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 februarie 2019, 23:46   [#9]

  Păi nu te-ai săturat să fii prostit tot de ăștia, nene Dan? Eu da! Fug repede până acasă că mâine am treabă.Tai porcul din coteț.

  Și să vezi ce „filozofii” scot mâine pe gură…

 • Julian
  ... a scris la 21 februarie 2019, 13:50   [#10]

  Asa e, dar l-au retras ca sa-l modifice si l-au redepus: initial proiectul prevedea si eliminarea pensiilor de serviciu ale militarilor

 • ... a scris la 21 februarie 2019, 16:27   [#11]

  @Julian, de ce trebuie să fie mai cu moţ unii decât alţii? Principiul contributivităţii mi se pare cel mai corect: cât contribui atât primeşti! Dacă la noi, toţi ceilalţi, este valabil acest principiu atunci de ce vor unii să fie ei mai “speciali”?

  Oricum, la ce salarii au parlamentarii şi bugetarii, aceştia vor avea pensie frumuşică… Şi tot nu le ajunge, vor şi mai mult! Evident, pe spatele fraierilor care lucrează la privat şi care plătesc taxe şi impozite de le sar ochii din cap, primind în acelaşi timp cam jumătate din salariul unui bugetar şi cam o zecime (sau şi mai puţin!) din salariul unui parlamentar!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?