De ce atâtea rele, oameni buni?

Gheorghe Dinca criminal omor crima Caracal De ce atâtea rele, oameni buni?

De ce atâtea rele, oameni buni?

Iată că acum, de câteva zile, presa românească (și nu numai) are un nou subiect “bombă”, cum spun… anteniștii și colegii lor de la România tv! Un subiect ce dezbate pe larg un caz cutremurător, aproape de necrezut (!!), cu mult peste cel petrecut (și forfecat în fel și chip) al unei fetițe, Simona, din Baia de Aramă. Este cazul Alexandrei, o elevă din Caracal, al cărui sfârșit, de un tragic inimaginabil, va este acum, mai mult ca sigur, cunoscut. Nu-l voi detalia, întrucât ar fi de prisos și, practic vorbind, nu ar aduce nimic în plus sub aspect strict informațional, decât o amplificare a emoțiilor și gândurilor funebre pe care cred că le-ați avut și probabil inca le aveți.

Ceea ce merită însă dezbătut, cu toate că, sunt convins că cele scrise în prezentul articol, nu vor fi luate-n seama de ABSOLUT NIMENI, sunt doar câteva întrebări și tot atâtea reaspunsuri. Sosite ori, ba. Iată, prima întrebare: Cum s-a ajuns la așa ceva într-o țară în care, până acum câțiva ani, asemenea întâmplări erau o raritate?! Între rarități, amintiți-va doar de Ramaru, acel… student de la Agronomie, cu profil de criminal notoriu, răsplătit, prompt, cu o pedeapsa binemeritată! Fără însă prea multe explicații, mediatizări și motivații, cum se obișnuiește acum! Acum, când atât poliția, cât și justiția, de fapt mai toate instituțiile statului îndrituite prin LEGE să vegheze la liniștea și siguranță omului și să prevină asemenea barbarisme, se disculpă prin ce credeți? Pin “respectarea legii” și a “normelor în vigoare”!!!?

Deci, deși alertați de un disperat și repetat apel de salvare, cei de la 112 cât și de la poliție, nu au putut da curs impresionantelor rugăminți ale unei tinere ființe aflată în mare și iminent pericol, pt că, așa cum am mai scris, nu le prea permitea legea și competențele ce le aveau (pe hârtie!) !? Mai mult, cu toate că domiciliul presupusului criminal le ere deja cunocut, iar forțele speciale masate pe acolo (doar așa, de ochii lumii), a tebuit să treacă o noapte întreagă, în așteptarea orei 6, cea care, motivează dumnealor, le dădea dreptul, cică legal!, de a pătrunde acolo, după acea poartă baricadată, în incinta fărdelegilor! De ne crezut, dar adevărat! Așa că, să spunem și noi, iată, primul răspuns l-am și aflat!… Dar, altă întrebare (!): Oare care-i explicația că, martoră nemijlocită la multe alte asemenea cazuri, oarecum similare, justiția noastră independența ca putere în stat (oare?!), pare a fi cam pasivă și mult prea indulgență cu personajele în cauza (recte-violatori, borfași, tâlhari, criminal etc), pedepsindu-i fie doar cu… câțiva anișori de detenție (dar în condiții civilizate, pe măsură faptelor comise!), fie cu suspendare sau… sub control judiciar!

Conștienți de asemenea indulgență, dar și de amânări peste amânări!, aceste specimene, (umane, nu poți să le mai spui), fie că scapă, prin reducerea pedepsei, fie că după “studii”, o iau iarasi de la capăt! Poliția-i știe, organele locale pe linie adminitrativa, la fel, iar’mnealor acționează în voie, mai ceva decât au făcut-o! Și?! Și iată așa, nouă, oamenilor cinstiți și nevinovați, ne este dat să aflăm mult prea des “minuni” și cazuri cutremurătoare, să ne panicăm și întristăm de soarta ce-o avem! De ce, atâtea nesfarsire informații mediatice despre asemenea lucruri și întâmplări-limita, cui folosesc? Nouă, în nici într-un caz! Toate acestea au fost și sunt doar de competența unor organisme statale speciale, care din câte ne dovedește realitatea, mai mult mimează, decât acționează pentru prevenirea sau eradicarea lor, a crimelor și a oricăror violente. În astfel de împrejurări, “bombele” oribile generează, spontan, pe lângă multe alte rele, frica și panica!

Că așa-i, tot tv-urile și restul presei, ne-o arată: oameni grijulii cutreera panicați prin magazine, târguri și prin tarabe, în căutare a fel de fel de camere de luat vederi, sonerii și leduri de prevenție împotriva bestiilor umane ce încă mișună-n voie mai peste tot! Timp în care, ați văzut-o probabil și pe asta, factorii responsabili de acest haos de neacceptat, se întrunesc pe la toate nivelele că să… raporteze, să discute ce e de făcut și, culmea, de… cine-i vinovat!! Mai se fac, ce-i drept, pe ici, pe colo și câteva schimbări din funcție, analize și… trasari de sarcini care, cel puțin până -n prezent nu li se simte deloc efectul. În schimb sau ca… altă urmare, frica și sentimentul de groază persistă!

Așa că, mai lăsați, fraților din presă, excesul de mediatizare in amănunt al fărădelegilor și oferiți-ne dacă se poate și lucruri ceva mai bune, menite a ne binedispune! Se știe doar, tot din presă, că “excesele și veștile numai rele, dăunează grav sănătății”!… Ne-ați îmbolnăvit destul. Ajunge!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “De ce atâtea rele, oameni buni?”

 • ... a scris la 28 iulie 2019, 19:48   [#1]

  Ăsta este “statul român” din zilele noastre, este “după chipul și asemănarea” celor care-l conduc, PSD și ALDE, două partide iubitoare de infractori, care au făcut în așa fel încât infractorii să poată fi cât mai greu de arestat și controlat și în același timp infractorii să primească pedepse cât mai mici și să poată fi eliberați cât mai ușor.

 • marc
  ... a scris la 28 iulie 2019, 21:06   [#2]

  La cate se intampla,la cate tot afli si auzi,te crucesti!Realmente,nici nu stii ce sa mai zici!?

 • Marc
  ... a scris la 29 iulie 2019, 16:43   [#3]

  Noi am tot spus-o si o vom mai spune,dar suntem prea minusculi pt. a incerca ceva hotarator,precis si clar.Si apoi,prin absurd daca am face-o,tot nu te ia nimeni in seama!…..

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?