De-ale bucătarului

democratie De ale bucătarului

Rețetă de „democrație”…

Ne e foame și ni se lasă de dulcele democrației? Hai să ne imaginăm România ca pe o mare cantină în care „poporul” tot înghite o mămăligă ce nu explodează. Dacă mămăliga ne stă în gât, mergem la restaurant. Când avem lovele, desigur…

Ce credeți că au făcut aleșii noștri vreme de trei decenii? Au aruncat cu mâna stângă un boț de mămăligă ca să-și asigure „bazinul electoral” în timp ce dreapta au băgat-o până la umăr în borcanul cu miere. Ambidextri, ce să le faci?

Și uite-așa românul de rând tot la cantina „partidului-stat” se hrănește. Cei sătui de mămăligă și-au luat bocceluța pe băț, cei „îndemânatici” râgâie de atâta caviar și șampanie, restul certifică „democrația populară”.

Iar când mai apare pe scenă unul ca Cioloș, sărim toți cu gura pe el că e securist, că e vândut străinilor, că e fiul lui Soros, că e cel mai mare rău din țară…

Eu zic că a venit vremea să ne punem singuri supa democrației în farfurie. Rețeta e simplă: lași niște răbdări la fiert (nu prea mult, doar 30 de ani), presari un strop de adevăr (cam cât prinzi între două degete), pui și un pic de competență, scoți scheletele din oală și garnisești totul cu un vârf de linguriță de cinste. Dacă ai la îndemână și o picătură de onoare, e perfect… Nu strică nici o țâră de sudoare.

În loc să ne certăm pe bloguri, îi trimitem pe tovarăși acolo unde le este locul. Tomberonul istoriei e atât de încăpător…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Diverse, Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “De-ale bucătarului”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 februarie 2019, 21:03   [#1]

  Mă astup când îi văd pe unii punând egalul între Cioloș și Dragnea. Dacian e (părerea mea) cu cel puțin patru clase peste Liviu.

  De fapt, ce mai poți spune despre un mincinos ca Dragnea?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 februarie 2019, 18:03   [#2]

  No, las’-că-i fain și bine! Fain fiindcă „poporul” a ales și bine pentru că ne place. Mai contează oare că suntem conduși de niște neaveniți?

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?