D’ale pandemiei

Coronavirus COVID 19 Dale pandemiei

Katie Hopkins, o englezoaica de 45 de ani, cu un blog foarte urmărit şi interesant, este cunoscută în Marea Britanie pentru orientările sale de dreapta, iar recent şi-a stârnit urmăritorii cu observaţiile sale despre purtarea măştii de protecţie în plină pandemie de coronavirus. Conform “Daily Star”, ea susține că măștile de protecţie reprezintă o manipulare pentru public, chiar dacă oamenii de știință recomandă folosirea acestora. Astfel, cei care urmăresc postările ei de pe reţelele de socializare au acuzat-o că a răspândit o „teorie a conspirației nebunească”. Mesajul care a declanşat această reacţie a fost postat de Hopkins pe Twitter, ne informeaza dl. Daniel Teodoreanu, pe site-ul Adevarul zilei, de pe net.

În această săptămână vi se va spune să purtați măști în public. Nu este pentru siguranța voastră. Sau a celorlalți. Măștile sunt ineficiente. Este din cauză că Guvernul te-a făcut să-ţi fie atât de frică să ieși din casă. Măștile sunt destinate să fie o cârjă acum. Pentru a te ajuta să faci față. Eşti jucat“, a transmis Katie H.
Totusi, autorităţile britanice insistă că oamenii trebuie să-și acopere gura cu o eșarfă sau cu o mască atunci când ies în public deoarece această măsură reduce răspândirea picăturilor ce pot răspândi coronavirusul. Primarul Londrei, Sadiq Khan, susține că măștile trebuie purtate mai ales în transportul public.

Iar ca raspuns la mesajul postat de Hopkins pe Twetter, un urmăritor a scris: „De obicei, sunt de acord cu ceea ce spui, dar parcă acum încerci o teorie a conspirației nebunești.

Un altul a răspuns: „Îmi place ceea ce spui Katie, dar nu crezi că ești datoare cu o verificare pentru persoana respectivă, când insişti să nu se poarte o mască? Nu este eficient pentru cel care o poartă, dar în orice caz va fi eficient pentru cei de care te apropii puțin.

La randul sau, Premierul Boris Johnson a spus că măștile de față vor fi „utile” ca parte a măsurilor de ieșire din blocajul generat de temutul virus apărut în China.

PLANETA SE REFACE!…
Animalele apar în orașe. Imagini cu delfini în apele Bosforului, lei de mare în Argentina și mistreți în Haifa! Se pare ca mediul înconjurător a răsuflat un pic ușurat după ce o mare parte a populației a fost obligată să se izoleze în propriile locuințe. Aerul s-a mai curățat de poluare, iar animalele sălbatice încep să invadeze spațiul oamenilor, după ce aceștia din urmă le-au redus agresiv arealul în care trăiau, a arătat BBC. Restricțiile impuse oamenilor au însemnat mai multă libertate pentru animale, iar oamenii au putut vedea din spatele geamurilor propriilor locuințe imagini la care nu s-ar fi așteptat, cu animale plimbându-se liniștite prin parcuri și pe străzi. Animalele sălbatice se bucură de liniștea orașelor aflate în carantină și au invadat spațiul oamenilor. “Parcul Hayarkon, din Tel Aviv, a fost închis, ca toate parcurile din Israel, după instaurarea carantinei. A fost bucuria șacalilor, care, pe 15 aprilie, se plimbau în voie prin locurile altădată disponibile numai oamenilor“, noteaza in Libertatea Petre Dobrescu.

La Haifa, alt oraș important din Israel, la moda sunt mistretii! Ei au fost cei care și-au făcut curaj și au ieșit pe străzi. Un porc pare că a înțeles pana si rostul marcajelor stradale!

In alta zona, în apele Bosforului, delfinii își fac de cap. Nu sunt o noutate dar până în timpul pandemiei de coronavirus erau destul de rar observați. Acum, “cete” întregi fac salturi spectaculoase, iar in Argentina, un leu de mare a coborât pe scări în orașul Mar del Plata. Până nu demult, toate aceste animale n-aveau curajul să se avânte atât de mult pe teritoriul oamenilor. Precum nici caprele care-n prezent se plimba in voie pe strazile din Tara Galilor, fără să se teamă că ar putea fi deranjate de cand oamenii au fost, de asemenea, obligați să stea izolați în case. Iata, asadar, pana unde duce izolarea pricinuita de pandemia Covid 19!

LA NOI:
La noi, smecherii cu BMW-uri fac legea la Brasov, batandu-si joc de cetatenii de pe strazi. Ce face POLITIA? Nimic! Eventual mai amendeaza oameni nevinovati, chiar si dupa ce ministrul de interne le-a sugerat sa dea si avertismente, nu numai sanctiuni. DURE!

Simultan, dl Ludovic Orban ne ofera o alta veste proasta: “Nu vom aproba iesirea inafara locaitatilor“! Aceasta in timp ce in Grecia, Italia, Austria si-n alte tari, viata reintra in normal! Asa ca, romanul tot roman va ramane. Chiar si dupa pandemie!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?