Dacia Logan cu motor electric

Dacia Logan Electric Dacia Logan cu motor electric

Logan electric

Ideea maşinilor propulsate de motoare electrice nu este deloc rea, trecând peste unele mici “inconveniente”. Cele mai “interesante” aspecte, desigur, ar fi “consumul” redus de “combustibil” sau mai bine spus costul redus pe kilometru şi evident absenţa poluării. Problemele cele mai mari ale unei maşini electrice sunt costul extrem de mare de “achiziţie” şi autonomia redusă.

Dacă însă, măcar problema costului de achiziţie ar fi rezolvată, ar fi un pas uriaş înainte, pentru simplul motiv că, măcar pentru deplasarea în oraşe, pe distanţe scurte (de acasă până la serviciu şi înapoi, ori până la supermarket la cumpărături, ori pur şi simplu până la cafenea/restaurant sau până acasă la un prieten) am fi rezolvat problema deplasării, cu costuri de deplasare reduse pe kilometru şi cu poluare zero. Pentru asta, ar trebui însă să existe maşini electrice low-cost! Iar una dintre soluţiile care cred că i-ar încânta cel mai mult pe români, ar fi o Dacia Logan cu motor electric.

Şi, da, ea există! Dacia Logan Electric, există în România şi a fost omologata la R.A.R. de către proprietarul ei, un francez pe nume Marc Areny, pasionat de astfel de maşini şi care a construit un motor electric pentru Dacia Logan.

Dacia Logan Electric Dacia Logan cu motor electric

Costul de deplasare cu Dacia Logan Electric este de aproximativ 5~6 RON/100 Km, potrivit afirmaţiilor proprietarului … Autonomia este de 150 Km pentru o încărcare “full” (adică un “plin electric”), suficient pentru utilizare urbană ori pe distanţe scurte. Timpul de încărcare la capacitate maximă al acumulatorilor, este de aproximativ 7 ore, iar încărcarea se poate realiza de la reţeaua electrică de acasă.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 12 decembrie 2014 in categoria Stiri Auto. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Dacia Logan cu motor electric”

 1. Iote

  Ideea este foarte buna, dar ce se vor face guvernantii cand se vor inmulti astfel de masini iar banii din accize vor fi din ce in ce mai putini?

 2. Alin

  Vor pune acciza pe curent electric :)

 3. 1qlee

  Interesanta ar fi viteza maxima, in conditii normale de drum.

 4. Spanac

  Foarte mișto!
  Vrem cât mai multe mașini electrice. Însă, nu vom avea așa curând. din păcate. ata ar însemna independența de marile companii petroliere. Care fără noi șoferii, ar fi moarte sau în comă.

 5. Erick

  Are dreptate ”Spanac”din nefericire acele Company Petroliere better go to fuck they self over sea , iar acei Guvernanti este bine sa isi manince propiu S@#t cit de curind ,asa cum zice ”Iote”

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale