Dacă am fi fost toți Hagi, azi băteam întreaga Europă! Chiar și la autostrăzi!

XyETHjw Dacă am fi fost toți Hagi, azi băteam întreaga Europă! Chiar și la autostrăzi!

Acest om modest și ambițios, unul dintre cei mai talentați fotbaliști din România, cel care nu o dată ne-a scos în stradă cu golurile și victoriile lui, a făcut apoi academie de fotbal, și-a făcut echipa lui, a luat și campionatul cu ea, a crescut o nouă generație de fotbaliști talentați și după toate astea iată ce spune acum: “Cea mai bună investiție pe care am făcut-o după ce m-am lăsat de fotbal a fost să fac această Academie, să investesc în tineri. O să fiu cel mai fericit bătrân. Am 300 de copii, doi legitimi. Când vezi copii în jurul tău uiți de toate. Am făcut un lucru extraordinar cu orice risc, pentru că bogăția unui om nu stă în bani, ci în profesie, să știi să faci ceva. Când știi să faci ceva profesional, atunci nu ești sărac, întotdeauna vei găși un serviciu, așa că n-o să mor de foame“. Marele Gică Hagi nu omite să mai precizeze că “cea mai importantă realizare a lui e că știe o meserie“! Da, o meserie ce-a știut-o și o știe la fel de bine și acum când, cu răbdare și pasiune, o împărtășește sutelor de tineri, viitori sau chiar actuali performeri. Ce poate fimai grăitor decât faptul că din totalul celor care alcătuiesc acum reprezentativa națională de tineret U21, mai mult de jumătate au fost descoperiti, educați, crescuți și instruiți de mâna și priceperea machidonului, cum i semai spunea!

Privind și luni seara ardoarea cu care joacă puștii din naționala U21 de azi, am avut senzația că toți dorm la propriu cu tricoul sub pernă! Pasiunea pe care o transmit copiii aceștia, aflați acum sub… “bagheta” magică a lui Rădoi, cel umilit cândva de nașu’ Gigi “strică tot“, atât de contagioasă, încât nu te mai saturi să-i privești cum joacă, cum pun… osul, cum “fac pătrată”, cum arată unei lumi că fotbalul românesc e totușifotbal, iar căpcăunii care au nenorocit și nenorocesc, pe alocuri, sportul rege cu șmecheria ce setransformase cândva în cult, cu unele excepții, nu prea mai sunt. Aceasta se și vede. Răul făcut, începe în sfârșit să se vindece. Dar indiferent dacă vor câștiga sau vor pierde semifinala campionatului european cu sufletul și emoțiile pe masă – povestea acestor copii, în majoritate formați de Gică Hagi, nu va fi uitată niciodată. Pentru că vine într-un moment în care România nu mai are chef să plece capul, la aburelile pe care vremurile trecute le-au lăsat înfipte în măduva națională, ca pe un reumatism cronic, că merge și așa, cu șmecheria! Nu prea mai merge, în niciun domeniu, domnilor! Ne-am întors acasă, aș putea să spun, ne-am întors iarăși în Europa!

P.S. Doresc să mai adug că acest benefic Plan al lui Hagi, aparent surprinzător, nu e numai despre fotbal, ci mai ales și despre educație! Altfel de ce oare Chira (așa mi se pare…), fața “regelui”, poate să muncească, în timp ce pițipoancele unor politicieni de-ai noștri atârnă pe pile la stat?!!…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Dacă am fi fost toți Hagi, azi băteam întreaga Europă! Chiar și la autostrăzi!”

 • marc
  ... a scris la 29 iunie 2019, 12:56   [#1]

  Bun revenit, Dane! Zau ca ti-am simtit lipsa! Blogul far’ de stapan este tare pustiu. Ca si fara de Francisc. De altcineva, nu mai am ce nominaliza si nici ce spune. Am tot spus-o, dara fara nici-un ecou (efect) . Tac si… cam atat!

 • ... a scris la 30 iunie 2019, 19:04   [#2]

  Hai să vedem deseară finala. Meciul România-Germania l-am ratat, n-am avut timp… Azi e duminică și mi-am permis sa pun berile la rece.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 iunie 2019, 20:08   [#3]

  Ce fain! În sfârșit găsesc pe cineva care pune berile la răcit. Finala asta e de urmărit, chit că prietenul Marc nu e interesat…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 iunie 2019, 21:40   [#4]

  Hai că mai e un pic și începe finala. Berile au temperatura potrivită, e o seară de duminică, nimic nu ne împiedică să nu ne simțim bine. Durerile de cap le lăsăm pentru mâine dimineață.

  Eu țin cu Spania…

 • ... a scris la 30 iunie 2019, 22:38   [#5]

  Eu cred că pot să mă retrag, rezultatul deja se poate intui… Spania va câștiga. Nu contează cu cât.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 iunie 2019, 22:44   [#6]

  Cum să nu-mi pară rău că junii României nu sunt actorii acestei finale?

  Spaniolii pun din start piciorul pe minge și după doar 7 minute deschid scorul cu un șut foarte bine plasat de Fabian Ruiz. Nemții nu se lasă și echilibrează jocul. Îl domină până la pauză, dar repriza se termină cu avantajul fragil al toreadorilor.

  Să vedem și partea a doua…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 iunie 2019, 23:48   [#7]

  Spaniolii au știut să gestioneze avantajul, ba chiar să-l dubleze. Uite că de data asta nemții nu au câștigat, chiar dacă au înscris pe final. Mă bucur că echipa cu care am ținut a câștigat. Regret că nu am fost în locul nemților…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?