D-Link DIR 615 restore factory firmware

Router Wireless D Link DIR 615 Hx D Link DIR 615 restore factory firmware

DD-WRT to D-Link DIR 615 factory firmware

Am un router D-Link DIR 615 (Hardware Version: Hx, Firmware Version: 8.02) cumpărat în urmă cu mai multă vreme şi pe care nu l-am folosit decât de vreo câteva ori, pentru diferite teste de reţea. După câteva luni de “aşteptare” în dulap, i-a venit vremea să-l scot din cutie şi să-l pun în funcţiune pe o conexiune PPPoE de la RDS. Surpriză însă! Routerul nu vroia nicicum să funcţioneze corespunzător. După câteva restarturi (ocazie cu care am văzut că de multe ori nici nu vroia să dea IP-uri deşi DHCP-ul era bine setat), am zis că este cazul să-i schimb firmware-ul …

Versiunea de firmware de pe router era v8.02. Am căutat ceva mai nou, însă fiind obosit n-am fost suficient de “atent” şi nu am găsit decât tot v8.02 ca fiind ultima versiune. Cum aveam deja v8.02, am decis că trebuie să iau măsuri mai “drastice” şi să pun un alt tip de firmware. Şi bineînţeles că m-am orientat către un firmware DD-WRT.
Am găsit acest firmware DD-WRT: dlink-dir615h-factory-webflash.bin care era compatibil cu versiunea mea de hardware, respectiv Hx.
Am instalat firmware-ul de la DD-WRT, l-am pornit şi … BINGO, routerul funcţiona perfect! Panoul de control DD-WRT se mişca impecabil iar routerul funcţiona fără probleme. I-am dat restarturi, l-am testat şi indiferent ce i-am făcut, routerul continua să funcţioneze impecabil cu firmware-ul de la DD-WRT.

Router Wireless D Link DIR 615 Hx1 D Link DIR 615 restore factory firmware

Numai că, panoul de control DD-WRT este destul de complicat şi dacă aş fi dat routerul unei persoane mai puţin avizate în reţelistică, în mod sigur nu i-ar fi plăcut. Trebuie să recunosc faptul că panoul de control original de la D-Link DIR-615, este mult mai “prietenos” cu un utilizator începător. Drept urmare, m-am hotărât să revin la firmware-ul original, cu atât mai mult cu cât, după o căutare mai atentă am descoperit o versiune mai nouă de firmware de la D-Link DIR-615, care era compatibilă cu versiunea hardware Hx: DIR-615_fw_revH_804b01_ALL_en_20120904

Majoritatea routerelor pe care a fost instalat un alt firmware decât cel “de fabrică” (de exemplu DD-WRT, Open-WRT, etc) nu permit revenirea la firmware-ul original (cel de fabrică) odată ce a fost încărcat un alt tip de firmware decât cel original. La D-Link DIR-615 însă, se poate reveni la firmware-ul “default”, apelând la câteva mici “trucuri” pe care am să vi le arăt în articolul acesta.

Deci, dacă aţi instalat un firmware DD-WRT pe routerul D-Link DIR-615 şi vreţi să reveniţi la firmware-ul “original” de la D-Link, aveţi de făcut următoarele:

1.) – Va trebui să setaţi placa de reţea a calculatorului sau laptopului, pe un IP fix, iar IP-ul (şi celelalte setări) să fie astfel:

IP Adress: 192.168.0.2
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.0.1
Preferred DNS Server: 192.168.0.1
Alternate DNS Server: (lasati gol, nu scrieti nimic!)

2.) – Conectaţi placa de reţea a calculatorului/laptopului, la portul WAN al routerului;

3.) – Scoateţi mufa de alimentare din router;

4.) – Cu o scobitoare, ţineţi apăsat butonul “Reset” din spate şi în timp ce ţineţi apăsat butonul, va trebui să conectaţi mufa de alimentare la router;
ATENŢIE !!! Butonul “Reset” va trebui menţinut apăsat timp de aproximativ 10 secunde, până când vedeţi că beculeţul de la “Power” începe să clipească! Abia după ce beculeţul LED de la “Power” începe să clipească, abia atunci eliberaţi butonul “Reset“!

5.) – Scoateţi cablul de reţea din portul WAN al routerului şi conectaţi-l la un port LAN, de exemplu LAN-1;

6.) – Deschideţi un browser şi accesaţi următoarea adresă: http://192.168.0.1. Ar trebui să apară următoarea fereastră:

Router D Link DIR 615 Admin Panel Login Page D Link DIR 615 restore factory firmware

Aici, daţi click pe butonul “Browse”, selectaţi firmware-ul original de la D-Link DIR-615 şi încărcaţi-l pe router. Va începe upgrade-ul de firmware.

Router D Link DIR 615 restore factory firmware D Link DIR 615 restore factory firmware

ATENŢIE !!! În timp ce se încarcă firmware-ul, nu închideţi browserul, nu mai faceţi absolut nimic până când nu va apare afişat “100%”!

Router D Link DIR 615 restore factory firmware1 D Link DIR 615 restore factory firmware

7.) – După ce firmware-ul este încărcat 100%, setaţi placa de reţea a calculatorului sau laptopului pe “automat”, astfel:

Setari IP Placa de retea DHCP auto Windows D Link DIR 615 restore factory firmware

8.) – Deschideţi browserul şi accesaţi http://192.168.0.1. Ar trebui să apară panoul de control original de la D-Link, cel “default”, în loc de cel de la DD-WRT. Vă autentificaţi cu userul “admin” iar la parolă lăsaţi gol, nu scrieţi nimic.

Router D Link DIR 615 Admin Panel Login Page D Link DIR 615 restore factory firmware

Succes!

Categorie articol [ Reţelistică ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “D-Link DIR 615 restore factory firmware”

 • Razvan
  ... a scris la 6 noiembrie 2015, 22:28   [#1]

  am instalat DDWRT l-am pornit si bingo
  Cum l-ai “pornit”? Dupa ce l-am instalat, planeta mea a intrat in modul portocaliu pe veci si nu mai face nimic, am incercat sa revin la versiunea 8.04 si nu mai pot …

 • ... a scris la 6 noiembrie 2015, 22:35   [#2]

  @Razvan, ai verificat versiunea hardware a routerului tău?
  Dacă nu, și ai pus aiurea o versiune de firmware incompatibilă cu versiunea hardware a routerului tău … felicitări, tocmai te-ai ales cu un router defect!

 • Razvan
  ... a scris la 11 noiembrie 2015, 18:26   [#3]

  Scuze ca nu am mai raspuns, problema se rezolvase, activarea la care ma refeream eu era ca nu stiam ca se reseteaza toate setarile si ca trebuie sa introduc iar adresa si parola pppoe (da versiunea era exact ca cea pe care ai folosit-o si tu), acum merge foarte bine cu puterea wifiului putin marita din setari. Foarte bun tutorialul !

 • Alfred comenzi SportsDirect.com
  ... a scris la 1 septembrie 2016, 15:15   [#4]

  super tutorialul, am avut nevoie astazi tot pentru o versiune de hardware Hx si a functionat din prima, multumesc mult de tot!

 • ... a scris la 1 septembrie 2016, 15:30   [#5]

  Cu plăcere, mă bucur că v-au fost de folos informaţiile de pe acest blog :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?