Curățenie generală

CLASA POLITICA Curățenie generală

Ce (mai) e de făcut în România…

Bună întrebare, nu-i așa? Avem atâtea de făcut în țara asta încât nu ne-ajunge încă un centenar ca să ne terminăm treaba…

După ce-am lăsat în paragină o întreagă „industrie socialistă” construită (spun nostalgicii) de cel mai iubit fiu al poporului, după ce am „împroprietărit” țăranul român cu propriile lui terenuri colectivizate în anii 60 (iar acesta le-a vândut străinilor, nu din rea credință ci din lipsă de putirință, cum ar spune Arghezi), după ce ne-am alungat tinerii și competenții în toate colțurile lumi, eu zic că primul lucru ce trebuie făcut e să cădem pe gânduri măcar pentru o clipă.

Poate reușim să înțelegem de ce ni se întâmplă toate astea, când „noi suntem poporul” ce-și alege cu mâna lui destinul…

Am făcut o „revoluție” (aia furată, știți voi). L-am pus la zid pe „tartor” în cea mai sfântă zi a creștinătății și l-am ales cu urale muncitorești (nu trecură nici măcar cinci luni) pe „demnul” lui urmaș, că nu puteam să-l alegem pe Rațiu sau Câmpeanu fiindcă ăștia n-au mâncat salam cu soia. Protestatarii alegerii tovarășului de nădejde Iliescu s-au pricopsit cu niște bâte de miner în căpățână… Ăia mai norocoși, că cei urmăriți de ghinion nu mai sunt printre noi.

Ce-a fost a fost, veți spune. Accept ideea. Nu putem schimba trecutul, dar e vremea să pricepem că alegerile prezentului determină viitorul urmașilor. O spun din poziția unui cetățean ce a lăsat în urmă 52 de ani de trăire. Și i-a lăsat în zadar…

Simt că nu prea are sens încercarea mea de a-i lămuri pe concitadini despre toxicitatea „clasei politice” a prezentului, da’ cred că o părere nu poate strica nimic: păpușarii ăștia ce-și tot schimbă marionetele crezând că audiența (poporul) va aplauda la nesfârșit un spectacol lamentabil se înșeală. Vine o zi în care gunoiul trebuie scos de sub preș.

Prin umare, primul lucru absolut necesar e curățenia generală. Dăm cu mătura și mopul până miroase a curat. Apoi ne gândim ce „mobilă” aducem în casă ca să ne simțim confortabil.

P.S.: Iar visez la cai verzi pe pereți…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

iliescu ponta dragnea Curățenie generală

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Curățenie generală”

 • ... a scris la 31 ianuarie 2018, 18:34   [#1]

  Asta e și n-ai ce-i face (un nou proverb românesc), ne place jegul și îl ascundem sub covor. În loc să punem mâna pe mătură (unii îi spun ștampilă) preferăm să ne înecăm în gunoaie. Și-uite-așa devenim imuni la mizeriile revărsate peste viețile noastre tocmai de cei aleși să ne scape de ele…

 • ... a scris la 1 februarie 2018, 0:15   [#2]

  Eu pur și simplu cred că suntem prea puțini cei care gândesc într-un anumit fel, majoritatea gândește altfel decât noi, drept urmare n-avem ce face decât să ne supunem regulilor dorite de majoritate. Ori să ne punem bocceluța în spinare și să plecăm.

 • ... a scris la 1 februarie 2018, 2:00   [#3]

  Mai las-o naibii de „majoritate”, cu tot cu „regulile” ei, că nu te cred, Dane. Noi (ăștia mai puțini) în loc să ne punem bocceluța pe băț și să ne plângem de milă, putem să-i lămurim pe fraieri că alegerea lor e greșită.

  Trebuie doar să perseverăm…

  P.S.: Îi rog pe cititorii primului comentariu să pună o liniuță între ce și i (n-ai ce-i face).

 • ... a scris la 1 februarie 2018, 16:29   [#4]

  Mi-am adus aminte de un citat latinesc învățat în clasa a opta: „errare humanum est, perseverare diabolicum”.

  Hai să devenim cu toții avocații diavolului și să ne încăpățânăm a susține că Dragnea și prietenii lui fac bine României, dacă tot vreo trei milioane jumate dintre cetățeni cred asta.

  Și, cică, sunt „majoritari”…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?