Cum va arăta viitorul?

viitor oras bloc peisaj future Cum va arăta viitorul?

Cine știe cum?! Fiecare dintre noi, mai ales, românii, ne punem mereu această obsedantă întrebare. Inclusiv cei ce scriu, sau doar comentează, pe acest (atât de util) blog. Deocamdată nimeni nu poate spune (răspunde) ce se va intampla nici măcar în următoarea secundă! Așa că, oare cum ar putea ști cineva (indiferent cine) ce ne rezervă viitorul!?

Chiar și genericul articolului, rămâne doar o simplă întrebare, dar fără răspuns! Raportat însă la prezent, la realitățile vieții cotidiene de la noi, din România, un relativ răspuns, poate și pripit, l-aș putea oferi și eu: sumbru, greu de anticipat sau măcar de imaginat! Cum altfel ar mai putea să fie, când de cca. trei decenii batem mereu pasul pe loc, ne dezbinăm cu ură nestăvilită și privim, pasivi, cum cei… ajunși, potentații vremurilor actuale-și “aleargă caii” după bunul lor plac!?

Ce facem?! Așteptăm ca vrăjitoria, cititul horoscopului sau… spiritismul să ne rezolve doleanțele și speranțele de mai bine?!

Aceste practici oculte nu sunt benefice, ba chiar nocive și duc la o înrobire, la gânduri și acțiuni pripite și la depresii nervoase! Alții, caută viitorul fericit în furturi și succese-n carieră, în minciună, corupție (despre care doar vorbim!) și câștigarea imediată a teancurilor de bani sau în trăirea fără griji, a unei vieți luxoase pe care, prin naivitate sau prostie moștenită, le-am oferit-o chiar noi, cei ce i-am ales cândva, cu o condamnabilă dezinvoltură sau, unii, din absenteism, dar mai cu seama, din evident interes!

Acum poate că iarăși va întrebați: în fond, ce pot face eu (adică noi, toți, fiecare-n felul său, pentru ca totuși să am (avem) un viitor cu adevărat fericit? Ei, dragii mei cititori, colaboratori, prieteni și colegi de blog, trebuie să știți un lucru: TU însuți, VOI înșivă îți (vă) hotărăști VIITORUL. Iar dacă, din nou, mă întrebați cum va fi și ce-o să fie (viitorul), cum va arăta viitorul, vă raspund pe loc: o nouă și mare porcărie! Scuzați-mi expresia, dar asta-i deocamdată părerea mea!.

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Planeta noastra ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Cum va arăta viitorul?”

 • ... a scris la 3 septembrie 2018, 15:47   [#1]

  Viitorul, d.p.d.v social, economic, militar, etc…, ar putea arăta şi aşa:

  Filmuleţul însă, pare-se că a trecut neobservat.
  Să presupunem că e doar o “teorie”, însă şi dacă doar 1% din ce se spune acolo ar putea fi sau este adevărat, atunci este cu adevărat înspăimântător.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 4 septembrie 2018, 20:21   [#2]

  Cum îți așterni, așa dormi, Dane. Din orice punct de vedere am privi problema, viitorul nu ne (mai) aparține. Noi (sau, ca să nu generalizez, eu) ne-am cam trăit traiul. Mă înspăimântă gândul că urmașii mei mă vor acuza că le-am stricat copilăria și adolescența…

  Înspăimântător nu e faptul că tot felul de filmulețe trec neobservate, ci realitatea mincinoasă în care ne scăldăm existența. Ne dorim cu toții o societate sănătoasă, care știe ce-i aia rânduiala, (iar am exagerat: doar unii dintre noi își doresc o societate sănătoasă) și acceptăm să fim conduși de pleava societății în numele unei „democrații originale”.

  Pentru mine viitorul e sigur: un metru cub de țărână va pune capac viselor mele de mărire… Nu știu când se va întâmpla acest lucru. Într-o bună zi, evident…

 • marc
  ... a scris la 6 septembrie 2018, 13:08   [#3]

  Viitorul, ca viitorul, il anticipam: jalnic! Dar prezentul?!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?