Cum trimiţi fişiere mari prin internet

trimite fisiere mari prin internet Cum trimiţi fişiere mari prin internet

Cum poţi trimite fişiere mari prin internet

Câţi dintre voi nu v-aţi bătut de problema următoare: aţi vrut să trimiteţi unui prieten, un fişier de dimensiune mare şi nu aţi ştiut cum ? Sunt convins că mulţi s-au lovit de problema aceasta …

Metode există, însă nici una dintre ele nu este “perfectă”. Dacă vrei să trimiţi fişiere prin Messenger (Yahoo Messenger), eşti limitat, nu poţi trimite fişiere foarte mari, în plus se întâmplă ca de multe ori Messengerul să dea erori şi te trezeşti că ai pierdut minute bune încercând să trimiţi un fişier mai mare.

Mai există varianta siteurilor de “file-hosting”, unde trebuie să încarci fişierul, după care să copiezi link-ul de download şi să-l dai celui căruia doreşti să-i trimiţi fişierul. Aici însă, inconvenientele ar fi următoarele: de obicei uploadul pe aceste site-uri de file-hosting merge greoi, la multe dintre ele viteza de upload şi download este limitată iar dimensiunea fişierului este de asemenea limitată.

Există şi alte metode cum ar fi FTP-ul, asta însă presupune cunoştinţe mai avansate, necesită creerea unui server FTP, a unui utilizator cu parola, destinatarul fisirului trebuie să ştie şi el să folosească FTP-ul, prin urmare e mult mai complicat …

Cea mai bună metodă de file-sharing este oferită de un site recent apărut pe internet, respectiv Ge.tt
Teoretic, acesta nu are nici un fel de limitări de bandă sau de dimensiune a fişierelor, iar funcţionarea acestui diferă total faţă de celelalte siteuri de file-sharing/file-hosting, transferul fişierelor se face oarecum “în timp real”, ceva asemănător transferului prin torente, în sensul că, fişierul poate fi descărcat chiar dacă cel care face upload la fişier nu a încărcat încă 100% fişierul iar în loc de fişierul torent, aici avem un URL (o adresă web) cu un link de download direct al fişierului.

Cum funcţionează ?

– Mai întâi, îţi creezi un cont (gratuit) pe http://ge.tt … Creerea contului este foarte uşoară şi rapidă, specifici adresa ta de email şi stabileşti o parolă, după care imediat eşti direcţionat în contul tău. Puteţi utiliza serviciul şi dacă nu aveţi un cont creeat, eu însă vă recomand să vă creeati un cont, deoarece având un cont al vostru, veţi putea avea acces ulterior la fişierele deja încărcate de voi.
– Selectaţi de pe calculatorul vostru, fişierul pe care vreţi să-l trimiteţi prietenului vostru;
– Va începe încărcarea fişierului, şi va fi generat imediat un link de download al fişierului. Nu va trebui să aşteptaţi până când acesta se va încărca complet, puteţi să-i daţi prietenului vostru link-ul de download iar acesta va putea descărca fişierul imediat, chiar dacă fişierul de pe calculatorul vostru nu este încărcat 100%. Practic, aici este marea diferenţă între modalitatea de a trimite fişiere prin Ge.tt şi alte siteuri de file sharing.
– Dacă doriţi, puteţi şterge din contul vostru anumite fişiere …

Urmăriţi tutorialul de mai jos:

UPDATE (26 martie 2014): – O altă modalitate de a trimite fişiere mari prin internet, este WeTransfer.com, un serviciu oferit gratuit şi cu ajutorul căruia pot fi trimise fişiere de până la 2 Gb mărime!
Aveţi de asemenea posibilitatea să vă creeati un cont pe WeTransfer Plus, acesta din urmă fiind un serviciu de tip “premium” care costă 10 euro pe lună şi care vă permite să trimiteți fișiere de până la 10 Gb mărime …

wetransfer.com Cum trimiţi fişiere mari prin internet

Categorie articol [ Internet ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

25 comentarii la “Cum trimiţi fişiere mari prin internet”

 • ... a scris la 30 martie 2011, 13:57   [#1]

  Sunt multe altele ca fisierulmeu, filebox… etc.

 • ... a scris la 30 martie 2011, 14:01   [#2]

  Ai incercat macar sa citesti ce-am scris eu in articolul de mai sus, ori comentezi doar de dragul de a comenta ?

 • ... a scris la 30 martie 2011, 18:51   [#3]

  Multumesc pt pont, o sa-mi foloseasca!

 • ... a scris la 30 martie 2011, 19:15   [#4]

  Dan, multumim foarte mult. Tre’ sa te laud din nou :D . Nu am cum sa nu o fac, cand faci gesturi de genul asta. Esti o persoana aparte… Ajuti o gramada de oameni mai putin cunoscatori de net. Va fi cu siguranta de folos. Multumim inca o data.

 • ... a scris la 30 martie 2011, 20:15   [#5]

  Interesant serviciu daca nu are limitari. Nu stiu insa daca acele fisiere pe care le uploadezi vor ramane permanent in contul tau si nu vor fi sterse de pe server. Daca va grabiti si doriti sa trimiteti rapid cuiva fisiere din calculator ca propun si eu programul gratuit HFS pe care il puteti descarca de AICI. Se foloseste foarte usor. Pur si simplu aruncati fisierele prin drag and drop dupa care copiati link-ul de forma http://ip-ul-tau si il trimiteti celui care vrea sa descarce fisierele puse de voi. Acel link functioneaza atata timp cat HSH este deschis. Cei care sunt conectati printr-un router si vor sa foloseasca HFS vor trebui sa faca portforward iar linkul care va trebui dat celui care doreste sa descarce va fi de forma http://ip-ul-tau: port. Priviti clipul de mai jos pentru a vedea pe scurt cum se foloseste !

 • ... a scris la 30 martie 2011, 23:09   [#6]

  Intrebarea mea simpla:
  Urc un fisier, upload e la 19%, link-ul l-am trimis destinatarului, cum gestioneaza site-ul problema urmatoare: upload e la 19% download-ul la 19%.
  Bafta.

 • ... a scris la 31 martie 2011, 1:02   [#7]

  Misto site-ul ! :) E chiar ceva diferit de cele de cele de pana acu’ :)
  Merci Dan de pont :)

 • ... a scris la 31 martie 2011, 1:33   [#8]

  @ pclaudiu: -- Am folosit HFS, stiu ce este si spun ca este mult mai complicat de utilizat pentru un novice in software/internet decat Ge.tt, metoda descrisa in articolul de mai sus;

  @ Radu: -- Se comporta ca si torentele, cand nu mai exista seed-er se opreste si reia download-ul in momentul in care se reface conexiunea cu cel care face seed (teoretic…);

  @ BizZu: -- cu placere, ma bucur ca va este de folos informatia.

 • ... a scris la 31 martie 2011, 12:55   [#9]

  Chiar foarte interesant tutorialul. Inainte ma chinuiam cu filebox si altele. Nota 10 cu felicitari pentru acest articol !

 • ... a scris la 31 martie 2011, 22:11   [#10]

  Asta e probllema ca nu functioneaza asa ca am testat, el descarca un fisier binar de dimensiunea fisierului pus la upload dar evident ca nu sunt toate datele disponibile.
  Ar trebui facut in asa fel incat clientul celui care face download sa fie pus in pauza cand ajunge la acelas procent cu upload-ul, cred ca e cam complicat de facut treaba asta, poate nici nu e posibil.
  Pararea mea e ca cea mai buna varianta e ca fisierul sa fie disponibil in momentul cand e upload-at 100%, oricum marele avantaj e marimea fisierului si faptul ca utilizatorul roman are acces la banda metropolitana (asta daca nu ma insel eu).

 • ... a scris la 29 iunie 2011, 13:34   [#11]

  Am incercat si cu Transfer.ro si cu mydisk.ro si cu fastupload.rol.ro si tot nu incarca. Acum incerc cu Ge.tt si vad ca tot ca mortul se misca. Vreau sa trimit un fisier (971,286KB), si de 2 zile tot incerc. Pe Ge.tt in 10 minute a incarcat 3%. Aveti alte sugestii, cum pot sa trimit ? Multumesc.

 • ... a scris la 29 iunie 2011, 15:03   [#12]

  Incarcarea unui fisier mare, bineinteles ca dureaza. Conteaza de asemenea si ce banda de internet ai … Partea buna la Ge.tt este ca nu trebuie sa astepti pana cand se incarca fisierul 100%, link-ul de download poate fi copiat imediat dupa ce a inceput incarcarea fisierului si poate fi trimis celor care vrei sa trimiti acel fisier. Descarcarea la cei care trimiti link-ul de download va incepe imediat, si pe masura ce fisierul se incarca de la tine din calculator, el va putea fi descarcat de catre cei carora le-ai trimis link-ul de download. Asa functioneaza toata treaba pe Ge.tt … Urmareste filmuletul postat mai sus in acest articol, sa vezi …

 • katysor
  ... a scris la 9 octombrie 2011, 21:54   [#13]

  Salut. Am si eu un fisier de 3 GB. Il pot trimite prin http://ge.tt, adik poate incarca atat … stima.

 • ... a scris la 27 decembrie 2011, 18:56   [#14]

  Update: inainte nu era limitare pe upload, acum vad ca poti trimite fisiere de pana la 2 GB. Aviz amatorilor … Folositi WinRAR pentru a face “split” la fisiere, faceti fisiere de 1.95 GB.

 • ... a scris la 5 ianuarie 2012, 16:50   [#15]

  Pe http://fastupload.ro poti trimite fisiere de 2 Gb cate vrei, nelimitat iar daca ai user le poti stoca pana in 10 Gb o luna intreaga, este totul gratuit, nu cer bani ca ceilalti!
  Avantajul cel mai mare este ca viteza de upload si download este de 10 ori mai mare comparativ cu oricare altul, au peering 10 Gbps cu toti ISP mari din Romania! Mailurile ajung imediat si nu trebuie sa platiti nimic! Plus ca merge sa vezi si filme sa asculti muzica direct!

 • Mirabela Miu
  ... a scris la 26 ianuarie 2012, 12:37   [#16]

  Pentru fisiere mari, de pana in 2 Gb, folosesc Fastupload.ro si sunt foarte multumita de viteza de incarcare si descarcare. Chiar il recomand!

 • ionut david
  ... a scris la 26 ianuarie 2012, 13:40   [#17]

  Da, folosesc si eu http://www.fastupload.ro si pot sa spun ca mi se pare foarte bun. Am urcat aseara un fisier de 1,8 giga cu 5 mega/secunda, iar conexiunea mea de ne nu e asa de stralucita. Dar chestia care imi place mie este ca are player incorporat si pot sa vad un film urcat la ei, direct pe site, fara sa-l mai descarc ;)

 • alex
  ... a scris la 6 septembrie 2012, 15:27   [#18]

  eu sunt in Scotia momentan iar aici celelalte site-uri de unde descarcam eu de obicei filme, muzica etc sunt blocate. de pe acesta se poate descarca?

 • bety
  ... a scris la 13 august 2013, 11:32   [#19]

  eu vreau sa trimit la cineva un film cu 5 GB maxim… se poate sa trimit sau e prea mult?

 • ... a scris la 18 august 2013, 8:10   [#20]

  daca stie cineva un hosting de genu unde poti uploda video maim ari de 2 gb.va rog sa ami lasati un aspuns pe bananafierbince@yahoo.com.
  ms mult

 • Stefan
  ... a scris la 23 septembrie 2013, 20:21   [#21]

  Nu știu cum stăteau lucrurile atunci când s-a postat acest articol, însă acum, treaba stă în felul următor:

  -- Spațiul de stocare maxim este de 2 GB, iar prețurile sunt după cum urmează:
  * 5 GB spațiu stocare = 5 $ /lună
  * 40 GB = 10 $ / lună
  * 100 GB = 20 $ / lună
  - “You need a premium account to upload files larger than 50 MB.”

  Deci nu este cel mai bun site de upload, personal vă recomand unul din site-urile fastupload.ro sau gfile.ro

 • Dex
  ... a scris la 24 octombrie 2014, 1:56   [#22]

  Mersi frumos pentru pont … e foarte bun site`ul .. si total diferit de ce stiam pana acum :)

 • Florina Belu-Alexandru
  ... a scris la 20 decembrie 2014, 0:44   [#23]

  Nu stiu, dar mie imi da eroare, spune ca linkul e blocat cand incerc sa il postez in cronologia unui prieten, pe Facebook. Care e problema?

 • Nicu
  ... a scris la 27 aprilie 2015, 16:35   [#24]

  Salut!
  nu ar fi mai simplu sa faci din acel fisier mare un fisier torrent si atuncea ii dai persoanei respective fila de torrent… si o descarca direct de pe calculatorul tau fara sa vada toata lumea ce ai postat tu pe site-uri precum fisierul meu sau site-ul care l-ai dat tu…. Parerea mea ca e cel mai simplu :d
  Pace!:peace: :peace:

 • inga
  ... a scris la 5 iulie 2017, 18:16   [#25]

  ce fac daca transferul s-a blocat la 100% iar eu am sters deja fisierul`?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?