Cum sunt furati / inselati clientii, in supermarket-uri

carrefour Cum sunt furati / inselati clientii, in supermarket uri

Cum sunt inselati (la pret) clientii, in supermarket-uri

In urma cu ceva timp, scriam intr-un articol, despre anumite “practici” din supermarket-uri si hypermarket-uri, prin care clientii erau inselati, fiind afisate pe rafturi anumite preturi la produse (bineinteles, mai mici), astfel incat clientii sa fie tentati sa cumpere, iar la casa, preturile marcate pe bon erau mai mari, de cele mai multe ori clientii constatau acest lucru abia cand ajungeau acasa si verificau bonul de casa (daca-l verificau…).

Acest gen de “practici” sunt intalnite nu doar in Romania, ci si in alte tari unde marile firme de retail au magazine de tip supermarket sau hypermarket.

China da o lectie statelor occidentale, si din acest punct de vedere. Au demonstrat ca stiu sa ia atitudine impotriva “hotilor”, spre diferenta de multe alte tari occidentale … Iar de “Romanica” noastra ce sa mai vorbim, la fel ca la aproape orice alt “capitol”, suntem “praf” … Suntem tara unde coruptia, smecheria si “combinatiile” sunt la ele acasa …

Fiecare supermarket / hypermarket din China, care practica astfel de “metode” de a insela clientii, au fost amendate cu cate 75.960 dolari.

carrefour Cum sunt furati / inselati clientii, in supermarket uri

Mai multe supermarket-uri, ca de exemplu Carrefour si Wal-Mart, care aveau magazine deschise in China, au primit amenda maxima, respectiv 75.960 dolari. In speranta ca va scapa de amenzi, Carrefour de exemplu, si-a recunoscut vina, si a spus ca-si va recompensa clientii care au fost inselati, prin acordarea a unei sume de 5 ori mai mari decat diferenta dintre pretul afisat si cel incasat al produselor cumparate de catre clienti …

In Romania, se practica de mult astfel de “furturi” din buzunarele clientilor, dar n-am auzit inca de nici un supermarket care sa fie amendat cu 75.000 de dolari … Astept sa vad si in Romania, controale similare celor din China … Si asa e criza, si este nevoie de bani la buget, nu ? In fiecare oras mare din Romania exista cel putin cateva supermarket-uri … Inmultiti numarul magazinelor (de acest tip) dintr-un oras, cu 75.000 de dolari, iar apoi cu numarul oraselor mai mari din Romania, si … uite-asa incet, scoatem Romania din criza …

Categorie articol [ Comert ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

10 comentarii la “Cum sunt furati / inselati clientii, in supermarket-uri”

  • ... a scris la 1 februarie 2011, 17:01   [#1]

    Da, trebuie mare atentie, dar e greu sa faci pe loc singur totalul. Se intampla si la banci, smecherii de acest fel, mi s-a intamplat din graba sa nu fiu atent la o chitanta emisa pentru o factura si m-am trezit mai tarziu ca defapt functionarul de la banca a platit o factura telefonica unei anume persoane cu banii mei. Nu stiu daca a fost ceva intentionat, dar tind sa cred asta ca dupa aproape 2 luni s-au facut arestari la banca respectiva incepand cu directorul si inca 2 functionari.

  • ... a scris la 1 februarie 2011, 18:11   [#2]

    Nu e greu sa faci “totalul”. Mergi cu telefonul mobil pus pe optiunea “calculator”, si “adaugi” fiecare produs in calculatorul de pe telefonul mobil, astfel ca, inainte de a ajunge la casa poti sa stii “Totalul”.

  • ... a scris la 1 februarie 2011, 19:40   [#3]

    Corect! Mai cu seama ca acest tip de inselatorie se practica si in tari mai civilizate, nu trebuie sa ne mai bazam pe nimic ..in special la noi in tara, e bine sa verifici oricat de grabit ai fi. Bun acest tutorial! E bine ca de fiecare data cand gasim astfel de nereguli sa anuntam presa dar si garda finaciara.

  • liviu.h
    ... a scris la 1 februarie 2011, 20:51   [#4]

    am intalnit asa ceva si in anglia. e greu sa te mai increzi in astia …. nu inteleg o chestie ??? astia au uitat cum se castiga un client ?? dar ma rog. e bine de calculat asa cum zice dan.

  • ... a scris la 1 februarie 2011, 21:55   [#5]

    Furat sau citat ? Vezi aici.

  • ... a scris la 1 februarie 2011, 22:11   [#6]

    Sa zicem ca e citat :))

  • Jak Karter
    ... a scris la 1 februarie 2011, 22:18   [#7]

    Mda Dane, dar omu a specificat sursa (dan-blog.ro):d și continuarea articolului este cu “redirect” pe blogul tău, adică pe această pagină, unde ai scris tu articolul. :d :-"

  • liviu.h
    ... a scris la 1 februarie 2011, 22:54   [#8]

    de acord cu jak karter, cred ca e cat de cat cinstit acest “citat”. :D

  • ... a scris la 2 februarie 2011, 7:07   [#9]

    Până nu vom avea legi aspre aplicate de oameni corecţi, nu se va schimba nimic în ţara asta. Da’ cine să facă legile astea ?… Si unde să găsim oamenii ăia corecţi ? …

    @ pclaudiu, Jak, liviu.h: Ba e hoţie pe faţă. Zicând că Dan e doar “sursa” dă de înţeles că el a scris articolul ăla, pornind doar de la o informaţie primită de la Dan. Dacă era corect scria: “articol preluat de pe blogul x, cu acordul autorului, Dan”.

  • ... a scris la 2 februarie 2011, 7:21   [#10]

    De acord cu Jak. Zina, fii atenta ca este doar o introducere in articol, este clar specificat sursa, iar “citeste mai departe” este link direct catre Blogul lui Dan!
    Este adevarat ca putea incepe putin altfel, si daca a citat mot-a-mot articolul lui Dan putea s-a posteze ca atare, dar asta se poate discuta cu el, nu cred ca a fost rea intentie.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?