Cum ştii dacă un număr de telefon este portat în altă reţea

portare Cum ştii dacă un număr de telefon este portat în altă reţea

Cum ştii dacă un număr de telefon este portat în altă reţea

În ultima perioadă, tot mai multe persoane au început să-şi porteze numerele de telefon dintr-o reţea în alta. Asta s-a întâmplat odată ce a apărut o lege care dă dreptul clienţilor să-şi porteze numărul de telefon din orice reţea, într-o altă reţea.

Să luăm un exemplu concret… Eu am fost abonat la Orange, ani de zile la rând. Preţurile abonamentelor la Orange raportat la ce oferă ele ca minute, trafic de date pe mobil, etc, sunt foarte mari, iar cei de la Orange s-au bazat pe faptul că majoritatea clienţilor nu o să migreze către un alt operator de telefonie tocmai pentru a-şi păstra numărul de telefon. Ei bine, odată cu apariţia acestei legi, socotelile celor de la Orange au “cam dat cu virgulă” … mai ales după ce în urmă cu doar câteva zile, RDS a ieşit pe piaţa cu o ofertă BOMBĂ: abonamentul Optim Nelimitat, unde cu doar 5 euro pe lună vorbeşti cât vrei şi unde vrei, în orice reţea fixă sau mobila din România, UE, SUA, Canada, China, etc.

Ce se întâmplă însă când un număr de telefon este portat în altă reţea? Ei bine, tarifele diferă puţin (nu mult, dar diferă) în momentul în care suni dintr-o anumită reţea într-o altă reţea. De aceea, pentru ca cei care sună de exemplu pe un număr de Orange care este portat pe o altă reţea (Vodafone, Cosmote, RDS, etc) să ştie că numărul pe care sună deşi “pare” a fi număr de Orange, în fapt nu mai este număr de Orange pentru că acesta este portat în altă reţea, apelantul va auzi în căscă un sunet distinctiv care va anunţa că numărul respectiv este portat în altă reţea.

Pentru a înţelege mai bine despre ce este vorba, daţi click pe triunghiul roşu de pe ecranul telefonului din animaţia de mai jos:


De asemenea, puteţi verifica oricând un număr de telefon, pentru a afla dacă numărul în cauză este portat într-o altă reţea sau nu. Tot ce trebuie să faceţi este să scrieţi numărul de telefon sub forma 0744123456 în căsuţa de căutare, daţi click pe butonul de căutare şi imediat va afişa dacă numărul de telefon este portat în altă reţea sau nu. Verificarea o puteţi face pe siteul www.portabilitate.ro

Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Cum ştii dacă un număr de telefon este portat în altă reţea”

 • ... a scris la 30 aprilie 2014, 10:55   [#1]

  Nu stiam de sunetul asta. Il auzeam mai mereu insa ma gandeam ca e de la telefonul celui pe care il apelez. Buna informatia.

 • ... a scris la 30 aprilie 2014, 12:18   [#2]

  Am luat si eu teapa sunand la CEL.ro care au un numar de formatul Romtelecom si era portat in Vodafone iar eu eram in mijlocul unei comenzi ptr piese PC…nu aveam minute nationale prea multe iar eu o tot intrebam de calitatea pieselor, a pastei termoconductoare, etc…si brusc s-a intrerupt….stiam ca am destule minute romtelecom, doar…Bun articol, Dan.

 • ... a scris la 30 aprilie 2014, 13:09   [#3]

  nu-mi vine sa cred ca existau oameni care nu stiau de asta…
  oricum, site-ul ala e info noua si pt mine.
  acu ma duc la rds…

 • ... a scris la 30 aprilie 2014, 15:04   [#4]

  @Hannover: -- Ai rămâne surprins să afli câţi nu ştiu de faza asta … Eu am întrebat mai multe cunoştinţe şi … majoritatea habar nu aveau de chestia asta :)

 • ... a scris la 18 mai 2014, 18:36   [#5]

  Sunt o mulţime de oameni ce nu au auzit de serviciul portabilitate sau au auzit, dar nu ştiu ce-i aia. :|

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?