Cum ştergi fişierele duplicat de pe calculator

cum stergi fisierele duplicat de pe calculator Cum ştergi fişierele duplicat de pe calculator

Cum ştergi fişierele duplicat de pe calculator

Am fost întrebat recent de către un prieten, cum ar putea să-şi şteargă fişierele duplicat de pe calculator. În urmă cu vreo 2 săptămâni şi-a cumpărat un hard disk extern, deoarece spaţiul de pe hard disk nu-i era suficient. Bănuiala lui însă, era că avea multe fişiere duplicat pe calculator, fişiere care ocupau spaţiu inutil.

Vă daţi seama că, este absolut imposibil să faci acest lucru “manual”, respectiv să cauţi fişier cu fişier şi să te apuci să ştergi fişierele duplicat. Majoritatea dintre voi, sunt convins că au zeci de GB ocupaţi absolut inutil, cel mai probabil cu fişiere .mp3 care există pe hard diskul vostru în mai multe locuri / în mai multe foldere.

În filmuleţul video de mai jos, am făcut o mică demonstraţie cu un program gratuit care se numeşte Double Killer şi cu ajutorul căruia puteţi să vă scanaţi calculatorul pentru a găsi toate fişierele duplicat de pe hard diskul vostru.
Programul Double Killer poate fi descărcat de aici:
download Double Killer.
Parola pentru dezarhivare este: www.dan-blog.ro

Eu vă recomand să nu efectuaţi scanarea întregului hard disk, asta pentru a evita ştergerea accidentală a unor fişiere care ţin de sistemul de operare sau de anumite programe ori jocuri pe care le aveţi instalate pe calculator. Programul vă permite să selectaţi folderul pe care vrei să-l scanaţi, prin urmare vă recomand să vă organizaţi puţin activitatea înainte de scanare, adică: mutaţi toate foldere pe care vreţi să le scanaţi într-un folder creeat de voi, după care scanaţi conţinutul întregului folder pe care tocmai l-aţi creeat. În acest fel, eliminaţi posibilitatea de a şterge accidental fişiere care n-ar trebui şterse din calculator.

Succes!

Vezi si Cum stergi toate folderele goale de pe calculator

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 17 martie 2013 in categoria Diverse, Software, Tutoriale video. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Cum ştergi fişierele duplicat de pe calculator”

  1. alfi

    Interesant tutorial,chiar cautam un astfel de program.:)

  2. Laurentiu

    Multam fain de share. Eu am problema asta in randul muzicii, iar asta chiar o sa ma ajute.

RSS

Trackbacks

  1. Cum stergi toate folderele goale de pe calculator

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite