Auzit-ati voi, oare, de… cum se moare prin spitale?

ambulanta salvare spital triaj urgenta bolnavi targa Auzit ati voi, oare, de... cum se moare prin spitale?

Întrebarea este adresată celor aflați acum la putere, potentaților nației.
Răspunsul îl știm. Sau, cu o oarecare îngăduință, îl bănuim. Precis va fi că, nu!
N-au auzit! De ce? Vă spunem tot noi pentru că dumnealor, guvernanții PSD-ului, au cu totul alte trebușoare, mult mai însemnate și mai mărișoare! Și-n fond, se spune și-n popor: morții cu morții, vii cu vii, nu? Și tot prin popor se știe, dar se și spune, că prima dumnealor (adică a celor sus puși) grijă, ba chiar prima urgență, a fost canalizată (printr-o Ordonanță de Urgență) spre… pușcării!Spre “frații” de suferință! Doar acolo, la “mititica” sunt și valori, nu numai violatori sau tâlhari. Sunt scriitori de cărți științifice, mânuitori de bani furați, aranjori de treburi îmbârligate (scuzați-mi expresia!), șpăgari, traficanți de influență și de interese obscure, precum și alte asemenea “personalități” (ne)coruptibile, pe care, zău, nu putem să le lăsăm așa, de izbeliște, fără… condiții, pentru a trăi pe măsura “valorii” lor!? Mai cu seamă că acestora urmează, probabil (sau mai mult ca sigur) să li se alăture și alți confrați “nevinovați”!?

Că celebra Ordonanță 13 n-a prea reușit, nu-i din vina noastră, ci a celor câtorva sute de mii(!!!) de “derbedei plătiți de străini” (cum titrau televiziunile de știri false!) și care, în lipsă de altceva mai bun, s-au tot adunat și se adună, de cca o lună de zile, în Piața Victoriei și prin alte “coclauri”, tulburând liniștea publică! Dar și a noastră, a celor care muncim. Cinstit!

Venind în sprijinul celor “năpăstuiți”, un confrate PSD-ist a depus, recent, spre adoptare, mai multe amendamente la Legea grațierii, amendamente menite să suspende pentru 30 de zile numeroase infracțiuni grave! Simultan, mai mulți foști ștabi, renumiți baroni locali, invocând decizia CCR, vor acum să scape de condamnări definitive pentru abuz în serviciu.

Serban Nicolae si Eugen Nicolicea PSD Auzit ati voi, oare, de... cum se moare prin spitale?

Ei, cum să mai avem noi timp și de ce se întâmpla prin spitale?! Doar oameni suntem. Să fim sănătoși (și voioși) că… vom vedea! Da, zic eu, or vedea, probabil, de-ale lor nevoi. Și de-ale altora ca ei!

Că mor, cu duiumul, oameni tineri ba chiar și copii (de vârstnici nici nu mai amintesc!), că prin spitale și prin mai toate unitățile medico-sanitare, domnește, de ani buni, o mizerie greu de descris, că pacienții sunt nevoiți să-și cumpere singuri medicamentele necesare și că, practic, astăzi, în România, viața acestora atârnă doar de-un fir de păr, toate cele inserate mai sus, toate aceste fărădelegi, nu prezintă nici o importanță pentru cei care, cu mâna și naivitatea noastră le-am dat votul. Au promis (acum, tac!), ce-i drept, atunci, în campanie, fel de fel de “mari înfăptuiri”, ctitorii măiestre (cum spunea, știți dvs cine!), adevărate minuni în materie!

Dar unde-s?!
– unde-i spitalul megalomanic, cu 13 mii de salariați și alte mii de paturi, cu 3 mii de medici și cu câte și mai câte, pe care spuneau că-l vor construi în cel mult 2-3 ani, în Capitală?
– unde-s cele 3 spitale regionale din țară?
– unde-s medicamentele alea… gratuite (care, culmea, acum s-au… scumpit de tot!)?
– unde sunt ordinea și disciplina promise?

Ați mai auzit dvs ceva?! Sigur, nu! Precum și ei, cei care ne conduc, și care nu prea au timp să audă că:
– o adolescentă, cu o banală răceală, moare în câteva zile într-un spital din București;
– o tânără de cca 34-35 de ani, din Onești, operată de hernie cervicală, își pierde viața din cauza unor bacterii care, de multă vreme, fac ravagii cam peste tot, în unitățile medico-sanitare;
– trei maturi internați în Spitalul Filantropia din Craiova și-au găsit sfârșitul în urma unor transfuzii;
– mai de curând, un alt pacient a fost declarat mort din cauza unei infecții generată tot de bacteriile “găzduite” de Spitalul Bagdasar-Arseni, etc, etc.

Ei, domnilor aleși ai neamului, domnilor din ministerul de resort, poate că măcar acum ați auzit (aflat) totuși și de aceste mari nenorociri pe care, din “lipsă de timp” – cum motivați – nu le-ați prea acordat atenția cuvenită sau, chiar, le-ați ignorat!

spital mizerie igrasie Auzit ati voi, oare, de... cum se moare prin spitale?

Trebuie să mai aflați și că, de frică acestor mizerii (la propriu și la figurat), mulți suferinzi – unii cu afecțiuni grave – refuză internarea în spital! Preferă (dacă se poate spune așa!) să moară la ei acas’, decât decimați de bacterii, de mizerie și de eternele șpăgi impuse(!) de către unii slujitori ai lui Hipocrat! În loc să vă pese de tot ce se întâmplă jos, la talpa țării, vă preocupă acum, chestiuni ca de exemplu recenta … găselniță să legiferați pedepse zdravene imoptriva celor care – spuneți voi că – au tupeul să tulbure liniștea și activitatea dvs, împiedecând astfel bunul mers al… treburilor de la Guvern?!

Las pentru o altă dată să ne explicați cum stăm totuși cu prevederea constituțională a liberei exprimări și, apropiindu-mă de final, vă întreb: de sănătatea oamenilor, de fapt, a întregii națiuni, cine se ocupă?! Nu în vorbe, ci în fapte!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Auzit-ati voi, oare, de… cum se moare prin spitale?”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 martie 2017, 10:59   [#1]

  Ca să fac o glumă macabră, Marc: dacă vrei să te sinucizi, nu ștreangul sau otrava e soluția. Du-te la spital…

 • ... a scris la 17 martie 2017, 10:59   [#2]

  CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
  Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii

  (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
  (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
  (3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?