Cum se măsoară audiența TV

cum se masoara audienta TV Cum se măsoară audiența TV

Cum se măsoară audiența TV ?

Am văzut în ultima vreme, tot felul de discuţii despre audienţa unor posturi TV, mai precis anumite posturi TV (ca să nu nominalizez) se lăudau că ar avea milioane de vizitatori.
Drept urmare, este interesant de ştiut, cum sunt efectuate aceste măsurători de audienţă şi cât de precise sunt acestea.

Cei de la “Pagina de Media” au realizat un mic filmuleţ în care explică cum sunt măsurate audienţele TV. Iar din imaginile prezentate, aflăm că pentru măsurarea audienţei TV se foloseşte un aparat care se numeşte “Peoplemeter“. Acest aparat trebuie conectat la fiecare televizor pentru care se doreşte măsurarea audienţei.

Şi aici încep întrebările !? Cei de la “Pagina de Media” spun că există 2000 de astfel de aparate, însă alte surse spun că în realitate există doar 1200 de astfel de aparate montate în casele oamenilor. Şi-atunci, dacă aşa se măsoară audienţa TV şi dacă există … hai să zicem 2000 de astfel de aparate instalate pentru măsurare, atunci de unde vin cifrele acelea de “milioane” ? Prin “deducţie”? Se calculează cu “regula de trei simplă” ? Că asta n-o pricep …

Categorie articol [ Televiziune, Radio, Presă ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Cum se măsoară audiența TV”

  • Anonim
    ... a scris la 7 octombrie 2018, 10:24   [#1]

    Stiam procedeul , banuiam calculul rezultatului final .

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?