Cum se fura in supermarket ?

supermarket Cum se fura in supermarket ?

Cum se fura in supermarket

E perioada sarbatorilor de iarna, imediat e Craciunul si romanii, cu mic cu mare au luat “cu asalt” magazinele, in special supermarket-urile si hypermarket-urile, pentru a face cumparaturi de sarbatori.

Potrivit statisticilor, in acest an cumparaturile “de sarbatori” sunt la un nivel mult mai mic comparativ cu anii precedenti … Romanii, sunt… mai saraci… mult mai saraci, decat in anii precedenti. Am vazut cateva interviuri luate unor proprietari de magazine, care sustineau ca, in comparatie cu aceeasi perioada a anului 2009, le-au scazut vanzarile cu 50%, ba in unele cazuri chiar cu 60%. Asta spune multe despre nivelul de trai al romanilor, din acest an …

Pe fondul situatiei economice din Romania anului 2010, romanii au devenit mult mai cumpatati si isi dramuiesc fiecare banut atunci cand merg la cumparaturi. La loc de frunte sunt “promotiile” din magazine, sau altfel spus, acele produse care ar trebui sa fie vandute la un pret promotional.
– Aici apare prima varianta de “furt” in magazine, mai exact in supermarket-uri si hypermarket-uri. Scriam intr-un articol mai vechi despre cum se fura in supermarket-uri. Era vorba de pretul produselor afisat pe rafturi. Pe rafturi, era afisat un anumit pret la produse (un pret mai mic, biuneinteles), iar la casa, atunci cand era scanat codul de bare de pe produs, pretul era mai mare.
Un exemplu: cumparatorii de obicei stiau preturile la kilogramul de zahar. In general, 1 Kg de zahar era cam 3.5 RON sau 4 RON, in aproape toate magazinele. Cei din supermarket, afisau un pret de 3 RON sau daca era “promotie” afisau chiar 2.5 RON la kg de zahar. Cumparatorii ce spuneau ? “Uite mai, aici e cel mai ieftin din oras, hai sa cumparam de aici…“. Si cumparau, ba cumparau chiar mai multe kilograme, sa faca “economie” … La casa de obicei e imbulzeala, toata lumea se grabeste si nimeni nu sta sa verifice (nici nu prea ai cum…) preturile fiecarui produs, se gandeste ca odata ce totul este “automatizat” sau “pe calculator”, nu au cum sa fie pacaliti. Dupa ce ajung insa acasa si verifica bonul de casa, constata ca pretul kilogramului de zahar care apare pe bon este de 3.5 sau 4 RON, in loc de 3 RON sau 2.5 RON.

Eu am dat exemplul kilogramului de zahar si probabil nu este insa cel mai bun exemplu, dar la produsele mai putin “uzuale”, asa se “fura” in supermarketuri …

supermarket Cum se fura in supermarket ?

A doua varianta de furt in supermarket:
– Cea de-a doua varianta de “furt” in supermarketuri, este una care implica si alte persoane, prieteni sau apropiati angajatilor de la casa, si necesita experienta, indemanare si “sange rece”.
Cum se face: casierul/casierita, ia un produs, il trece rapid cu mana peste scanner, insa “palmeaza” produsul astfel incat cumparatorul (care oricum este atent sa puna rapid produsele in cos), sa nu observe. Furtul este de obicei “targetat”, adica nu se fura orice. Se fura in general la produse care pot fi si “palmate” de catre casier, si produse care se vand bine. Casierul are o persoana care se afla in supermarket, si cand s-a adunat deja o anumita cantitate de produse, trimite un sms celei de-a 2-a persoane, cu “numarul de produse” marcate in plus la casa, iar complicele casierului ia marfa (care este deja gata platita) si trece cu ea pe la casa (printre alte produse). Organizarea, sincronizarea si procedeul acestui tip de furt din supermarket, este mult mai complex, eu l-am prezentat doar in linii mari, ca sa intelegeti de ce pe bonul vostru de casa apar 3 produse de acelasi fel, cand voi de fapt nu ati cumparat decat 2… Iar asta nu o realizati decat acasa, cand verificati bonul de casa (daca-l verificati), si degeaba mergeti inapoi dupa aceea sa faceti reclamatie, ca nu are rost… De fapt, nici nu prea aveti cum sa dovediti ca voi ati cumparat doar doua bucati din produsul X si pe bonul de casa apar 3 bucati din produsul X …

Asa ca, mare atentie cand faceti cumparaturi din supermarketuri ! Se fura “pe rupte” si de obicei aglomeratia din supermarketuri din aceasta perioada (a sarbatorilor de iarna), faciliteaza astfel de furturi in supermarket, respectiv furtul la casa, prin marcarea unui numar mai mare de produse decat aveti voi in cos …

PS: Informatiile le-am obtinut chiar de la persoane care “practica” astfel de … lucruri … Nu ma intrebati cum. yahoo smiley Cum se fura in supermarket ?

_________________________________________________________

Copyright © 2010 www.dan-blog.ro @ Dan

Categorie articol [ Comert ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Cum se fura in supermarket ?”

  • ... a scris la 5 decembrie 2010, 20:43   [#2]

    Am auzit si eu ceva despre asta. Pot sa-ti spun ca mie mi s-a intamplat sa-mi scaneze o caserola de carne de doua ori. Am cumparat trei caserole si pe bon apareau patru. Sigur ca nu am vazut atunci ptr ca asa cum spui si tu, suntem prea ocupati sa ne asezam cumparaturile. Obisnuiesc insa sa pastrez bonul. Am vazut cand am ajuns acasa. A doua zi m-am dus la magazin si m-am infiintat la relatii cu clienti. Le-am spus ca am luat trei caserole si apar pe bon patru. Le-am explicat ca e imposibil sa gasesti doua caserole care sa cantareasca la fel 2.367 Kg. Mi-au inapoiat banii fara prea multe comentarii.

  • ... a scris la 5 decembrie 2010, 20:44   [#3]

    la prima varianta vad ca este si poza…nu o pot vizualiza :) Am update la zi

  • ... a scris la 5 decembrie 2010, 21:08   [#4]

    @ 24monden: -- da refresh la pagina, si spune daca acum apar pozele.

  • ... a scris la 5 decembrie 2010, 22:31   [#5]

    Daca esti atent si stai 2-3 minute sa faci inventarul lucrurilor tale si sa le compari cu bonul, nu ai cum sa iti iei teapa.

  • ... a scris la 5 decembrie 2010, 22:40   [#6]

    gata… acum apar pozele

  • ... a scris la 6 decembrie 2010, 12:51   [#7]

    Eu de obicei imi fac o socoteala in minte asupra pretului total, doar o suma aproximativa ca sa stiu la ce sa ma astept. Sa nu uitam ca si casierii sunt oameni si nu-i absolut obligatoriu sa fie furt daca ti-a trecut in plus ceva pe bon, poate sa fie si greseala.
    In concluzie, cel mai bine e sa va faceti socoteala singuri inainte, pentru ca avand in vedere cozile :-w … aveti timp

    Spor la cumparaturi (sau la furat, dupa caz).

  • ... a scris la 6 decembrie 2010, 21:33   [#8]

    Nu trebuie sa intri in supermarket fara MATEMATICA[-(

Trackbacks

  1. Furtul in Romania

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?