Cum se fabrică crenvurștii
Cum se fabrică crenvurștii
Și pentru că în urmă cu ceva vreme am vorbit despre cum este corect să le spunem, “crenvuști” sau “crenvurști“, poate ar fi bine să ne facem o idee și despre cum se fabrică acești cârnăciori delicioși.
Pentru că, majoritatea oamenilor le plac crenvurștii …. cu foarte mici excepții. Iar excepțiile există, probabil, tocmai pentru că acele persoane au idee despre cum se fabrică acești crenvurștii și ce conțin crenvurștii!
În primul rând, calitatea cărnii utilizate la fabricarea crenvurștilor este una foarte slabă, practic sunt doar resturi de carne, grăsimi și alte lucruri rămase în urma tranșării. Toate acestea sunt macinate foarte bine, tocarea cărnii fiind efectuată în mai multe etape până când se obține o pastă omogenă.
Resturile de carne astfel măcinate, sunt amestecate cu tot felul de substanțe sintetice care au scopul de a da o anumită consistență materiei, au rolul de a da un anumit gust și culoare și așa mai departe … După care, în timp ce din nou sunt utilizate diverse substanțe lichide pentru tratamentul “exterior”, crenvurștii sunt tratați termic în cuptoare speciale.
Iar dacă (încă) nu aveți idee, dacă nu știți cum se fabcrica crenvurștii, pentru cultura voastră generală vă invit să urmăriri materialul următor …
2 comentarii la “Cum se fabrică crenvurștii”
Doamne fereste, cam scarbos, nu-i asa?
Pacat ca nu a desfacut la urma unul, sa vedem cum se prezinta pe dinauntru.
La noi daca iei din carmangerie, nu gasesti o pasta ca un pateu moale inauntru. Cred ca sunt mai buni ai nostri.
Eu cand cumpar iau de aia cu 80% carne, sunt mai scumpi dar mai buni.
Se prezintă exact cum se prezintă orice crenvurșt pe care-l cumpărăm din magazin.