Cum se fabrica cascavalul ?
Cum se fabrica cascavalul ?
Am sa incep capitolul “how is made” de pe acest blog, cu procesul de fabricare a cascavalului … Intentia acestei categorii este bineinteles in primul rand una educativa. Prin urmare am sa va prezint un mic filmulet despre cum se fabrica cascavalul …
Procesul industrial de fabricare a cascavalului arata cam asa … Urmariti filmul:
Pentru cei care vor sa incerce acasa sa prepare cascaval, am sa postez mai jos o reteta pe care am gasit-o si eu, si “cica” ar fi buna …
Prepararea cascavalului acasa in bucatarie
Ingrediente:
– 1,6 kg branza de vaci;
– 300 g branza de oi sarata
– 1,5 l lapte proaspat
– 75 g margarina Unirea (se specifica nu unt si nu margarina la cutie)
– 1 lingura bicarbonat stins cu otet
– 1 ou
Preparare:
Se fierbe laptele , cand da in clocot de pune branza de vaci, se amesteca si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se lasa casul sa se scurga. Dupa ce s-a scurs bine, se da prin masina de tocat impreuna cu branza de oi. Intr-o cratita emaila se pune margarina la topit. Se pune deoparte sa se racoreasca.
Atentie! Daca punem peste margarina topita firebinte toate celelalte ingrediente nu mai iese un cascaval gumos. Dupa ce s-a racorit margarina se pun branza tocata si oul. Se pune la foc mic, amestecandu-se mereu, pana se intinde cascavalul cand il ridicam cu lingura. Bicarbonatul se pune la urma, inainte de a lua cratita de pe foc. Nu trebuie lasat mai mult la fiert , deoarece se subtiaza si nu se mai intinde.
6 comentarii la “Cum se fabrica cascavalul ?”
Dai un frumos filmulet despre prepararea cascavalului si apoi te opintesti in reteta cica a cascavalului de casa care ete o branza topita in prezenta diferitelor adaosuri.
Cascavalul se obtine din LAPTE incalzit prin adaugarea CHEAGULUI. Casul obtinut /Pasta calda obtinuta se malaxeaza/ framanta se sareaza si se aseaza in forme. Roatele sau paralelipipedele de cascaval apoi se lasa la maturat.
Din experienta mea technologia de fab. a cascavalului chiar daca sa mecanizat nu msa schimbat cu mai nimic ,ceeace sa schimbat insa in sens negativ este felul si timpul de maturare ce are ca efect un cascaval care nu mai seamana cu gustul si mirosul acestuia de altadata.Goana dupa Profit a realizat un cacaval ambalat inca crud in Folie neputinduse dezvolta din punct de vedere calitativ asa ca in comert il gasim aproape crud.Consumatori mai ntineri il maninca si asa iei nu stiu ca ar putea sa fie si altfel. Numai bine va doresc. H. Zimmermann
buna ziua domnule H. Zimmermann….daca doriti va rog sa ma contactati pe emailul comsa_lucyan@yahoo.com….sunt interesat de ceea ce spuneati dumneavoastra “gustul de altadata”…VA MULTUMESC MULT!!!!
Ceea ce prezentati este o reteta de BRANZA TOPITA. Este o reteta foarte complicata fata de usurinta retetei dupa care se obtine cascavalul. Reteta o gasiti aci: http://www.youtube...tch?v=IBZnIXqqZ10 . Ce este simplu este adevarat.
Asterisc,
Videoul postat de tine este Unavailable.
As dori si eu sa invat sa prepar cascaval din lapte de capra. Dar nu amestecurile ce le vad pe net si il se spun cascaval. Vreau cascavalul acela facut din cas proaspat inchegat. Am incercat de cateva ori d’art nu cu mari rezultate. Cam de fiecare datā casul se topeste in apa incālzitā la 80 de grade. Poate cineva sa ma ajute? Multumesc