Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

create your own shortcodes for wordpress Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

Una dintre problemele des întâlnite în lumea deţinătorilor de siteuri web, bloguri, forumuri, este securitatea nu tocmai bună a siteului. Aş putea afirma faptul că nu există nici un site web despre care să putem spune că este “sigur”, în orice site web pot fi găsite vulnerabilităţi, totul depinde de timpul alocat găsirii acestor vulnerabilităţi, de cunoştinţele celui care vrea să afle aceste vulnerabilităţi şi nu în ultimul rând de … noroc, de “inspiraţie”.

Platforma Wordpress este una foarte utilizată de către bloggeri, însă asta nu înseamnă că nu are vulnerabilităţi, la fel ca orice altă platformă, cu un mare minus însă pentru Wordpress, deoarece fiind utilizată la scară largă, interesul hackerilor în a găsi breşe de securitate este sporit. Drept urmare, câteva mici trucuri ar trebui făcute pentru o mai bună securitate a Wordpresss-ului, astfel încât măcar să “îngreunăm” munca hackerilor. O să spuneţi probabil: “Ce mare scofală, blogul meu este neinteresant pentru un hacker, nu sunt o persoană cunoscută…“. Nimic mai fals! Să nu uităm că există o mulţime de hackeri care fac asta doar pentru a-şi demonstra lor înşişi “că pot”, ori pentru a se lăuda în rândul prietenilor că au reuşit să spargă un anumit site web şi nu neapărat urmăresc să fure bani, conturi, etc…

Drept urmare, în măsura în care timpul mi-o permite, am să scriu câte ceva despre securitatea platformei Wordpress şi cum am putea să mărim securitatea siteului nostru. Vulnerabilităţi există cu sutele, cu miile, cu zecile sau sutele de mii … este imposibil ca un programator (sau chiar o echipă de programatori) să “prevadă” toate scenariile posibille şi imposibile, drept urmare datorită acestor mici “scăpări” umane, apar şi breşele de securitate. Astăzi am să vorbesc despre securizarea administratorilor pe platformele Wordpress.

În Wordpress, username-ul “default” al administratorului principal, este “admin“. Hackerii bineînţeles că ştiu asta, drept urmare una dintre metodele la care vor apela va fi un atack de tip Brute Force, pentru a “ghici” parola utilizatorului cu drepturi de administrare. Indiferent dacă va folosi dicţionare sau nu (aşa numitele “dicţionare” utilizate în hacking), numele de utilizator “admin” se va afla în capul listei, rămânând să mai ghicească doar parola.

În cazul parolei, cele care pot fi sparte cel mai uşor sunt parolele numerice care nu conţin alte caractere în afară de cifre. Aşa că, vă recomand să folosiţi o parolă mai complexă, care să includă atât cifre cât şi litere, deoarece acestea se sparg mai greu decât o parolă formată numai din cifre. De asemenea, recomand să folosiţi majuscule şi minuscule, ba chiar şi caractere speciale.

Un prim pas în securizarea blogului vostru, este după cum vă spuneam mai sus, schimbarea username-ului default de administrator, din “admin“, într-un nume de utilizator personalizat. Iar aici, recomand nume de utilizatori de genul: Florin1546, Andreea2001GT, Mihaitza35KU, etc. Problema este că, dacă veţi încerca să faceţi asta din Wordpress, n-o să reuşiţi, iar asta pentru că Wordpress nu permite schimbarea numelui de utilizator. Există o posibilitate pentru a schimba username-ul, însă va trebui să o faceţi din PhpMyAdmin. Ce aveţi de făcut? Vă explic mai jos …

Intraţi în panoul de control (care de obicei este CPanel) şi căutaţi opţiunea PhpMyAdmin:

change wordpress admin username 01 Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

change wordpress admin username 02 Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

Aici, în coloana “Table“, căutaţi “_users” şi daţi click pe opţiune:

change wordpress admin username 03 Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

Acum, în coloana “user_login“, căutaţi username-ul “admin“. Acesta de obicei ar trebui să apară primul în listă, având ID-ul “1″. În rândul în care găsiţi username-ul “admin“, aveţi opţiunea “Edit” pe care va trebui să daţi click:

change wordpress admin username 04 Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

În fereastra care se va deschide, căutaţi şi modificaţi în rândul “user_login“, numele de utilizator “admin” în ce vreţi voi, după care apăsaţi pe butonul “Go” pentru a aplica modificarea.

change wordpress admin username 05 Cum schimbi numele de utilizator admin, în Wordpress

În acest moment, numele de utilizator “admin” a fost schimbat şi vă puteţi autentifica pe site cu noul nume de utilizator.

Sper că v-a fost de folos … şi vă urez succes!

Categorie articol [ Diverse ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?