Cum scapi de mucegaiul de pe perete sau tavan

bison Cum scapi de mucegaiul de pe perete sau tavan

Solutie anti-mucegai

Dupa “89, romanii au inceput sa-si renoveze apartamentele … Cativa ani mai tarziu, au inceput sa apara termopanele (ferestrele termopan) si cei mai cu “dare de mana” au inceput sa-si puna ferestre termopan (acum sunt mai ieftine, mai demult erau foarte scumpe). In ultimii ani, cand facturile la gaze naturale au luat-o pur si simplu razna, se cautau solutii pentru a face economie la gazul natural consumat de centralele de apartament… Astfel ca au aparut izolatiile termice … Ferestrele termopan si izolatia termica facuta cu placi de polistiren, a fost de multe ori calea sigura catre … mucegai. Este vorba de mucegaiul care apare pe pereti sau pe tavan.

Bineinteles ca am “respectat” si eu toti acesti “pasi”, adica ferestre termopan iar mai apoi izolatie termica, dar la mine nu de aici a aparut problema. Am avut ghinionul ca la etajul de deasupra mea, sa stea o familie fara pic de simt de organizare si cu simtul responsabilitatii aproape absent… M-am trezit intr-o buna zi, intr-una dintre camere, cu o inundatie de toata frumusetea, de la cocalarii de deasupra … In timp, pata de umezeala de pe tavan ramasa in urma inundatiei, s-a transformat in mucegai. Oricum mi-am propus ca anul acesta sa renovez (din nou) deoarece nu suportam sa vad pata aceea pe tavan. Intre timp insa, am gasit rezolvarea: Solutia anti-mucegai, BISON. Ideea mi-a dat-o un prieten (Doru), care locuieste la etajul 4, a avut o “gaura buclucasa” in izolatia de pe bloc si s-a trezit cu probleme de la apa care s-a infiltrat … El mi-a spus ca solutia respectiva face pur si simplu minuni ! Sincer, nu prea l-am crezut eu, dar … mnah, am zis, hai ca incerc.

Am mers frumos la magazinul PRAKTIKER si am cumparat un pulverizator BISON cu solutie anti-mucegai. A doua zi, dau cu pulverizatorul pe tavan, si dupa vreo 15 sau 20 de minute, … MINUNE !!!! A disparut pata !!! Am ramas pur si simplu stupefiat de cat de bine “lucreaza” solutia anti-mucegai !!! Sincer, nu mi-a venit sa cred … Amicul meu, se pare ca a avut dreptate.

Un pulverizator cu solutie anti-mucegai, a costat in jur de 34 RON (nu mai retin exact), dar tin sa va spun ca merita toti banii. Intre timp m-am mai documentat si am aflat ca exista tot felul de solutii anti-mucegai, dar nu se compara nici pe departe cu solutia anti-mucegai de la BISON. Si de la marca BISON, a aparut un model nou de solutie anti-mucegai, ambalajul este identic cu cel vechi, tot de culoare rosie, singura diferenta este ca pe eticheta pulverizatorului, acolo unde in imaginea de mai jos vedeti ca apare sigla de la BISON, pe produsul nou scrie “Fresh Air” sau ceva de genul … Insa, produsul nou de la BISON, nu mai este la fel de bun ca cel vechi !!!!

Am facut o poza cu telefonul mobil, sa vedeti cum arata exact pulverizatorul cu solutie anti-mucegai, modelul bun (cel vechi). Modelul vechi, are pe eticheta, in partea de sus a etichetei, sigla aceea verde de la BISON.

Solutie AntiMucegai BISON Cum scapi de mucegaiul de pe perete sau tavan

Daca aveti probleme cu mucegaiul pe pereti sau pe tavan sau aveti ceva pete pe pereti, nu neaparat mucegai, va recomand sa cautati produsul de care v-am zis, respectiv un pulverizator cu solutie anti-mucegai de la BISON (dar este de preferat produsul vechi, identic cu cel din imaginile de mai sus). In maxim 30 de minute, va scapa de orice pata de pe pereti sau tavane. Trebuie doar sa aerisiti cand dati cu solutia, deoarece are un puternic miros de clor. Inclusiv dupa ce dati pe perete cu solutia anti-mucegai, este bine sa aerisiti aproximativ o ora (60 de minute).

L.E. (update!) – Soluția “anti-mucegai”, oricare ar fi ea, nu este decât o rezolvare temporară! Pentru o perioadă (probabil câteva luni de zile), veți scăpa de acele pete urâte de pe tavan ori de pe pereți, însă mucegaiul se va forma din nou dacă nu rezolvați problema, respectiv trebuie să reduceți nivelul de umiditate din încăpere (apartament, casă, etc)! Asta se poate face doar cu ajutorul unui aparat, despre care am vorbit aici: #comment-37961.
De asemenea, umiditatea din încăperi mai poate fi redusă aerisind ZILNIC încăperea de cel puțin 2 ori pe zi (deschideți larg ferestrele!), pentru minim 15 minute la fiecare aerisire (indicat ar fi chiar 30 de minute/sesiunea de aerisire). Totuși, în perioada de iarnă, când umiditatea în apartamente este crescută, este neplăcut să stai în fiecare zi cu ferestrele deschise, motiv pentru care vă recomand să citiți despre aparatul menționat mai sus.

Categorie articol [ Casa şi grădina ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

58 comentarii la “Cum scapi de mucegaiul de pe perete sau tavan”

  • ana461
    ... a scris la 27 ianuarie 2011, 8:41   [#1]

    Dan, esti foarte grijuliu cu viata si confortul nostru personal iti multumesc frumos ! Nu ma pot lipsi de Blogul lui Dan ! Inca o data, mii de multumiri.

  • ... a scris la 27 ianuarie 2011, 15:14   [#2]

    BISON BISON BISON … concluzia :D cumparati Bison

  • ... a scris la 27 ianuarie 2011, 16:00   [#3]

    Este solutie de hipocloritul de sodiu (NaOCl). 4 lei costa solutia, vreo 6 lei pulverizatorul si restul brandul Bison. Daca vi goleste flaconul, il puteti umple linistit cu hipoclorit pentru albirea tesaturilor, aceeasi solutie :d

  • JoinT
    ... a scris la 27 ianuarie 2011, 17:56   [#4]

    Pe langa toate astea Cl este si dezinfectant.

  • invulnerabilul
    ... a scris la 28 ianuarie 2011, 5:18   [#5]

    La fel face si Savex, si e mai ieftin, la juma’ de pret, cel mult. Dupa ce pulverizezi cu Savex, petele de mucegai dispar aproape instantaneu, e foarte puternic la miros si trebuie sa aveti grija sa nu va stropiti in ochi. Aerisiti imediat si nu stati in acel miros, pot aparea stari de ameteala. Cititi instructiunile de folosire.

    Mucegaiul dispare, timp de 2-3 luni, nu scapati definitiv de el, dar reapare pe portiuni mult mai restranse fata de cum era initial, cel putin asa mi s-a intamplat.

    Dane, vorbim prin martie, pana atunci mai uscam niste rufe in apartament si vedem ce se intampla :)

  • ... a scris la 28 ianuarie 2011, 20:30   [#6]

    Asa arata cel “fabricat” de Ceresit:

    CERESIT - Solutie Anti Mucegai

  • doru
    ... a scris la 2 februarie 2011, 17:44   [#7]

    Ti-am spus eu Dane ca e buna solutia asta ?! ;)

  • bianca
    ... a scris la 19 martie 2011, 15:34   [#8]

    e clar ca, solutia face minuni.. recomand si eu cu inima deschisa… ce e drept nu scapi definitiv de mucegai .. dar pentru o perioada buna nu mai apar tot felul de pete si toate nemurile de mucegai care mai de care mai scarboos :)

  • Mihaela
    ... a scris la 5 august 2011, 7:52   [#9]

    Cu ce e mai bun BISON, fata de CLOR-ul ordinar care se foloseste la rufe ? Am inteles ca nu are nimic in plus (doar reclama). Sunteti toti fericiti cat de repede se albeste peretele !!!! Ideea este cat de mult tine efectul ??? Sa scrieti anul viitor daca mai aveti mucegai pe pereti ! :d :-w Ptr moment e bun orice, si daca speli cu detergent si cu buretele, garantat se albeste peretele, dar peste 1 an, cum arata ??? :-?

  • ... a scris la 5 august 2011, 8:10   [#10]

    @ Mihaela: -- articolul de mai sus, l-am scris in 27 ianuarie 2011, adica la o zi sau doua dupa ce am dat pe perete cu solutie antimucegai. Acum, suntem in 05 august 2011, iar peretele meu arata la fel, respectiv nu a mai aparut nici un mucegai in locul in care am dat cu solutia antimucegai de la BISON. In concluzie, pana acum sunt multumit de “efectul” produs de solutia antimucegai de la BISON …

  • ... a scris la 25 aprilie 2012, 18:27   [#11]

    Poti scoate intr-adevar mucegaiul de pe perete cu o solutie anti mucegai, gen Bison sau Savo antimucegai … eu una asa am procedat, dupa care am izolat pe interior cu aKtivTHERM peretii din bucatarie (care erau predispusi frecvent la aparitia mucegaiului, din cauza umiditatii create in interior).
    Produsul asta aKtivTHERM practic e ca un glet care protejeaza peretii impotriva aparitiei mucegaiului… sunt multumita de el si il recomand :peace: :)

  • darius
    ... a scris la 31 mai 2012, 1:09   [#12]

    Buna… problema mucegaiului este in perioada de toamna-primavara, cand afara e umezeala sau frig… peste vara nu apare… am un baietel de 2 ani si 2 luni si sunt disperat, am dat cu tot felul de solutii si in maxim 2 saptamani apare iara, o data ce a aparut mucegaiul in casa nu mai scapi de el … mai am o sindura solutie: sa ma mut…

  • ... a scris la 31 mai 2012, 9:46   [#13]

    Cum sa te muti, din cauza unui mucegai pe perete ? :))
    Exista solutii … De exemplu, ai izolatie termica ? Izoleaza-ti peretii cu probleme si o sa vezi ca, scapi de mucegai. Asta, daca nu cumva ai ceva infiltratii de la vecinii de sus… caz in care, rezolvi cu vecinii de sus.
    La mine, solutia antimucegai de la Bison a functionat perfect, am dat o singura data si de atunci nu a mai reaparut.

  • ... a scris la 26 octombrie 2012, 22:59   [#14]

    cea mai buna solutie antimucegai este sa nu ajungi sa folosesti solutii antimucegai.

    Aveti grija cand realizati lucrarile de termoizolatii, lucrati doar cu specialisti si aersiti zilnic camerele in care locuiti.

  • Cristi
    ... a scris la 6 noiembrie 2012, 1:59   [#15]

    O sa-mi caut si eu solutia si o s-o folosesc, foarte utila insemnarea ta, mai ales pentru un ciutan de 26 de ani. Salutari!

  • miha
    ... a scris la 3 decembrie 2012, 2:35   [#16]

    l am folosit si tot mi a aparut mucegaiul …deci concluzie: nu este Superman @-) ~X(

  • Ramona
    ... a scris la 11 decembrie 2012, 12:54   [#17]

    Bloc nou,finalizat in august 2012,ne-am mutat imediat ; izolat pe ext.,termopane,caldura pornita ,insa in 3 colturi de pe tavan a aparut igrasie ; functioneaza aceasta solutie minune in acest caz? Deasupra noastra nu locuieste nimeni,iar caloriferele nu au fost prevazute sub geamuri. Ce-i de facut?

  • ... a scris la 22 aprilie 2013, 19:11   [#18]

    indicat e sa tratezi peretel cu solutie de aceasta antimucegai: savo sau Bison e buna, si apoi sa izolezi pe interior peretii aflati spre exterior si tavanul..parerea mea..am probat-o si da rezultate:) :)

  • ... a scris la 18 august 2013, 19:01   [#19]

    Chiar daca faci izolatie interioara,tot se va umezi in colturi mai ales si chiar si restul peretelui,dar intradevar nu prea tare.Eu asa am facut cu polietilena expandata de 5 mm si apoi am pus rigips.Intradevar asta am facut o prin 2003 si termic are efect,dar dupa vreo 5 ani cred au inceput sa apara mici puncte de umezeala.Mentionez ca nu aveam izolatie exterioara pe atunci.Acum 2 ani am facut si izolarea exterioara a apartamentului.Principal este ca nu a aparut mucegai si a rezistat izolatia ceva ani,iar miros de mucegai nu este.Deci exista o oarecare eficienta a izolatiei interioare, iar daca se face si izolatie exterioara,creste mai mult eficienta izolatiei..

  • maryanam
    ... a scris la 28 septembrie 2013, 19:39   [#20]

    eu am izolat in vara cu aktivtherm un produs nou de termoizolatie pe interior. am izolat doar 2 pereti situati spre nord si mi-a disparut mucegaiul :d . astept sa trec si iarna sa vedem ce rezultate apar sau nu dupa sezonul rece. materialul aktivtherm il gasesti si in dedeman mai nou. E o izolatie eficienta si rapid si usor de izolat.bafta:) :)

  • Alexandru Donea
    ... a scris la 17 decembrie 2013, 13:42   [#21]

    Pentru igrasie, mucegai sau termoizolare sanatoasa, recomand Igrastop. Au si site de prezentare cu toate informatiile necesare despre produs si cum functioneaza. Bafta!

  • Florin TM
    ... a scris la 8 aprilie 2014, 14:46   [#22]

    Maryanam,
    Poti revenii cu un feedback referitor la eficienta Aktiv Therm dupa trecerea iernii?

    Mersi anticipat de raspuns.

  • ... a scris la 9 aprilie 2014, 9:44   [#23]

    Florin TM,
    revin cu feedbackul :am trecut iarna si primavara si nu mi-a mai aparut mucegaiul pe peretii izolati cu aktivtherm, mereu mi se intampla la inceputul primaverii sa-mi apara pete de mucegai pe peretii respectivi, dar acum nu. prin urmare aktivtherm a izolat eficient si mi-a rezolvat problema.
    recomand!:)

  • Florin TM
    ... a scris la 9 aprilie 2014, 18:01   [#24]

    Maryanam,
    Multumesc de raspunsul prompt.
    In ce priveste izolarea TERMICA, ce poti spune, se simte diferenta la temperatura in camera izoalata?

  • ... a scris la 10 aprilie 2014, 12:20   [#25]

    Florin TM,
    da sa stii chiar se simte, temperatura din camera izolata a crescut cu 5-6 grade fata de camera cealalta, fara sa folosesc o sursa de caldura. am pus termometru in ambele camere si am observat diferenta.
    si daca ating cu mana peretele izolat e cald la atingere fata de restul peretilor neizolati.

  • alex ionescu
    ... a scris la 28 iulie 2014, 14:53   [#26]

    Este o solutie foarte eficienta, mai puteti adauga si Bison grund antiigrasie -- acesta se da inainte de lavabila

  • andreea
    ... a scris la 3 decembrie 2014, 8:00   [#27]

    Buna dimineata. Am si eu aceeasi problema, cu mucegaiul. Stau la casa, si la mine in camera am mucegai pe sus, pe pereri, aproape de tavan si pe jos pe langa tevile de la calorifere; am doar un perere afara dar mucegaiul a aparut pe toti peretii, de jur imprejur, casa este izolata pe afara. As vrea si eu o solutie pentru ca zugtavim in fiecare an si tot apare mucegaiul. Va multumesc.

  • ... a scris la 3 decembrie 2014, 8:41   [#28]

    @andreea: -- Din ce sunt construiţi pereţii casei? Şi din ce este realizată izolaţia exterioară, polistiren sau altceva?

  • andreea
    ... a scris la 3 decembrie 2014, 11:11   [#29]

    Peretii casei sunt construiti din cararmida presata cu gauri si izolatia casei este facuta cu polistiren. Casa are si un soclu din piatra de munte, de aproximativ 50 de cm. La mine in camera a aparut mucegaiul exact pe langa tavanul fals dar se lasa in jos pe pereti, a montat sotul o gura de aerisire langa cos, inainte aveam sobe, dar degeaba; de asemenea, camera are un un perete comun cu baia, unde este tot tavanul plin de mucegai.

  • ... a scris la 3 decembrie 2014, 11:42   [#30]

    În România, lumea a fost păcălită prin utilizarea unor termeni ca “izolaţie termică”, pentru că în 99% din cazuri s-a efectuat de fapt anvelopare termică. Izolaţia termică este una, iar anveloparea este altceva. Da, este adevărat că şi anveloparea are efect izolator însă prezintă dezavantaje majore cum ar fi de exemplu faptul că odată anvelopaţi cu plăci de polistiren, pereţii nu mai “respiră”. Din acest motiv există riscul ca după o perioadă, să apară mucegaiul pe pereţi.

    În mod normal, ar trebui pus la punct un sistem de ventilaţie corespunzător, care să evacueze umiditatea din camere. Datorită faptului că în casă există umiditate (de la gătit, de la uscatul rufelor în casă, ori pur şi simplu pentru că respirăm/transpirăm în casă, etc) se formează şi mucegaiul.

    Casa ar trebui aerisită zilnic, măcar câteva zeci de minute, dacă nu chiar câteva ore. Iarna e o problemă totuşi, să stai două ore cu ferestrele deschise.

    Mai există acele sisteme de purificare a aerului (vezi aici) care filtrează bacteriile ce provoacă mucegaiul. De asemenea, există şi dezumificatoare care filtrează aerul din încăpere şi colectează umezeala din aer.

  • andreea
    ... a scris la 3 decembrie 2014, 12:48   [#31]

    Am deja un dezumidificator, luat din Dedeman. Casa e aerisita zilnic cel putin o ora cat ies cu baietelul la plimbare. As putea sa folosesc solutia antimucegai de la Bison, macar pana iesim din iarna? Unde pot gasi solutia? Sotul se gandea sa razuiasca peretii si sa dea cu glet si cu lavabila antimucegai, dar banuiesc ca nu ar fi bine sa facem acum pentru ca ar fi uscarea fortata. Va multumesc pentru promptitudine.

  • ... a scris la 3 decembrie 2014, 13:05   [#32]

    Soluţie antimucegai BISON, găseşti în Dedeman,
    vezi aici: http://goo.gl/WUlceU

  • andreea
    ... a scris la 3 decembrie 2014, 13:59   [#33]

    Deci, pot sa folosesc, macar temporar. Credeti ca e buna ideea sotului cu tancuit si cu lavabila?

  • ... a scris la 6 decembrie 2014, 18:47   [#34]

    eu am folosit aktivtherm impotriva formarii mucegaiului si a eliminarii igrasiei, metoda care vad ca s-a discutat mai sus de-maryanam -sau Florin TM. Stau la parter, am apartamentul izolat in exterior, dar tot imi aparea primavara/toamna mucegai pe tavan si in colturile peretilor. Pot sa zic ca am fost reticent la inceput, intrucat aktivtherm e un produs nou pe piata, dar in final sunt multumit. in vara am facut izolatia cu acest produs, am izolat o camera din cele 2, si pot sa zic ca in camera respectiva acum nu au mai aparut pete de mucegai ca de obicei. deci e ok :) :-? :-? :-?

  • Anonim
    ... a scris la 7 octombrie 2015, 8:53   [#36]

    A dracu reclama la BUSION !

  • Mugu
    ... a scris la 10 noiembrie 2015, 15:30   [#37]

    Se mai poate utiliza si o solutie de bicarbonat de sodiu care va distruge mucegaiul la fel de bine ca si clorul (hipoclorit) descris mai sus.

  • Deea
    ... a scris la 18 decembrie 2015, 17:29   [#38]

    Buna ziua. Locuiesc la bloc si am probleme cu mucegaiul. Blocul a fost izolat in exterior si in interior pe peretele cu baia mea si pe peretele vecinului am mucegai in apartamentul vecinului si deasupra mea nu locuieste nimeni. Acum 3 luni am renovat si acum am plin de mucegai, din nou. Peretele este fct din glet. Ce as putea folosi?

  • Severus
    ... a scris la 18 decembrie 2015, 21:43   [#39]

    Ca sa treci iarna poti sa pulverizezi cu Savex sau Bison, dar nu uita sa aerisesti dupa ce ai dat cu solutia cat mai multe ore, apoi zilnic 15-20 min. de 2 ori pe zi. La primavara cand se mai incalzeste poti sa incepi renovarea cu Aktivtherm, ca tot zice lumea ca l-a testat si e bun, dupa care o vopsea cu proprietati antimucegai. Mai poti folosi lampa bactericida cu ultraviolete da e scumpa.

    Eu mi-am zugravit acasa cu vopsea cu ioni de argint antibacteriana si microbiana si nu am probleme cu mucegaiul. Intr-o vreme gaseam tot felul de gongute-insecte mici moarte jos langa pereti. Acum mi-am pus plase la geamuri si nu mai am probleme.

    Cea mai buna solutie e startul de la zero incepand cu dat jos tencuiala dupa care se da cu var nestins care rupe tot cand vine vorba de desinfectie. Inainte de vopsit se poate da si cu amorsa antimucegai. Cu asa ceva dadeau bunicii si nu aveau niciodata probleme oricata umezeala si condens era iarna.

    Tatal meu trece iernile cu Savex pulverizator. Eu dau pe pereti ca el nu rezista in mirosul ala puternic. Apoi aerisesc de dimineata pana seara de obicei.
    Nu trebuie spalati peretii, ar fi cea mai mare greseala, mucegaiul se inmulteste si se extinde si in aer si poate sa apara si in alte locuri unde gaseste mediu propice de inmultire. Cel mai corect se pulverizeaza, indiferent de solutie, de la clor pana la Bizon.

    Deea, sper sa scapi de mucegai.

  • Radu
    ... a scris la 21 decembrie 2015, 9:36   [#40]

    Multumesc de info. Poti pune o poza mai clara cu eticheta ca sa vad ce anume contine? Multumesc anticipat

  • ... a scris la 6 ianuarie 2016, 21:45   [#41]

    Mucegaiul este un pericol nu doar pentru structura peretilor, dar si pentru sanatatea oamenilor. Mucegaiul trebuie inlaturat inca de la primele aparitii, dar pentru a scapa de el trebuie sa gasim cauzele care au dus la formarea lui. Altfel spus, daca nu eliminam cauzele care au dus la aparitia mucegaiului, acesta poate sa reapara.

    Principalele cauze ale aparitiei mucegaiului sunt: umezeala, ventilarea insuficienta a incaperilor, condensul, o termoizolare deficitara, dispunerea imobilului spre nord, hainele umede uscate in camere, lipsa unei izolatii adecvate, plantele din camere, umidificatoarele, aburii din bucatarie, umezeala din baie, hartiile depozitate in camere etc.

    Umiditatea ridicata este cea mai importanta sursa de aparitie a mucegaiului.
    Mucegaiul are 3 condiţii propice de înmulţire – aerul nu circulă, camera prezintă umezeala restantă şi e încălzită peste 20 de grade.
    Intr-o camera, umiditatea aerului ar trebui sa fie de 65-70%. O umiditate de peste 80% creste semnificativ probabilitatea de aparitie a mucegaiului.

    In momentul de fata pe piata sunt foarte multe produse pentru eliminarea mucegaiului: solutii lichide, prafuri sau chiar sub forma de spray, fiecare cu un impact mai mare sau mai putin eficient, cu un grad mai mare sau mai mic de concentratie de chimicale.

    Pe langa aceste solutii, va dam cateva sfaturi pe care le puteti incerca, si care nu implica costuri foarte mari:

    curatati suprafata care este afectata de mucegai cu alcool sau cu o solutie de soda. (1lingurita de soda se dizolva intr-un litru de apa). Datorita caracterului sau alcalin, soda distruge sporii de mucegai. Cu aceasta solutie se poate curata si lemnul atacat de mucegai.
    aplicati apoi, pe suprafata curatata si uscata, var sau vopsea pe baza de var. Varul impiedica formarea de mucegai in mod natural. Daca este cazul repetati operatiunea o data la 2 – 3 luni
    lasati o distanta suficienta in spatele mobilierului, pentru o aerisire corespunzatoare a peretilor
    Folositi manusi si ochelari de protectie. Cu toate ca sunt materiale naturale, netoxice, atat soda, cat si varul au un efect iritant.

    Pentru zone puternic atacate sau cand tencuiala e deja deteriorata, se recomanda aplicarea unor tencuieli speciale de asanare a mucegaiului.
    Cu stima,
    Vascons si Asociatii
    www. vascons.ro

  • Sava florin
    ... a scris la 10 ianuarie 2016, 2:59   [#42]

    Buna ziua…va rog daca o sa se poata sa imi confirmati inca o data daca produsul aktivtherm pentru izolare interioara are randamentul asteptat in privinta termoizolarii…vreau sa il folosesc pentru peretii unei mansarde unde este putin mai racoare si inca am dubii in privinta eficientei…va multumesc mult!

  • gelu ciobanu
    ... a scris la 18 ianuarie 2016, 21:44   [#43]

    Domnule Severus ,varul stii cum se obtine ? Varul nestins este Identic cu stanca, piatra .Iar stingerea se face intr-un cazan , turnandu-se apa peste piatra de var , unde are loc procesul de stangere , transfor.andu-se in var pasta . Ori cu var nestins ( piatra de var) nu poti da pe un perete .

  • Florin TM
    ... a scris la 19 ianuarie 2016, 9:19   [#44]

    Va salut,

    Inteleg importanta unui feedback pertinent si credibil, motiv pentru care cred ca postarea mea va poate ajuta pe unii sa luati mai usor o decizie.

    Stau la etajul 8 din10 in Timisoara. Am o camera pe colt care tot timpul a fost mai rece si evident favorabila pentru aparitia mucegaiului.

    In vara lui 2014 am renovat camera respectiva precum si peretele exterior al livingului.

    Este Ianuarie 2016 si mucegai nu a mai aparut nici in camera de colt, nici in living.

    Pentru curatare mucegai am folosit solutia de la Bison, apoi am aplicat AktivTerm.
    Precizare: este foarte important modul de preparare/aplicare in cazul AktivTermului. Eu am inca rezerve ca amestecarea lui a facut-o corespunzator mesterul deoarece in ceea ce priveste termoizolarea, aveam asteptari mai mari.

    E drept ca a scazut diferenta de temperatura dintre camera de colt si restul camerelor, dar inca este diferenta. Ca idee, inainte erau vreo 4-5 grade diferenta, acum aprox 2 grade.

    Dar in ceea ce priveste mucegaiul, nu mai am probleme. (e drept, sunt mai atent la aerisirea camerei si evitarea surselor de umiditate excesiva).

    Va salut si spor la renovari.

  • Mihai
    ... a scris la 5 martie 2016, 11:37   [#45]

    Cea mai buna solutie antimucegai (certificat 100% -- si mai ieftina ca Bison) -- este SAVO. Daca nu credeti, accesati aceasta poza:

    In partea stanga mucegaiul la el acasa / In partea centrala -- solutia SAVO abia aplicata / In partea dreapta -- suprafata tratata si uscata

    In privinta mirosului de clor: AERISIRE

  • ... a scris la 18 martie 2016, 10:02   [#46]

    Nu m-am confruntat cu aceasta problema pana acum, dar daca o sa fie nevoie, o sa tin cont de sfaturile din acest articol.

  • alin
    ... a scris la 18 aprilie 2016, 21:33   [#47]

    CATERINCA am dat eu am scapat o luna dupa a aparut mai mult asa ca toti isi fac reclama:d
    eu va zic cum am scapat zmoala lichida am dat pe tavan dupa am tras glet si nu am mai avut probleme iaca au trecut 5 ani:d

  • Mihai N.
    ... a scris la 21 aprilie 2016, 3:14   [#48]

    Mai oameni buni, ceva s-a intamplat cu solutia de la Bison.
    Am folosit solutia Bison antimucegai cel putin 6-7 ani la baie.
    O foloseam la dus la rosturile de faianta, in unele locuri faceam mucegai si pete. Na, e normal , este dus, etc.
    Dar foloseam si in 10 minute dispareau petele si mucegaiul, parca era magie.
    Mirosul era clar, cred ca a clor, puternic si insistent.
    Acum produsul s-a schimbat de curand. Sticla este tot rosie, scrie anti-mucegai pe ea, dar……a aparut in colt sus dreapta, pe eticheta, AirMax.
    Emblema Bison s-a facut mai mica , in partea de jos a etichetei.
    Hmmmm asa am gandit si eu, tot de la Bison este !
    Dar ca sa vezi, dai cu solutia degeaba !!!!
    Nu miroase!!! Chiar nu miroase.
    Nu mai dispar petele si mucegaiul ca inainte.
    Ramane tot negru, parca chiar se amplifica:-?
    E greu de crezut?
    ce draq este in sticla asta care este acum pe piata?
    Nu functioneaza, nici dupa ore sau zile, si scrie pe eticheta ” efect vizibil in 10 minute ” , la naiba in puii mei , ca sa ma exprim mai plastic.
    M-am bucurat degeaba ca am dat 23 de lei in Sellgros pe sticla, parca este o pisoarca inauntru.
    Cu ce sa dau sa dispara tot asa ca prin magie in 10-15 minute?

  • manead
    ... a scris la 13 iulie 2016, 13:49   [#49]

    Buna ziua,

    Am vazut ca exista 2 produse de la Bison:

    1. Cel fara clor: http://www.dedeman...ml-fara-clor.html

    2. Cel cu clor: http://www.dedeman...cegai-mildew.html

    Este posibil ca dvs sa il fi luat pe cel albastru, fara clor?

    Pana la urma care e solutia corecta?
    Inalbitor de rufe cu bicarbonat de sodiu sau Bison?
    Thx all,
    Dan.

  • Daniel
    ... a scris la 26 noiembrie 2017, 20:09   [#50]

    Am renovat apartament acum 2 ani (septembrie 2015) de la zero, in 2016 am făcut mucegai pe pereți cu baia (mucegaiu a ieșit pe perete in dormitor și hol) acum mai nou octombrie 2017 am pe toți pereți din casa mi-a distrus toată mobila, am folosit absolut tooot am și răzuit pereți și am dat cu amorsa,var antimucegai și degeaba ….. Dati-mi o solutie.. nu știu ce să mai fac k am și copil mic ..( apartament are CT,termopan,este aerisit in fiecare zi minim 3 ore,este izolat)….nu știu ce să mai fac înafara sa-l vand…

  • ... a scris la 27 noiembrie 2017, 8:20   [#51]

    @Daniel, cumpără-ți un dezumidificator și ai rezolvat problema. Mucegaiul apare în momentul în care există umiditate prea mare în aer iar pereții sunt reci, în acel moment aerul umed condensează pe perete și se formează umezeală pe perete, umezeală care duce la apariția mucegaiului. Îți recomand următorul aparat: Dezumidificator Trotec TTK 75 E -- este foarte bun, își face treaba în apartamente de până la 45mp. Dacă apartamentul tău este mai mare de 45mp, atunci ar trebui un aparat mai puternic, ca de exemplu acesta: Dezumidificator Trotec TTK 100 S, este un aparat care poate fi folosit în spații de până la 90mp.
    În primele câteva zile, aparatul o să funcționeze continuu, până când reușește să usuce aerul din apartament, după aceea poți să-l folosești mai rar, atât cât să menții umiditatea la un nivel de ~50% sau maxim 60%. Dacă ai rufe puse la uscat în casă, o să vezi că până și rufele se vor usca MUUULT mai repede!
    La 1~2 luni după ce-l cumperi, să revii aici cu un comentariu și să ne spui rezultatele :)

  • Nedelcu Valentin
    ... a scris la 11 martie 2018, 11:11   [#52]

    Problema mea este urmatoarea: Locuiesc intr-o casa in care tavanul de deasupra livingului este situat la o inaltime de circa 5,5 m.Acest tavan este facut din rigips placat pe profile metalice.Dupa circa 6 ani de la terminarea constructie pe acest tavan au aparut pete de culoare inchisa care par a fii mucegai.Aceste pete au aparut in dreptul profilelor metalice astfel incat acum eu pot sa ” vad ” aceasta structura. Am vopsit cu lavabila acest tavan si am folosit o solutie antimucegai pentru a renova tavanul. Dar dupa alti 5 ani problema a reaparut.Daca ar fii fost un tavan la 2,5 m nu imi faceam probleme si vopseam din nou. Dar eu trebuie sa montez o schela in living ca sa pot vopsi tavanul si nu este deloc simplu si usor.Acesta este motivul pentru care va cer sfatul daca cunoasteti materiale/tehnologii pentru a elimina sau cel putin a reduce problema pe care v-am expuso.

  • ... a scris la 12 martie 2018, 10:51   [#53]

    @Nedelcu Valentin: -- După părerea mea, cred că te lovești de aceeași problemă ca cea expusă mai sus, respectiv umezeala din aer condensează pe profilele metalice care sunt reci. În momentul în care aerul umed intră în contact cu metalul rece se formează condens pe profilele metalice, care condens după o vreme îți “colorează” rigipsul. Degeaba zugrăvești, degeaba dai cu soluție antimucegai, nu o să rezolvi problema. Soluția este ori aparatul menționat în comentariul de mai sus (pentru a elimina umezeala din aer), ori să împiedici cumva ca metalul să intre în contact cu aerul umed (habar n-am cum se poate face asta!?).

  • Claudiu
    ... a scris la 20 martie 2018, 12:36   [#54]

    Buna ziua am si eu probleme cu mucigaiul asta nenorocit si nu stiu cum sa scapă de el.
    Tin sa precizez ca in urma cu 3 ani am izolat la interior cu zapada de 2 cm, iar din iarna trecuta a inceput iar sa iese mucigaiul chiar pe peretii izolati si nu stiu ce dracu sa la mai fac sa scap!?

  • ... a scris la 20 martie 2018, 16:11   [#55]

    @Claudiu, citeste comentariul #51

  • Claudiu
    ... a scris la 20 martie 2018, 16:25   [#56]

    Care este comentariul 51 nu sint numerate. In ce data a fost postat?

  • ... a scris la 21 martie 2018, 18:04   [#57]

    @Claudiu, problema s-a rezolvat, într-adevăr, pe mobil nu apărea numerotarea comentariilor, acum ar trebui să-ți apară.

  • ... a scris la 31 ianuarie 2019, 15:53   [#58]

    Pentru prevenirea aparitiei mucegaiului, dar si pentru eliminarea acestuia de pe suprafetele interioare sau exterioare, inclusiv lemn, DeSalin AM este solutia ideala. 
    Produs nanotehnologic obtinut prin tehnologii inovative, foarte usor de folosit si de aplicat. Fungicid puternic, pe baza de apa, FARA CLOR, DeSalin AM se aplica si se lasa sa actioneze timp de 24 de ore. Ulterior tratamentului se recomanda eliminarea cauzelor care au dus la aparitia mucegaiului.
    DeSalin AM poate fi folosit pentru curatarea peretilor afectati de mucegai, cat si pentru mentinerea curata a suprafatelor, fara pete negre si verzi datorate microorganismelor. Putere de acoperire per Litru: 8-10mp/L Nediluat

Trackbacks

  1. Termoizolație exterioară apartament

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?