Cum să prosteşti poporul, cu televizorul

nastase iliescu ponta Cum să prosteşti poporul, cu televizorul

O foarte mare parte dintre români, nu realizează (din păcate!) capacitatea imensă a televiziunilor de a manipula opinia publică. Internauţii (de obicei) sunt mai greu de manipulat, deoarece aceştia culeg informaţii şi de pe internet, de pe bloguri sau forumuri unde se vorbeşte liber, necenzurat, şi unde oameni din toate domeniile îşi exprima punctul de vedere şi împărtăşesc informaţii cu alte persoane, după care pur şi simplu “compară” informaţiile: ce spun televiziunile şi ce spune internetul. Uzând de o minimă logică şi de ceva aritmetică, putem trage concluzii, fără să luăm pe “nemestecate” informaţiile care sunt propagate în spaţiul public, prin intermediul unor posturi de televiziune.

Există câteva posturi de televiziune – dintre care amintesc Antena 3 şi România TV – care, ani la rând au adus “elogii” guvernului PSD Victor Ponta. Amintiţi-vă cum era invitat Victor Ponta la Antena 3 şi cum i se serveau “pe tavă” întrebările de către “moderatorii” postului de televiziune Antena 3. De asemenea, mai trebuiesc menţionate şi “şezătorile” din platoul Antenei 3, unde erau invitaţi “aleşi pe sprânceană”, doar personajele care susţineau guvernul PSD condus de Victor Ponta.

Şi ce ni se spunea, seara de seară, pe Antena 3 şi România TV?
Erau prezentate “marile realizări” ale guvernului PSD condus de Victor Ponta, acest prim-ministru “vizionar” şi foarte de treabă, care a scăzut TVA-ul la 9% la alimente, care a scăzut şi din alte taxe, care a mărit salarii şi pensii, care a făcut şi-a dres de a început să curgă lapte şi miere prin România.
În secunda doi după ce guvernul PSD condus de Victor Ponta, a fost “răsturnat” în urma protestelor tinerilor care au ieşit în stradă, ce ştiri dădeau România TV (în special România TV), dar şi Antena 3? Dădeau ştiri de genul: “Pensiile românilor în pericol!“, “Salariile românilor în pericol!“, “Noul guvern urmează să crească taxele“, etc …

Manipulare ordinara Romania TV Cum să prosteşti poporul, cu televizorul

Ce spunea Victor Ponta când era la guvernare? Spunea că, “sunt bani, nu-i nici o problemă” şi că “măsurile de austeritate impuse de guvernul Boc nu au fost justificate…“.

Citesc o ştire în presa online:

Evaluarea managementului datoriei publice în perioada 2012-2014
În doar doi ani, datoria publică a României a manifestat o tendinţă de creştere continuă, la finele anului 2014 ajungând la 65,94 miliarde euro, faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2012, de 54,38 miliarde euro. Adică guvernele ce au condus ţara în cei doi ani s-au împrumutat cu 11 miliarde de euro.
Sursa: romanialibera.ro

În “traducere liberă” ştiţi ce înseamnă asta? Înseamnă că, PSD-ul a făcut ceea ce ştie el mai bine din 1989 încoace: luăm bani cu împrumut la care plătim dobânzi, să avem noi din ce fura şi să le mai închidem puţin gura, ălor prosti şi mulţi, după care … Dumnezeu cu mila, să se descurce alţii să plătească datoriile. Nouă să ne fie bine şi ACUM să ne fie bine. După noi, potopul …

Categorie articol [ Economie, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Cum să prosteşti poporul, cu televizorul”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 iulie 2016, 21:46   [#1]

  Stai pe pace, Dane. Televizorul nu prostește poporul, ci îl „alfabetizează” pas cu pas: A (antena 1, 2 și 3), B (1), Canal D (două litere deodată), Euforia… Uite că pentru F nu-mi vine în minte niciun canal. Trăiască televiziunea!

 • Mihai Traian
  ... a scris la 7 iulie 2016, 8:32   [#2]

  Francisc intaiul, nu televiziunea “alfabetizeaza” telespectatorii ci unii “ziaristi” fac acest lucru. De fapt cam toti prezentatorii sunt la fel, dar unii ca: Mircea Badea, Gadea, Dana Grecu, Oana Stancu, Razvan Dumitrescu, Radu Tudor, Paula Rusu exceleaza in acest sens.

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 7 iulie 2016, 13:20   [#3]

  Parerea mea-i ca nu numai televiziunile(nu toate)sunt de vina,ci si o buna parte din presa scrisa,mai ales cea locala,care,deoptriva contribuie esential la dezinformarea si prostirea naivilor!Astazi,in presa din Romania si-au gasit locul indivizi care n-au nici o chemare penrtu gazetarie.Si atunci,la ce sa ne mai asteptam?!!…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?