Cum să pricepi?

nedumerit nelamurit semnul intrebarii Cum să pricepi?

Aș vrea să înțeleg…

Am ascultat de multe ori sfaturile părinților mei, dar de și de mai multe ori le-am refuzat și m-am pus de-a curmezișul, crezând că sunt demodate și inutile. Trufia tinereții m-a făcut să cred că nu am nevoie deloc de înțelepciunea părinților ce au trecut prin viață, că eu știu totul și nu voi îmbătrâni niciodată.

Iaca, am îmbătrânit și eu ca toți muritorii și mă vait că tineretul își reneagă rădăcinile. E doar vina mea că nu am reușit să fiu mentorul căruia să-i fie discipoli proprii copii. E-adevărat că am trăit într-o epocă a imposturii, dar vina rămâne atâta timp cât societatea se complace în promiscuitate.

E deja evident că nu putem ieși din cercul vicios în care ne-nvârtim: sunt prea mulți bătrâni renegați de societate și prea puțini tineri care știu ce vor. Diferența dintre cei „alfabetizați” forțat în anii 70 și cei școliți de bunăvoie în prezent e nesemnificativă. Am devenit o adunătură de indivizi ce nu au habar de nimic, dar se pricep la toate.

Speranțele mele într-o societate bazată pe adevăr, dreptate și cinste sunt doar o biată iluzie devreme ce niște oameni ca Cioloș și Klaus sunt considerați salvatorii neamului. Nu-i compar (Doamne, iartă-mă!) cu Iliescu și Văcăroiu, dar asemănarea bate la ochi.

O țară ce-și calcă-n bocanci valorile și face statui minciunii nu se poate numi patrie, atâta vreme cât toți impostorii au tupeul să ne creadă proști.

Aș vrea să înțeleg, dar nu pot pricepe… N-am cum…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

abstract art Cum să pricepi?

Categorie articol [ Guest Post ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Cum să pricepi?”

 • ... a scris la 15 ianuarie 2016, 11:17   [#1]

  Politicul nemulțumește profund și mai ales când ne uităm în ograda noastră, o bună parte dintre frustrările exprimate sunt generate de de acest politic care lasă urme adânci asupra societății în care trăim.
  Nu de puține ori m-am întrebat dacă nu cumva ar putea exista o alternativă la ce vedem acum, începând de la politic la felul în care este organizată societatea. Pentru că, din ce am văzut până acum, rezulta clar că așa nu e bine.
  Problema mare este că, nici societatea nu cred că este pregătită de schimbări.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 ianuarie 2016, 17:06   [#2]

  Las-o moartă, Dane: oricât am învârti-o, tot mincinioasă e. De clasa politică zic. Avem dreptul de a alege, că așa-i democrația, dar n-avem de unde. Faină treabă: alege frate dintre hoți și mincinoși…

 • ... a scris la 15 ianuarie 2016, 17:24   [#3]

  Foarte bun articolul.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 ianuarie 2016, 19:05   [#4]

  Mulțumesc pentru apreciere, domnule Don.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?