Cum să ne creștem copiii în puf pe banii statului
35.000 de euro…
Pe toate canalele media face mare vâlvă cazul tăticului din Sibiu ce trebuie plătit din bugetul asigurărilor sociale cu o sumă imensă pentru a-și crește copilul. E absolut normal ca părerile să fie împărțite. Dacă vă interesează, iată și părerea mea:
Dacă vrem să trăim într-o lume normală atunci asemenea cazuri nu pot exista. E strigător la cer ca un părinte să încaseze o asemenea sumă, indiferent de taxele și impozitele pe care le-a plătit „la stat” în decursul timpului. Ne luptăm pentru drepturile țiganilor și homosexualilor, pe motiv de discriminare, dar nu băgăm de seamă discriminarea la care e supus un copil al cărui părinți nu au avut „norocul” să aibă venituri precum tăticul sibian. Între o mamă ce-și îngrijește copilul, „ajutată” lunar de stat cu 250 de euro și un tătic ce renunță la afaceri pentru a încasa 35.000, e diferență mai mare decât între cer și pământ.
Mulți spun că e „normal” să încasezi indemnizația pentru creșterea copilului în funcție de cât ai cotizat și la fel de mulți uită că un copil are aceleași nevoi, indiferent de starea materială a familiei în care s-a născut. Dar nimeni nu sesizează aberația unei legi făcute pe genunchi, de care profită nu numai tăticul de la Sibiu, ci și mulți alții. România e țara „băieților deștepți” care știu să facă legi în propriul folos.
Statul român (în care trăim cu toții) ar trebui să țină cont de părerea cetățenilor săi, dar nu o face. Pardon: ține cont doar în anii electorali, când are nevoie de ștampila ce îi justifică „reprezentanții” pe care „poporul” e chemat să îi confirme.
Băiatul ăsta deștept de la Sibiu (nu glumesc, chiar e „băiat deștept”) nu a făcut altceva decât să speculeze lacunele legii. Dacă legea spune 85% din venit, așa să fie. Unde-i lege nu-i tocmeală… Problema e cine și cum face legile!
Până una-alta, românul „mediu” are nevoie de vreo 10 ani de muncă ca să-și bage-n buzunar banii ăștia. Nu mai pun la socoată pe votanții lui Dragnea, că 7 generații nu sunt de ajuns…
Pentru cei interesați www.apex-team.ro/rom/paycalc oferă o modalitate simplă de a afla cât a plătit și cât urmează să încaseze fericitul tătic din Sibiu.
Dar nu uitați (în cazul că ați știu vreodată) că ce-și face omul cu mâna lui se numește lucru manual…
Autor: Fransic Bouda – (Guest Post)

Foto: Liciniu Lupu, beneficiarul indemnizaţiei de 35.000 de euro, şi soţia sa, Alexandra Petria Lupu (Sursa: Facebook)
7 comentarii la “Cum să ne creștem copiii în puf pe banii statului”
P.S.: Dacă ați știut vreodată ce să faceți cu libertatea voastră, să-mi spuneți și mie. Că eu, un biet anonim, nu am aflat încă ce e aia libertate…
Comentez ca prostul. Am crescut patru copii (pe care am încercat să-i învăț ce e ăla bun simț) dar nu reușesc să mă fac auzit. Cine mai ascultă în ziua de azi de un „bătrân” ce vrea să-și impună părerile?…
La asa nevasta, asa bani !
Daca ma mai uit cateva secunde la ea, ma indragostesc
Bravo lui, baiat destept !
Nu e cinstit fata de lumea modesta de la noi, dar e legal. Deci profitati cat mai puteti de aceasta scapare intentionata a legii. Nu s-a pus plafon pentru ca interesele erau prea mari. Daca voi credeti ca apar legile doar pentru noi astia mai saraci, va inselati amarnic. In spatele fiecarei propuneri legislative sunt interese ascunse.
Tipul şi-a umflat venitul pe hârtie la 187158 lei/lună pentru 1 an şi a plătit CAS legal, ca să se califice pentru indemnizaţie. În ceilalţi ani a avut venituri declarate (ca PFA, fermier şi comerciant en-gros de fructe) mult mai mici. Ar fi trebuit să încaseze cca 160000 de lei la 25 august 2016.
Însă ANAF s-a alertat când a văzut diferenţa de venituri de la un an la altul, a venit în control şi în timpul ăsta cineva din interiorul instituţiei l-a sifonat presei.
Şmecherie tipic românească, nimic altceva. Nu există în ţara asta, român care să plătească de bunăvoie şi nesilit de nimeni, atâtea taxe către stat, aşa doar … din patriotism sau spirit civic!
Nu te-ai prins, Dane? Poate că nu am știut să mă exprim prea bine, dar ideea era că șmecherii știu întotdeauna să profite de „patriotismul și spiritul civic” al compatrioților. Iar „băiatul” ăsta, deștept în felul lui, a profitat din plin de litera legii.
Ce nu pot pricepe: dacă contribuția la asigurări sociale e limitată la cinci salarii medii, de ce indemnizația pentru creșterea copilului nu are și ea o limită?…
Cred despre mine că sunt un om liber. Cred că munca și capacitățile fiecăruia dintre noi sunt singurele criterii care determină bunăstarea oricărui cetățean. Faptul că un semen de-al nostru a reușit să „dribleze” statul poate fi de lăudat, dar nu e. Oricât de „liberal” aș gândi, nu pot fi de acord cu ideea că țara în care trăiesc permite asemenea „fente”.
Întrebarea e: cât timp mai acceptăm să ne lăsăm „driblați” de cei pe care îi alegem cu voioșie în numele „răului mai mic”?
deci a dat vreo 42.000 timp de un an si vrea sa incaseze 35.000 timp de 2 ani, cam 350.000 profit