Cum opresc actualizarea unui plugin Wordpress
Cum blochez actualizarea unui plugin Wordpress
Probabil ca mai sunt persoane care folosesc platforma WP si s-au lovit de aceasta problema: – cum sa blocheze actualizarea unui plugin Wordpress.
Am sa va explic de ce. Automat cum apare o versiune noua de plugin, in panoul de control la pluginuri apare scris ca, respectivul plugin necesita actualizare deoarece a aparut o versiune noua a acestui plugin. In plus, in bara de meniu din stanga in panoul de control, apare scris cu rosu numarul pluginurilor care necesita actualizare. Pe mine unul, ma enerva sa vad tot timpul bulina aia rosie in panoul de control, si datorita faptului ca nu tot ce e nou e si bun, m-am hotarat sa dezactivez actualizarile automate la cateva pluginuri de wordpress. Cateva pluginuri le-am modificat eu, prin urmare actualizarea lor insemna sa pierd modificarile pe care le-am facut eu. O alta chestiune este ca, m-am hotarat sa raman deocamdata la versiunea 2.8.6 de wp, versiune cu care sunt compatibile anumite pluginuri. La versiunea nou aparuta de wp 2.9.1 de exemplu, am inteles ca in primul rand nu este gata versiunea in limba romana, in plus versiunea 2.9.1 are probleme cu tag-urile. Deci, m-am hotarat sa raman la versiunea 2.8.6 si la anumite pluginuri care pe versiunea 2.8.6 functioneaza ireprosabil.
Ceea ce am facut eu este de fapt un mic “truc” pentru a “fenta” actualizarea pluginului.
Orice plugin, are un fisier .php care de obicei are denumirea pluginului.
Ca sa intelegeti mai bine, am sa iau ca exemplu pluginul add-to-any.
Cautati in /wp-content/plugins/add-to-any/ , fisierul add-to-any.php
Deschideti acel fisier cu un editor de text (notepad++, notepad sau wordpad) si cautati urmatoarele linii:
/*
Plugin Name: Add to Any: Share/Bookmark/Email Button
Plugin URI: http://www.addtoany.com/
Description: Help readers share, bookmark, and email your posts and pages using any service. [<a href="options-general.php?page=add-to-any.php">Settings</a>]
Version: .9.9.4.5
Author: Add to Any
Author URI: http://www.addtoany.com/contact/
*/
Inlocuiti totul cu urmatorul cod:
/*
Plugin Name: Add to Any: Share/Bookmark/Email Button
Plugin URI: http://updatestop.999/
Description: Help readers share, bookmark, and email your posts and pages using any service. [<a href="options-general.php?page=add-to-any.php">Settings</a>]
Version: 999.9.9.4.5
Author: Add to Any - UPDATE STOPPED !!!
Author URI: http://updatestop.999/
*/
Si gata.
La fel puteti face la orice plugin pentru a dezactiva updateul. Aveti de modificat urmatoarele linii:
Plugin URI:
Version:
Author:
Author URI:
si puneti asa:
Plugin URI: http://updatestop.999/
Version: 999.x.x.x
Author: Numele pluginului - UPDATE STOPPED !!!
Author URI: http://updatestop.999/
Daca totusi la un moment dat, va hotarati sa continuati updateul pluginurilor, este suficient sa dezactivati pluginul din panoul de control, apoi stergeti fisierele pluginului, incarcati fisierele noii versiuni de plugin, activati pluginul si gata. Practic, voi hotarati cand sa treceti la o versiune mai nou de plugin.
Have fun, si atenti sa nu va bombardati siteul … Daca faceti totul cu atentie, nu se intampla absolut nimic, ideea este sa fiti atenti sa nu modificati in prostie pe acolo, aiurea. In codding este suficient sa gresiti o virgula, si se da totul peste cap …
Sa va fie de folos.
© Copyright 2010 www.dan-blog.ro @ Dan
3 comentarii la “Cum opresc actualizarea unui plugin Wordpress”
Super frumos tutorialul man .. merci mult chiar ma gandeam sa fac chestia asta dar nu stiam cum si nu imi bateam capu cu ea ..
Salut, foarte interesant blogul tau si felicitari. Eu sunt incepator in wordpress si am o mica problema si cateva intrebari. Am instalat wordpress-ul, o thema si un plugin de adaugare banner pe site, doar ca nu prea merge si vroiam sa stiu daca ma poti indruma. Multumesc frumos
Cel mai bine este sa “editezi” manual fisierele temei, si sa adaugi tu ce banner vrei. Fisierele sitului/blogului, se pot edita si din Panoul de Administrare, doar ca trebuie sa ai acces FTP la fisierele siteului pentru a seta permisiunea fisierelor pe care vrei sa le editezi (CHMOD) la 777. Orice tema de Wordpress are un fisier numit sidebar.php, in general acolo se pun bannerele, faci cateva “teste” sa vezi unde ti-ar placea sa apara bannerele. Bineinteles ca trebuie sa stii putin HTML pentru asta …