Cum manipulează Biserica Ortodoxă, credincioşii

preot biserica ortodoxa politica alegeri ponta Cum manipulează Biserica Ortodoxă, credincioşii

Nu este prima dată când o spun: biserica (indiferent care ar fi numele ei), trebuie să dispară definitiv şi irevocabil din peisajul politic! Nu are ce căuta biserica în politică, nu-i treaba bisericii să se amestece în politică!

De fiecare dată când văd asemenea întâmplări, îmi amintesc de celebrul cardinal Richelieu (Armand-Jean I. du Plessis de Richelieu), cel care de fapt conducea în realitate Franţa anilor 1600, pentru că el dicta politica acelor vremuri.
Au trecut 4 secole de atunci şi omenirea încă nu a scăpat de acest flagel. Chiar dacă, public se lăsa impresia că efectul este oarecum diminuat faţă de acum 400 de ani, în realitate cam tot pe acolo suntem.

Mă întreb, oare câte secole sau … poate milenii, vor trebui să mai treacă, până când umanitatea va fi suficient de evoluată încât să se ghideze după nişte reguli şi valori sănătoase, concrete, şi nu după basme şi închipuiri?


Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 31 mai 2016 in categoria Politica, Religie / Spiritualitate, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

5 comentarii la subiectul “Cum manipulează Biserica Ortodoxă, credincioşii”

 1. DumitruCaruntu

  Un pic de istorie.

  Declaratia unui patriarh al BOR:

  Stalin, conducătorul Partidului Comunist, duce la îndeplinire legea istoriei, cu alte cuvinte acționează așa cum dorește Dumnezeu, motiv pentru care trebuie să ne supunem lui. Omenirea poate fi reînnoită după modelul rusesc; de aceea nici un creștin nu se poate opune ideii – crude, ce-i drept – care va crea un om nou pe întreaga planetă. Asemenea argumente sunt adesea folosite de clerici care sunt unelte ale Partidului. „Cristos este omul nou. Omul nou este omul sovietic. Prin urmare Cristos este sovietic!

  (Justinian Marina, patriarhul României)

 2. Dan

  Cristos nu a fost neapărat doar sovietic … a fost şi cât se poate de “european”. Aş vrea să aud ce spune biserica despre cei peste 600 de ani de crime şi torturi făcute de biserică în numele credinţei în Dumnezeu (!?, wtf?) din perioada Inchiziţiei !?

 3. craciun

  Biserica ar trebui să facă doar “politica lui Dumnezeu” insa cu toții știm ca nu este așa(sau nu toți știm)
  Din start, trebuie făcută separația dintre Biserica și Divinitate(Biserica este alcătuita din oameni și tot ceea ce este material, pe când Dumnezeu este cu totul altceva)
  Pe scurt, ni se vând iluzii, fum, indulgente…etc și suntem speriați cu focul iadului.
  De multe ori ma întreb, cum se vede Dumnezeu din bolidul de lux (Audi A 6 TDI QUATTRO) al preotului din parohia mea?

 4. Dan

  @craciun: -- ca să-ţi răspund la întrebarea pusă de tine anterior …

  De multe ori ma întreb, cum se vede Dumnezeu din bolidul de lux (Audi A 6 TDI QUATTRO) al preotului din parohia mea?

  … uite-aşa se vede:

 5. Severus

  Fala bisericii intrece orice limita, aproape peste tot.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite