Cum faci sa porneasca Windowsul mai repede

Cum maresti viteza de pornire (boot) la sistemele de operare Windows

SOLUTO www.dan blog.ro 150 Cum faci sa porneasca Windowsul mai repede

Ai probleme cu pornirea calculatorului tau ? Acesta se misca incet, porneste greu ? Daca da, atunci citeste articolul de mai jos si afla cum maresti viteza de boot la Windows.

Multa lume s-a lovit de problema asta: pornirea greoaie a calculatorului. In functie de sistemul de operare instalat, de driverele si programele instalate pe calculator, pornirea calculatorului in multe situatii (vorbim aici de bootarea sistemului de operare) poate fi lenta, greoaie chiar … Ce incetineste de fapt bootarea unui sistem de operare (in aces caz discutam de sistemul de operare Windows) ? Pornirea (bootarea) sistemului de operare este incetinita de catre programele care sunt setate sa ruleze la pornirea calculatorului, drivere, etc … Este insa si un program cu care puteti rezolva aceasta problema, respectiv puteti mari viteza de incarcare a sistemului de operare Windows. Programul se numeste Soluto si este compatibil cu sistemele de operare Windows XP, Windows VISTA si Windows 7. Deocamdata este inca in stadiul BETA, dar poate fi folosit fara nici o problema.

SOLUTO 455 Cum faci sa porneasca Windowsul mai repede

Va trebui sa descarcati Soluto, sa-l instalati, iar dupa terminarea instalarii va fi necesar un restart de sistem. Dupa restart, Soluto va analiza fiecare aplicatie, drivere si sistemulde operare iar odata logat in Windows va afisa pe ecran cat a durat boootarea. Dupa aceea, Soluto va afisa toate aplicatiile care au rulat la bootarea sistemului de operare, si vor fi afisate si secundele pe care fiecare aplicatie le-a “adaugat” bootarii.

Aplicatiile vor fi sortate pe 3 categorii: No-brainer , Potentially Removable si Required

No-brainer – Aplicatiile din aceasta categorie pot fi inlaturate fara nici o problema, fara sa cauzeze instabilitatea sistemului.

Potentially Removalbe – Despre aplicatiile din aceasta categorie trebuie sa stiti exact ce face fiecare, si doar anumite aplicatii de aici pot fi inlaturate, altele vor fi necesare sistemului de operare si nu pot inlaturate, stergerea lor putand cauza instabilitatea sistemului de operare.

Required - Aplicatiile din aceasta categorie nu pot fi inlaturate deoarece sunt necesare rularii sistemului de operare.

Pentru inlaturarea unei aplicatii care va incetineste pornirea sistemului de operare, exista doua solutii: Pause si Delay.
– Optiunea “Pause“, va inlatura aplicatia din secventa de bootare, in acest fel aceea aplicatie nu va mai fi pornita la bootarea sistemului de operare.
– Optiunea “Delay“, va “intarzia” lansarea aplicatiei, in acest fel aplicatiile marcate cu “Delay” vor porni abia dupa ce bootarea sistemului de operare avut deja loc si calculatorul este in starea de “idle”.

In situatia in care nu stiti exact ce face fiecare aplicatie, daca o puteti inlatura sau nu, PC Genome va ofera o baza de date care contine actiunile a mii sau milioane de utilizatori, actiuni din care va puteti “inspira”. Daca peste 90% dintre utilizatori au ales optiunea “Pause” pentru o anumita aplicatie, puteti fi siguri ca actiunea “Pause” asupra aplicatiei in cauza nu va afecta functionarea corecta a sistemului vostru de operare Windows.

Soluto este un program gratuit si poate fi descarcat de aici.

Siteul oficial: www.soluto.com

Succes.

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?