Cum este corect: loc sau locaţie?
Cum este corect: loc sau locaţie?
Iată întrebarea generată, nu de azi, de ieri, de o adevărată avalanşă a coceptului de “locaţie” în exprimarea curentă a mai multor concetăţeni!
M-am întrebat şi mă-ntreb: oare de ce? Sună mai frumos, e mai… modern, mai academic?!
Cel puţin, până la un răspuns cât mai explicativ şi la obiect, eu nu prea cred. Cred însă că acest, hai, să-i spun “sindrom”, a făcut ca “locul” să nu-şi mai găsească… locul în vocabularul diurn al romanilor!
Acum, în aşteptarea eventualelor răspunsuri, vă ofer, fără însă a vă influenţa, definiţiile celor două concepte în viziunea Dexonline.
LOC: Punct, porţiune determinată într-un spaţiu.
LOCAŢIE: Chirie plătită pentru anumite lucruri luate în folosinţă temporară.
Precizez că am redat doar două, aleatoriu alese, din mult mai numeroasele definiţii redate (găsite) în dicţionarul sus amintit.
Nu-mi rămâne să vă mai spun că aştept cu firească nerăbdare şi curiozitate raspusurile (şi explicaţiile) solicitate. Sper că-şi vor găsi un loc în… locaţia acestui blog, administrat cu mult profesionalism de către Dl.Dan!…
Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)
Un comentariu la “Cum este corect: loc sau locaţie?”
Știu că locația e spațiul pentru care se plătește chiria. Din ce reiese de pe blog înseamnă că locație sau chirie au același înțeles. Deci pot spune: „Am venit să-mi dai locația” (în sensul de “a-mi achita chiria“)?