Cum descarci fişierele video .asx (embed, x-mplayer2)

windows media player video file Cum descarci fişierele video .asx (embed, x mplayer2)

How to download video from embed .asx file

În articolul ce urmează, am să vă arăt cum puteţi descărca fişierele video de pe paginile web pe care aceste filmuleţe video sunt puse sub formă de playlist-uri cu “asx” (Advanced Stream Redirector), … sau sunt “ascunse” in scripturi “embed” cu “.asx” pentru a nu putea fi copiate. Numai că, în anumite situaţii, poate aveţi nevoie ca acele fişiere să poată fi accesate direct de pe laptop/calculator, de exemplu în situaţiile în care nu ai acces la internet!? Şi-atunci, cum putem salva fişierele ascunse în scripturi “embed” şi fişiere “.asx“? Vă spun mai jos …

În primul rând, aveţi nevoie de câteva “unelte” pentru “lucru”. Eu vă prezint varianta mea. Se mai poate şi altfel, însă varianta cea mai “comodă” mi se pare cea pe care am să o prezint în cele ce urmează …

La fel ca aproape toată lumea, probabil folosiţi browserul Google Chrome. Ei bine, va trebui să instalaţi în browserul Google Chrome, extensia IE Tab. Fără această extensie, cel mai probabil nu veţi putea vizualiza filmuleţele în Google Chrome.

Pe urmă, deschideţi browserul Google Chrome şi daţi click pe butonul IE Tab din dreapta-sus:

În browserul Google Chrome, se va deschide o a doua bară de adrese, în care scrieţi URL-ul paginii pe care apare filmuleţul video pe care vreţi să-l copiaţi:

Fiind instalată extensia IE-Tab, ar trebui să pornească filmuleţul video. Dacă nu porneşte automat, daţi un click pe butonul “Play“.

Pe urmă, daţi click-dreapta pe simbolul cu săgeţi, animat, din bara de jos a playerului video – vezi în imaginea de mai jos:

Din fereastra care se va deschide, selectaţi opţiunea “Properties“:

Se va deschide o nouă fereastră, în care va apare URL-ul fişierului .asx. Selectaţi cu mouse-ul, întreg link-ul, după care apăsaţi click-dreapta şi “Copy“, pentru a copia link-ul.

Deschideţi un TAB nou în browserul Google Chrome, “lipiţi” (Paste) link-ul pe care tocmai l-aţi copiat şi daţi ENTER (click pe imaginea de mai jos pentru a mări imaginea!):

Salvaţi fişierul .asx undeva pe calculatorul vostru. În tab-ul pe care tocmai l-aţi deschis în Google Chrome, daţi din nou “Paste” la link-ul respectiv, însă de data aceasta fără să mai apăsaţi tasta ENTER, deoarece fişierul .asx deja este descărcat, nu mai trebuie să-l descărcaţi încă o dată, în schimb veţi avea nevoie de link. Link-ul “lipit” în bara de adrese, va trebui să rămână acolo, sub forma:

Acum, căutaţi fişierul cu extensia .asx pe are l-aţi descărcat mai devreme şi deschideţi-l cu Notepad. În fişierul .asx, veţi găsi ceva de genul:

1
2
3
4
5
6
<ASX version = "3.0">
    <Entry>
    <Ref href="Dl180_SystemFan.wmv" />
     <AUTHOR> Hewlett-Packard Development Company, L.P.</AUTHOR>
  </Entry>
</ASX>
<ASX version = "3.0">
    <Entry>
    <Ref href="Dl180_SystemFan.wmv" />
     <AUTHOR> Hewlett-Packard Development Company, L.P.</AUTHOR>
  </Entry>
</ASX>

Copiaţi doar numele fişierului şi extensia!!!
(Dl180_SystemFan.wmv în exemplul de mai jos):

Acum, mergeţi în tab-ul din Google Chrome care a rămas deschis şi unde aţi “lipit” ultima dată link-ul, ştergeţi doar numele fişierului şi extensia din ultima parte a URL-ului şi înlocuiţi cu numele fişierului şi extensia pe care tocmai le-aţi copiat din fişierul .asx:

… după care, apăsaţi ENTER. Şi … bingo!, fişierul video se va descărca pe calculatorul vostru.

Link pentru teste: http://goo.gl/rHtL3t

Succes!

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 25 august 2016 in categoria Diverse, Diverse, Internet. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite