Cum creezi o imagine .ISO dintr-un CD sau DVD

daemon tools lite Cum creezi o imagine .ISO dintr un CD sau DVD

Cum poţi creea o imagine .ISO dintr-un CD sau DVD

Au fost destul de multe situaţii când am fost întrebat de către amici sau cunoştinţe, cum să-şi creeze o imagine .ISO dintr-un CD sau DVD, drept urmare am creeat acest mic tutorial video, tutorial din care orice persoană mai puţin iniţiată în utilizarea calculatorului, poate învăţa în mai puţin de 10 minute, cum să-şi creeze o imagine .ISO dintr-un CD sau un DVD.

Pentru a genera un fişier .ISO cu conţinutul unui CD sau DVD, eu am folosit un program pe care-l puteţi descărca gratuit de pe internet. Acesta se numeşte Daemon Tools, iar versiunea gratuită a acestui program se numeşte Daemon Tools Lite şi poate fi descărcat direct de pe pagina oficială: Download Daemon Tools Lite

Există bineînţeles şi alte programe pentru a creea imagini .ISO dintr-un CD sau DVD, eu însă prefer să lucrez cu Daemon Tools. Dacă vă place programul, puteţi bineînţeles opta să cumpăraţi versiunea profesională, care costă aproximativ 15 euro … Puteţi însă utiliza fără probleme şi versiunea gratuită. Urmăriţi tutorialul … Have fun.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 11 martie 2013 in categoria Software, Tutoriale video. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

11 comentarii la subiectul “Cum creezi o imagine .ISO dintr-un CD sau DVD”

 1. doru

  Frumos facut si explicat…profesor trebuia sa te faci Dane!
  Parca mi-ai facut pofta…am sa ma apuc de facut copii la cd-uri … ca spatiu am …

 2. doru

  Mai asteptam si altele …;)

 3. ombrados

  Da, folosesc acest program, dar inca nu am creat o imagine ISO dintr-un CD sau DVD. Excelent! Astept cat mai multe tutoriale!!!

 4. Laurentiu

  Eu folosesc batranul Nero… am o licenta si inca isi face treaba de minune.

 5. george z

  salut..am urmat toti pasii..totul a fost ok pina la capat..exact exact..dar cind vreau sa bootez ,,am selectat in bios usb zip. ca prim disp de bootare..dar imi scrie’remove disk or other media/ press any key to restart’

 6. Dan

  Păi, nu înţeleg exact ce ai făcut tu !? Ai copiat imaginea .ISO pe stickul USB după care ai încercat să bootezi de pe stickul USB ?
  Dacă ai făcut aşa, atunci e logic să nu-ţi meargă, nu are cum. Trebuie să faci stick bootabil şi să “scrii” imaginea ISO pe stick.

 7. george z

  AM URMAT EXACT PASII, PINA LA CAPAT,FOLOSIND RUFUS,EXACT CA IN TUTORIAL. PAS CU PAS…DAR STICKUL NU PARE BOOTABIL..

 8. Dan

  George, depinde ce anume vrei să pui pe acel stick bootabil. Dacă vrei să pui un anumit sistem e operare (de exemplu Windows XP) atunci trebuie făcut intr-un anumit fel, dacă vrei să pui un alt sistem de operare (de exemplu Linux) atunci trebuie făcut în alt fel, dacă vrei să-ţi faci un “resque USB” atunci trebuie făcut în cu totul alt fel, etc …

 9. uriasu

  folosesc daemon tools de foarte mult timp….dar nu am stiut ca poti copia imaginea iso de pe un cd/dvd cu el. bravo !!

 10. virusi

  Felicitari pentru video :d

 11. Sandu

  Foarte clar explicat! Dar, cum faci imagine la un CD protejat? Am un audio book, dar CD-ul de la masine este defect. As dori sa il pot copia pe un card de memorie si sa il pot asculta pe mobil.
  Cum procedez? Multumesc.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale