Cum ar putea fi integrați imigranții musulmani în societate?

refugiati imigranti sirieni musulmani barca 452x301 Cum ar putea fi integrați imigranții musulmani în societate?

Și uite-așa, peste noapte, Europa s-a trezit cu o mare belea pe cap: zeci de mii, sute de mii de imigranți musulmani au năvălit peste granițele bătrânului continet, în căutarea liniștii și a bunăstării… zic ei, imigranții. Așa o fi oare? Vom vedea, în următorii ani, în următoarele decenii … însă, un lucru este cât se poate de cert: vom vedea pe pielea noastră.

În toate țările afectate mai mult sau mai puțin de criza refugiaților musulmani, politicienii și societatea civilă dezbat subiectul integrării acestor imigranți. Soluții, n-au găsit încă. De fapt, nici măcar o direcție comună, europeană, nu au găsit, ce să mai vorbim de soluții …
În acest context, iată care ar două soluții la care m-am gândit. Poate veți considera că sunt “extreme”, unii poate veți spune că sunt idei “naziste”, însă la probleme extreme nu poți să găsești decât soluții extreme.

Prima soluție ar fi aceea ca absolut toți imigranții musulmani să fi ținuți într-un singur loc. E complicat, știu, dar nu imposibil de realizat, dacă toate statele europene ar cădea de acord.
Cum îi ții într-un singur loc? Simplu: le “cumperi” o … “țară”. Iar când spun “țară”, mă refer la un loc anume, un teritoriu de undeva, de preferat din afara spațiului European, unde țările europene să participe activ la construcția unui “oraș industrial”. Iar acel oraș să conțină: un parc industrial în care companii din Europa să-și mute producția și unde musulmanii să poată munci, o zonă rezidențială cu blocuri și apartamente în care aceștia să poată locui, școli cu predare în limbile lor dar în care copiii musulmani să fie educați în spiritul democratic european, spitale în care evident ar putea munci chiar imigranții ce se proclamă a fi medici, asistenți, etc… În acest fel, Europa poate avea siguranța că imigranții pot fi atât controlați (pentru a nu ne trezi cu teroriști care umblă liberi prin Europa), cât și educați și integrați!

A doua soluție, ar fi ca imigranții să fie împrăștiați în toată Europa, în “cele patru zări”, însă după următorul model: fiecare localitate (oraș, comună, sat) din Europa, să asigure prin intermediul comunității locale din fiecare localitate, o casă și locuri de muncă pentru maxim o familie de musulmani (excepția de la regulă eventual să fie strict în cazul unei familii care este compusă din mai multe generații, gen familia bunicilor și familia copiilor cu nepoți). Cel puțin într-o țară cum este România, este bine știut că în toate comunitățile mai mici (mai ales comune ori sate), nu poți mișca nici un deget fără ca toate babele din sat să știe ce-ai făcut! În acest fel, de asemenea ar putea fi controlați și integrați musulmanii imigranți, în societatea europeană …

Dacă mai aveți și voi alte idei pentru integrarea imigranților musulmani în societate, comentariile voastre sunt binevenite … mai ales pentru că, din câte se pare … oficialii europeni habar nu au ce să facă cu imigranții musulmani.

refugiati imigranti sirieni musulmani vapor port chei multime 3 Cum ar putea fi integrați imigranții musulmani în societate?

Categorie articol [ Diverse ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?