Cultură

a3Soq4x Cultură

Cultura imposturii…

Motto: „Trebuie să învingem în lupta cu COVID-19 pentru a putea trăi, cu recesiunea ca să avem din ce trai și să salvam cultura, ca să avem pentru ce trăi.

- citat exact din scrisele Ioanei Petrescu pe adevărul.ro în dimineața zilei de 28 mai 2020 -

Nu putem pune lacătul pe cultură”, spune chiar din titlu această domnișoară școlită la Harvard. Te întrebi (ca orice om de bună credință) ce o determină pe această „mamoazelă” să vorbească despre cultură când se vede de la o poștă faptul că e paralelă cu definiția culturii?

Junioarea asta, ce se laudă în CV că e „senior fellow la Harvad Kennedy School”, habar n-are cu ce se mănâncă cultura, dar neștiința nu o împiedică să se dea școlită. E „insignificant”, ca să o citez…

Dar nu despre această „Ioană d‘Arc” a vremurilor „moderne” mi-am pus în gând să scriu, ci despre impostură. Uitați-vă în jur cu mai multă atenție și veți vedea că suntem împresurați de impostorii pe care noi înșine i-am ales. Societatea românească postrevoluționară a dat apă la moară șmecheriei și hoției. Tot felul de indivizi ne lămuresc că ei sunt patrioții fără de care România și-ar da duhul, că fără ei ar fi vai de capul nostru. Cine ne-ar mai „da” dacă nu ar exista ei?

Eu unul m-am săturat să tot aleg între tovarăși și urmașii lor. „Politic” vorbind, ce ți-e PSD versus PNL când vreme de 30 de ani ne-au tot vrăjit cu „democrația” asta de carton? Politica e refugiul în care s-au ascuns șmecherii care nu știu să facă nimic, dar se cred speciali.

Nu zic mai multe, că iar încep să înjur. Mai bine beau o bere…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Cultură”

 • ... a scris la 29 mai 2020, 17:26   [#1]

  Eu mă întreb dacă n-o fi cumva “greșeală de tipar”? Adică să nu fie vreun jurnalist d’ăsta “modern” care să fi scris articolul cu picioarele?
  Altfel nu-mi explic ce fel de conexiuni ciudate se fac prin sinapsele don’șoarei din poveste…

  Zic și eu, nah, după umila mea părere…
  că eu am facut decât Hardware-ul
  (asta ca să folosesc un mod de vorbire “iubit” de către mulți dintre politicienii ce ne conduc).

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 mai 2020, 17:53   [#2]

  Vorba poetului, nene Dan: ai noștri tineri la Harvard învață…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 mai 2020, 18:19   [#3]

  Știi ce mă pune pe gânduri, Dane? Faptul că „școliții” ăștia (precum don’șoara Petrescu) chiar cred că sunt elita societății…

 • marc
  ... a scris la 29 mai 2020, 20:39   [#4]

  Daca-ar fi unica,hai,mai treaca,meargă,dar din nefericire d’al din astia sunt cu turma!Si?Putem face ceva ca sa schimbam situatia?Asa ca, ia mai bea o bere,Francisc si o sa vezi ca am dreptate…

 • ... a scris la 31 mai 2020, 16:23   [#5]

  PSD = PNL? Nuuuuuuuuu! De exemplu, nu PNL-ul, jegurile PSD-iste au adus minerii!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 1 iunie 2020, 23:48   [#6]

  Nu cred că ați uitat realitatea că aceste două „partide” și-au dat „frățește” mâna în 2012 și au pus de-o alianța numită USL, domnule Caruntu. Nu PNL-ul a adus minerii în Piața Universității, dar faptul că au bătut palma cu urmașii Frontului Democrat al Salvării Naționale, după mai mult de un deceniu de „democrație” absolut originală, mă determină să-mi pierd orice încredere într-un astfel de „partid”.

  Consecința firească și logică e că la următoarele alegeri parlamentare nu votez cu PNL (cu PSD în niciun caz; ar fi culmea să-i aleg după ce i-am înjurat 30 de ani!). Vă rog să nu considerați acest comentariu ca fiind propagandă anti PNL. Dreptul alegerii îmi aparține, chestia e că nu prea am de unde…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?