Cu toții, la vot!

Steag Europa EU Cu toții, la vot!

Aflu că astăzi, duminică, mai multe trupe de artișți (Vama, Taxi etc), vor concerta de la ora 16, în Piața Victoriei, în cadrul manifestatiei “Toți pentru Europa“, sub egida comunității Declic. Evenimentul are drept principal scop mobilizarea cetățenilor la vot, pe 26 mai, la alegerile europarlamentare. Potrivit organizatorilor, precizează “Adevărul”, toți artiștii vor participa pro bono. De asemenea, notează aceeași sursă, vor mai urca pe scenă și personalități din diverse domenii (Mihai Sora, Tudor ChirIa, Marius Manole, Mihai Călin, Moise Guran, Oana Gheorghiu și alții) . “Ieșim pentru a le spune celor ce încă nu s-au decis să participe la alegeri că de votul lor depinde nu numai viitorul României, ci și al Europei. Mnifestam pentru a încuraja tinerii să iasă la vot. Nu dăm culoare politică manifestație. Însă ii dăm spirit european“, a declarat directorul executiv al Declic, dl. Tudor Braditan.

Evenimentu’ “Toți pentru Europa” face parte dintr-o serie de acțiuni care vor avea loc, simultan, în 49 de orașe europene, în 13 țări, precum Germania, Austria, Polonia, Ungaria “Olanda și Suedia. La noi, în România, acțiunea se va desfășura, tot simultan, în șapte orașe, iar românii din diaspora vor organiza propriile evenimente la Madrid, Milano, Barcelona, Londra, Paris și Zurich. “Avem o mare resbonsabilitate“, spune și Ștefan Bănică (jr), îndemnându-și românii la vot. “Oamenii trebuie să înțeleagă că trebuie să voteze, altfel nu se va schimbă nimic. Eu am spus lucrurile acestea de ani de zile, mascat sau nemascat, prin cântecele mele. Le-am spus și în concertul de la Sala Palatului, dar și când au aparut copii in vietele noastre. În funcție de cum gândim așa ne putem crește copiii. Unde vreți să va creșteți copiii? Ce doritiți să învețe? (n.n. eventual sa fure, sa fie corupt, sa nesocoteasca legile!?) Mai avem o responsabilitate. Copiii trebuie să-i înveți că pot alege. Trebuie să gândiți la ce nu va place, la ce detestați cel mai tare. Teoretic lucrurile se pot schimbă. Aceasta este cea mai proastă guvernare pe care a avut-o România în ultima sută de ani.”

La rândul sau, actorul Marius Florea Vizante, a spus: “Participați în mod activ, ieșiți la vot. Acesta-i primul pas. Spuneți-va părerea, că e ascultată sau nu, e pasul doi“. Insa “vărul” Șerban Pavlu a lansat cea mai dura chemare la vot, indemand-și conaționalii că nu mai invoce argumentul “n-am cu cine să votez“, să gândească și să-l voteze “pe ăla care li se pare mai puțin prost“!

Așadar, deșteptarea, dragi români! Duminică viitoare, cu toții la vot!Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?