CSM Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni la handbal

handbal CSM Bucuresti Cupa Campionilor Europeni 2016 CSM Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni la handbal

Oare cer prea mult?!…

Duminică (8 Mai a.c.) seara, când încă mă aflam sub impresia morţii fulgerătoare a fostului fotbalist de la Dinamo, Patrik Ekeng, o victorie de excepţie a sportului românesc m-a mai optimizat. Fetele de la CSM Bucureşti câştigaseră, în premieră, Cupa Campionilor Europeni la handbal!

O victorie fulminantă, după un joc electrizant, dobândită-n premieră, cum am mai spus, de o formaţie aflată la prima sa participare într-o asemenea competiţie de elită. O izbândă, să recunoaştem, de prestigiu pentru noi, toţi românii, realizată-n sport, se pare unul dintre cei mai eficienţi ambasadori ai ţării! Şi totuşi, când agenţiile de presă (ca şi televiziunile) din aproape întreaga lume anunţau excelentul rezultat, la noi (excepţie făcând doar Digi şi Dolce, care transmiseseră meciul) era linişte deplină!

Am butonat de curiozitate, mai multe posturi tv cu pretenţii în mass-media românesca, între care Tvr 1 şi 2, Sport tv, Realitatea, Pro tv, etc, etc, … dar, spre marea mea surprindere, nici o vorbuliţă despre evenimentul aflat în discuţie!
Mai mult, la Sport tv, jos, în subsolul paginii, în “burtieră”, cum i se mai spune, la “pe scurt” sau “ştirile zilei”, erau perezentate ştiri şi rezultate din… urmă cu o zi!
Nu mai vorbesc de (după părerea mea) excesul de rezultate provenite aproape numai din fotbalul (sportul) internaţional!

În fine, asta-i politica lor editorială. Dar totuşi, ca români, cum poţi să nu scoţi măcar o vorbuliţă, lapidară, cum o fi, despre o victorie ne mai obţinută de noi de mai bine de 40 de ani?! Mă refer desigur, la handbal fete, întrucât, cum bine se ştie, în urmă cu 30 de ani(dar pe 7 Mai!) Steaua Bucureşti câştigase un trofeu asemănător! Şi, coicidenţă, tot pe terenul adversarului!

Revenind la subiectul iniţial abordat, cred că trebuie să recunosc că spre miezul nopţii, nici nu mai ştiu la ce post TV, apăruse, ce-i drept, o stirulita despre “reginele Europei”… Între timp însă, televiziunile din Rusia, Franţa, Germania, Macedonia, Serbia şi chiar Brazilia, relatau în detaliu despre evenimentul sportiv de la Budapesta!
Ca o consolare, Gazeta Sporturilor de azi (9 Mai) publica un comentariu, puţin mai amplu ca cel despre “Cupa Cola Cola”!

Mă-ntreb, acum: oare cer prea mult?! Spuneţi-mi Dumneavoastră!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

handbal CSM Bucuresti Cupa Campionilor Europeni 2016 02 CSM Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni la handbal

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “CSM Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni la handbal”

  • Severus
    ... a scris la 11 mai 2016, 18:57   [#1]

    Sincer nu imi place handbal deloc. Dar bravo lor pentru uriasa performanta.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?