Cronica ultimului sfert

dribbling fotbal minge jucatori football Cronica ultimului sfert

Unde e cap și nu prea sunt picioare…

(sau cum a ratat Rusia semifinala Cupei Mondiale)

Rușii au început în forță partida, dar presiunea lor s-a stins ca un foc de paie după nici 10 minute. Croații au pus stăpânire pe joc, controlându-l fără să atace decisiv poarta apărată de Akinfeev.

Și vine minutul 31, când Cheryshev pune cireașa pe tort cu un șut excelent plasat. Avantajul nu e păstrat prea mult, fiindcă Mandžukici și Kramarici reușesc să egaleze la o fază cu cinci ruși în propriul careu. Egalitatea la pauză e echitabilă, chit că tehnica individuală a croaților e net superioară.

Meciul se putea decide în minutul 60, atunci când doar ghinionul a făcut ca șutul lui Perišici să iasă din poartă după ce a lovit rădăcina barei.

Lovitura norocoasă a fundașului Vida din minutul 101 părea decisivă, dar Mario Fernandes (un rus get-beget, nu-i așa?) nu a fost de acord, plasând imparabil o lovitură de cap. Și uite-așa s-a ajuns la „execuțiile” de la 11 metri, unde același Fernandes a îngropat Rusia cu un șut pe lângă bară, după câte o lovitură parată de ambii portari. E adevărat că Modrič a avut foarte multă baftă la șutul bară-gol, dar așa e fotbalul.

Oricum, Rusia și-a depășit condiția la acest turneu… Mi-a plăcut meciul și inspirat de pixlele Timișorene golite aseară, am „compus” câteva rime, plagiind un cântec foarte cunoscut în Banat (Frumoasă-i vecina noastră-Tiberiu Ceia).

Cântecul lui Mario Fernandes…


Măreață e țara noastră
Ne arată la fereastră
Viitor frumos
Drag și luminos.

Refren 1:
Vai de scula mea
Am făcut-o de belea
Cât o să trăiesc
Am s-o tot belesc.

Aseară șutai agale
Pe lângă calificare
În loc să trag un pic mai tare
Între două bare

Refren 2:
Au, Rusia mea
Ce nasoală-i ratarea
O să mă căiesc
Căt o să trăiesc

Eu știam că nu-i prea bine
Dacă te fac de rușine
Dar crede-mă, zău
Că nu ți-am vrut rău

Refren 3:
Vai de capul meu,
Geaba l-am băgat la greu
Dacă am ratat
Balonul șutat…

De aș ști că Anglia
Bate pe Croația
Aș juca mereu
În tricoul tău

Refren 4: se repetă primele 3 refrene…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Cronica ultimului sfert”

 • ... a scris la 11 iulie 2018, 0:05   [#1]

  Intre timp am urmarit si semifinala Franta-Belgia (doar repriza a 2-a am apucat s-o vad). Franta a meritat victoria si cred ca va fi campioana mondiala din 2018.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 11 iulie 2018, 0:38   [#2]

  Nu sunt prea convins că Franța a meritat victoria, după o primă repriză în care belgienii au jucat un fotbal mai frumos decât francezii și, mai ales, după finalul tras de păr pe care l-au jucat jucătorii antrenați de Didier. Scopul scuză mijloacele. Părerea mea e subiectivă fiindcă am „ținut” cu Belgia…

  Pentru frumusețea fotbalului, cred că o finală cu Croația ar fi mai potrivită decât una cu Anglia. Da’ las’ că vedem mâine.

  Aș fi total dezamăgit dacă englezii ar câștiga această Cupă Mondială…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iulie 2018, 14:12   [#3]

  Între timp, m-au salvat de la dezamăgire coechipierii lui Modrici. Îmi doresc ca astăzi belgienii să-i mai bată o dată pe englezi…

  Despre finala de mâine spun doar atât: Franța pare favorită, dar eu le țin pumnii croaților. Sper să fie un meci frumos…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iulie 2018, 18:00   [#4]

  Dacă aș fi Dumnezeul fotbalului atunci englezii ar pierde, nu pentru că nu se pricep la acest joc (ei l-au inventat, nu-i așa?) ci fiindcă au jucat la interes meciul din grupă.

  N-apucai să tastez fraza de mai sus că belgienii au și băgat-o în poartă. . Sterling și coechipierii au mult de alergat până să-și atârne de gât medalia de bronz. După felul în care s-a jucat prima repriză, no chance pentru Albion…

  Hai să nu anticipez, mai e o repriză…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 iulie 2018, 19:06   [#5]

  Belgienii au terminat „an fanfare” această „finală mică”. Au arătat întregii lumi că fotbalul poate fi o artă. Nu mai comentez, că iar m-a inundat spuma berii.

  Până mâine am timp destul să mă „salvez”. Mbape sau Modrici?…

 • ... a scris la 14 iulie 2018, 19:23   [#6]

  Am urmărit şi eu meciul, mi-a plăcut. Cireaşa de pe tort e mâine…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 iulie 2018, 9:22   [#7]

  Așadar, Franța e noua campioană. Bravo lor! Dar…

  Lovitura liberă din care au deschis scorul a fost acordată gratuit. Părerea mea e că a fost o simulare crasă și se impunea cartonaș galben, nu lovitură liberă. Unde mai pui că la executarea ei trebuia ridicat fanionul pentru offside.

  La faza în care s-a acordat penalty cred că nu trebuia acordat… Și uite-așa s-a scris istoria acestei finale…

  Bravo ambelor echipe!

 • ... a scris la 16 iulie 2018, 9:39   [#8]

  Bazându-mă pe meciul Franţa-Belgia, un meci în care amândouă echipele au jucat bine (spre foarte bine) şi că Franţa a câştigat acel meci, mă aşteptam să câştige Franţa finala. Totuşi, în finala cu Croaţia, nu i-am mai recunoscut pe francezii din meciul Franţa-Belgia!?
  Am ţinut cu Croaţia, evident, dar a fost un fel de “a ţine” fără vreo urmă de ranchiună pentru Franţa ci pur şi simplu pentru că o ţară mică europeană precum Croaţia a reuşit să ajungă în finala unui campionat mondial de fotbal!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?