Criza educaţională şi… “minunile” din şcoală!

covid19 a teacher teaches mathematics picture id1225062688 Criza educaţională şi... minunile din şcoală!

De multa vreme, problemele educației românești, vechi și mai profunde par sa ramana doar la stadiul de… problema nerezolvata. Scoala-i în derivă iar sistemul educațional e praf! Criza educațională generată acum si de pandemie scoate la suprafață multe dintre problemele sistemului de învățământ public din România, iar pe unele dintre ele chiar le accentuează într-un ritm alert. Jenant, penibil, chiar dezgustator! Dincolo de retorica tipică și pe alocuri populistă, specifică festivismului autohton, suntem puși față în față cu o realitate pe cei direct raspunzatori de problemele stringente ale scolii au tot încercat s-o ascundă sub preșul unei reforme mereu promise. Preșul are și el limitele sale și iată că trădează aparenta responsabilitate publică față de educație, fata de copii.

Iata si-un recent exempu aflat din presa. Doi elevi minori dintr-o scoala generala din Calarasi (comuna Budesti) au avut relații intime în… toaleta școlii! Directorul este acuzat că știa, dar că ar fi încercat să mușamalizeze cazul Un băiat de clasa a opta și o fată de clasa a șasea au avut relații intime în toaleta școlii, într-o comună din județul Călărași. Scandalul a izbucnit după ce băiatul s-a lăudat pe internet. Directoarea adjunctă susține că directorul știa și a încercat să mușamalizeze întâmplarea. Acum au aflat și părinții, primăria, poliția și Parchetul. Daniela Dan, director adjunct al Școlii Generale Budești, din Călărași: “Aici este toaleta elevilor, unde s-a întâmplat cazul! La fete! Aici! Vreau să vă spun că nu a durat foarte, foarte mult, ci chiar foarte puțin. Elevii într-adevăr erau la ore. Au cerut la toaletă. În timpul ăla aici era liniște perfectă. Au cerut la toaletă, li s-a dat drumul pentru că este legal. După care au revenit în clasă”.

Cazul s-a întâmplat pe 19 februarie. Despre relațiile intime dintre cei doi elevi minori s-a aflat însă în oraș, abia după ce băiatul s-a lăudat în fața prietenilor, iar prietenii l-au pârât pe rețelele de socializare…

Iata si cateva ecouri… oficiale:
– Ionel Matei, viceprimarul localității Budești: Învățăm copiii să facă sex în școală? Ce înseamnă asta?
– Daniela Dan, director adjunct al Școlii Generale Budești: Am aflat de la elevi!
Elevii au fost primii care au auzit, după care au venit părinții fetei și au purtat discuții cu direcțiunea și cu colegii mei care sunt diriginți. Puțin s-a mușamalizat. În sensul că nu au vrut să facă, ca să zic așa, o popularizare.
Asta a condus la stricarea imaginii școlii. Ca să fiu sinceră, domnul director a spus că dacă ținem secret, dacă se ține secret aici, vor fi protejați elevii.
Cazul – deloc de protejat – este acum anchetat de poliție, Parchet, Inspectoratul Școlar al județului Călărași și Primăria Budești. Deocamdată, minorii au fost despărțiți. Eleva de 12 ani a fost transferată de familie la o școală din afara orașului. Băiatul a rămas în școala din Budești, unde dascălii au intensificat paza, iar femeile de serviciu au primit o sarcină nouă: trebuie să supravegheze toaletele mai des!… Sa auzi si sa nu crezi! Bravo, fratilor, asa treaba mai zic si eu!

ODAma D00 NDAma GFza D1l OWI3 N2 Mw ZGY5 NWU1 ODcy NGVm Mz Rh OWYx Yjhm YTI3 ZQ thumb Criza educaţională şi... minunile din şcoală!

Mihaela Dumitrașcu, profesor la Școala Generală Budești, din Călărași ofera si alte detalii: “Psihologul școlar le-a propus să le facă consiliere, dacă sunt de acord, că numai prin cererea părinților se poate acest lucru. N-au vrut. S-a întocmit un grafic pentru femeile de serviciu care să supravegheze toaletele mai des. Noi, ca profesori de serviciu, de fiecare dată, intrăm în băi după ei. Nu ne ducem în cușeta lor. Am încercat și am discutat și cu părinții lui și cu părinții fetei, să îi facă să priceapă că a fost o greșeală enormă datorată hormonilor, vârstei, peste care trebuie să treacă cu ușurință“.

Dincolo de hormonii vârstei, de teribilism și mai ales de lipsa totală de educație sexuală din școala românească, scandalul provocat de cei doi elevi minori a pus pe jar comunitatea din Budești, cu tot cu primărie! Ilie Mihai, primarul comunei Budești, Călărași: “Atâta timp cât primarul nu a fost înștiințat de cele întâmplate în școala, nu eu propun ca domnul director să fie înlocuit din funcție sau schimbat. Dar i-aș recomanda să-și dea demisia“.

Pai nu, in fond trebuia gasit… acarul Paun! Cat priveste scolerii de scoala noua, chiar daca prea multa nu invata, on-line sau off-line, la materia -amor se perfectioneaza. Cu paza! Inima si varsta lor prea tinere, le-o cere, nu?…

Haide inimă tanara, nu-ți opri în scoala mersul,
Lasă-mă să… cânt iubirea, să termin la toaleta… versul.
Și promit că-ți las averea, tot ce-n viață voi concepe,
Pentr-o zi, pentru o oră, sau măcar un biet minut.
Nu cerșesc o nemurire, vreau doar clipa s-o trăiesc,
De-o fi soare ori furtună, vrutul este omenesc…

Da, un minut, tic- tac a trecut, cum spune si cantecul, dar cu educatia scolara cum ramane, domnilor profesori? Facem instructie si educatie sau doar de paza pe la toalete?!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

mail Criza educaţională şi... minunile din şcoală!

Categorie articol [ Diverse, Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Criza educaţională şi… “minunile” din şcoală!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 martie 2021, 19:21   [#1]

  Întrebare…

  Ce educare sexuală
  Mai trebuie făcută-n școală
  Când pe-un bideu niște minori
  Dă lecții și la profesori?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 martie 2021, 19:48   [#2]

  Rugăciune…

  Orice zic o spun pe bune
  Și m-aștept la replică.
  Fă tu, Doamne, o minune
  Ca toți să mă contrazică…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 martie 2021, 20:06   [#3]

  Ce se întâmplă, Marcele? Mă lași să potrivesc niște rime fără substanță și te ascunzi în spatele unor articole imparțiale?

  Nu am curaj să-i proptesc în față aceeași întrebare și domnului Dan. Cu ce naiba am călcat pe bec de nu sunt luat în seamă?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 0:19   [#4]

  E limpede că orice scriu pe-aici nu e credibil. Dacă nici Marc și nici Dan nu găsesc de cuviință să-mi contrazică scrisele, ce mai rămâne de spus?

  E cazul să tac și o fac…

 • ... a scris la 23 martie 2021, 12:22   [#5]

  Dacă se cere să ne dăm musai cu părerea despre orice, hai că o fac… Și spun că și educația este acolo unde suntem și noi ca nație, adicătelea nici prea-prea nici foarte-foarte. Și am certitudinea că așa vom și ramâne, nu doar în educație ci în toate domeniile.
  De ce cred asta? Pentru că este extrem de simplu, mă uit înapoi, în istoria poporului român, și văd “marili realizări” ale acestui popor… și nu prea pot spune mare lucru în afară de faptul ca suntem un popor pașnic și ne-am cam văzut tot timpul de ciorba noastră iar în unele situații n-am avut tăria suficientă de a fi un popor “vertical” și hotărât, pe principiul “capul plecat sabia nu-l taie“, ci ne-am dat după cum a batut vântul (la fel cum, de altfel, facem și azi) și mai adăugând veșnicii găinari și găinariile făcute (adică nimicuri, noi ca popor n-am fost niciodată în stare de vreo chestie măreață ci doar de găinării ieftine) vei ajunge la concluzia că nimic substanțial nu se va schimba vreodată. Ăștia suntem, defilăm înainte cu ce avem…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 16:03   [#6]

  Tare mulțămesc că ți-ai slobozit (în sfârșit!) tastatura. Să știi că nu e musai să ai o părere despre orice, da’ nu-i mare bai dacă o ai…

  Ai dreptate. Schimbarea la care visăm nu se va întâmpla în timpul vieților noastre. Nouă ne place ciorba de burtă, traiul tihnit și (dacă se poate) posmagii muiați. Suntem un popor de cerșetori la ușa celor pe care noi înșine i-am ales.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 16:34   [#7]

  Filozofie marca Francisc întâiul

  Am zis-o de-atâtea ori:
  Nu suntem nemuritori
  Și-n finitul nostru trai
  Nu capeți dacă nu dai…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2021, 16:48   [#8]

  Educație

  Religioasă, sexuală
  Educația în școală
  Musai să fie făcută
  Când vin unii să ne… mintă.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?