Crăciun 2017…

brad craciun impodobit iarna acasa Crăciun 2017...

Scrisoare pentru Moș Crăciun…

Anul ăsta, Moș Crăciunule, ai fost darnic cu mine. Ca de obicei, mi-ai adus bucuria revederii celor dragi (plecați în lume în căutarea unui trai decent) și – ca o compensație la deziluziile ultimului an – un sac burdușit cu noi speranțe frumos ambalate. Plus vreo două baxuri de bere, cât să mă țină pân‘-la Bobotează…

Mi-am spus cuminte rugăciunea, îngenuncheat de unul singur sub bradul împodobit cu globuri sclipitoare, beteală cât cuprinde și leduri de toate culorile „clipind” mai abitir decât așa-zisele „stroboscoape” din „discotecile” tinereții mele, ți-am mulțumit că nu m-ai uitat și m-am culcat fericit. Nu-ți spun ce-am visat, ca să nu distrug „magia” Crăciunului.

Sper să-nțelegi că am copilărit pe vremea lui Moș Gerilă, fratele tău mai mic, născut dintr-un viol bolșevic și „botezat cu liniarul” de Churchill, Roosevelt și marele Stalin. „Ded Moroz” ăsta și-a permis să se umfle în foale și să-și impună suflarea peste o jumătate de continent.

Doar o singură rugăminte mai am, Moș Crăciunule cu plete dalbe: dacă vii și la anul pe la mine, vino cu sacul gol. Ți-l umplu numaidecât cu deșeurile politicii românești. Sunt atât de multe încât o sanie trasă de o duzină de reni nu e de-ajuns. Eu cred că nici în toate camioanele României nu încap aceste gunoaie.

Nu te supăra că-ți spun, Moș Crăciunule: ai stat pe tânjeală 28 de ani crezând că tradiția îți va da dreptate. Credeai cumva că cinstea și adevărul se impun de la sine? N-ai băgat de seamă că „spiritul” tău a devenit o permanentă reclamă comercială?

P.S.: Oare câți dintre muritori știu ce „sărbătoresc” de Crăciun?

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Crăciun 2017…”

 • ... a scris la 26 decembrie 2017, 21:01   [#1]

  Frumoasă scrisoarea către Moş Crăciun!

 • ... a scris la 26 decembrie 2017, 21:32   [#2]

  Nu de „frumusețea” unei scrisori adresate lui Moș Crăciun vorbim, nea Dan, ci de viitorul nostru .Dacă cei mulți vor PSD, așa să fie. Eu îmi rezerv dreptul de a nu fi de acord. ..

 • ... a scris la 30 decembrie 2017, 10:08   [#3]

  „Republică, măreață vatră,
  Călită-n foc de bătălii,
  Înfloritor pământ al păcii,
  Republică, slăvită fii!”

  Îl las pe Crăciun în plata Domnului, cu tot cu darurile sale (copiii au plecat), și aduc un „omagiu fierbinte” „milenarei” republici socialiste România. Să ne trăiești, „republică” dragă, încă o sută de ani!

  Și ai grijă, te rog, să nu cumva să te scapi de Dragnea și ciracii lui c-ar fi mare păcat. Tu-ți dai seama ce te-ai face fără ei?

  LA MULȚI ANI, dragii mei! LA MULȚI ANI ROMÂNIA! Sper că anul ce vine să-mi aducă (și ție la fel, Românico!) mai multe bucurii decât anul ce trecu…

  Trăiască și înflorească scumpa noastră patrie, Republica Socialistă România! (aplauze puternice) Trăiască tovarășul Dragnea și programul lui de guvernare! (ovații prelungite) Trăiască Partidul Social Democrat în frunte cu hoții și mârlanii ce îl reprezintă! („sala” e în picioare, iese fum din palmele aplaudacilor) Trăiască și opoziția de carton (PNL, PMP, USR, că nu e frumos să urezi doar unora mulți ani)! Trăiască bine toți cetățenii! (vorba unui fost președinte)

  Credeați că glumesc? Nu, dragilor:

 • ... a scris la 30 decembrie 2017, 10:14   [#4]

  (Am apăsat unde nu trebuia) LA MULȚI ANI tuturor! Mai ales lu’ Dragnea. Fără suspendare…

 • ... a scris la 30 decembrie 2017, 17:38   [#5]

  La mulţi ani! Cu executare, lu’ Dragnea…

 • ... a scris la 30 decembrie 2017, 17:58   [#6]

  Tare mi-e teamă că Dragnea ne va „executa” pe toți, Dane. Uitându-mă la atitudinea majorității, nici nu e de mirare. Ăsta ne-ngroapă cu zile. Ce Iliescu, care Ponta (uite c-am uitat de Năstase)? Liviu Dragnea e „dumnezeul” nostru.

  Mama ei de „democrație”!…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?