Corpuri de iluminat
Corpuri de iluminat
Odată la câţiva ani de zile apar acele momente în viaţă când te apuci să-ţi renovezi casa ori apartamentul, sau pur şi simplu din diverse motive te muţi într-o altă locuinţa – poate familia ta a devenit mai numeroasă, poate ai nevoie de mai mult spaţiu, ori poate pur şi simplu vrei să fii mai aproape de locul de muncă, etc. Motive sunt multe şi ele pot apare chiar de mai multe ori pe parcursul vieţii. Iar de fiecare dată, majoritatea dintre cei care se mută într-o casă nouă, doresc să-şi renoveze locuinţa pentru a amenaja spaţiul după bunul lor plac. Şi de asemenea, de fiecare dată când se întâmplă astfel de “evenimente”, ne lovim de un lucru important: corpurile de iluminat, prizele, etc…
De la an la an, tehnologia evoluează, iar asta s-a întâmplat în mai toate domeniile. Ba chiar şi în domeniul corpurilor de iluminat electrice, al becurilor, al prizelor. Mai în urmă cu ceva vreme, existau acele becuri cu filament, care însă consumau foarte multă energie electrică, încărcând lunar factura de energie electrică. Prima alternativă apărută la clasicele becuri cu filament, au fost becurile economice, astfel că datorită apariţiei acestor becuri economice am reuşit să economisim semnificativ la consumul de energie electrică. Ca exemplu, un bec economic de 20~25W generează aceeaşi lumină ca un bec clasic cu filament de 100W. Deci, putem face o economie de aproximativ 75% la consumul de energie electrică dacă folosim becuri economice în locul becurilor clasice.
Următoarele apărute pe listă, sunt becurile LED, care au câteva avantaje semnificative comparativ cu becurile economice dar care costă mai mult. Însă, pe măsură ce producţia se va muta încet, încet, către becurile LED, cel mai probabil preţul acestor becuri cu LED va scădea.
Un alt aspect important în situaţiile în care vă mutaţi la casă nouă (cum se spune prin popor) ori atunci când renovaţi, sunt corpurile de iluminat.
“Moda” (dacă pot să o numesc aşa) în domeniul corpurilor de iluminat se schimbă şi ea, însă nu doar de dragul schimbării ci mai ales pentru că apar tehnologii noi, apar materiale noi, apar idei noi. Ca exemplu, ce frumos arată o mobilă de bucătărie ori de living, echipată cu nişte benzi cu LED-uri !? Benzi cu LED-uri care în urmă cu doar câţiva ani de zile, erau inexistente. Ori, până şi aceste benzi cu LED-uri au evoluat, pentru simplul motiv că au evoluat LED-urile, dacă până în urmă cu ceva vreme aveam LED-uri care se ardeau relativ repede, acum avem LED-uri care nu se mai ard cu atâta uşurinţă.
Dacă ai cumpărat o locuinţă şi vezi că în locuinţa respectivă sunt corpuri de iluminat de acum 10~20 de ani, atunci este categoric necesar să le înlocuieşti cu nişte corpuri de iluminat moderne. Iar una dintre modalităţile de a vă informa în privinţa ofertei actuale de corpuri de iluminat electrice şi becuri moderne, este mediul online, iar aici vă propun următorul site web: www.e27.ro, un magazin online unde puteţi studia oferta actuală de corpuri de iluminat moderne, becuri de ultimă generaţie cu consum redus şi de unde bineînţeles puteţi comanda corpuri de iluminat, becuri şi alte echipamentele electrice care sunt atât de necesare într-o casă …
Voi, când v-aţi înlocuit corpurile de iluminat sau becurile din casă, cu unele mai moderne, mai evoluate? Şi, de ce? V-aţi mutat, ori aţi renovat casa/apartamentul?
11 comentarii la “Corpuri de iluminat”
Cand vrei sa renovezi o locuinta, sau pur si simplu te-ai plictisit de lustrele si aplicele care le ai in dotare, atunci faci pasul spre alte modele mai noi, mai frumoase.
Exista si cazurile mai rare[cum am patit si eu] cand cumperi ceva si nu esti multumit, si atunci iar o sa faci o schimbare.
De aproape 3 ani am cumparat ceva pentru bucatarie, cu neoane circulare care se tot ard la cateva luni, cate unul pe rand. Plus ca am 5 neoane in total. Consuma si 30w bucata. Deci in lunile care urmeaza, voi schimba din nou ,,candelabre,,
Cand faceti acest pas, lasati internetul la o parte, si dati iama prin magazine. Orientati-va spre o varianta care sa suporte becuri cu led. Aveti grija sa nu fie cu becuri mici, pentru ca va trebui sa cumparati mai multe[pe led] si o sa va coste mai scump per total. Indicat ar fi ceva cu 2-3 becuri cu dulie clasica sau chiar din aia mai subtire.
Cand va cumparati becuri cu led, probati sa vedeti daca va convine lumina care o da[taria], si nuanta de lumina. Recomand lumina calda si cat mai puternica[de la 6W in sus-consumul real-cat mai multi lumeni]. Becul sa fie model mai nou[intrebati in magazin], ca sunt multe diferente[nu intru in detalii].
Eu am cumpărat becuri LED cu lumină “caldă” şi sincer nu-mi plac. Prefer lumina “rece”, care este mult mai albă, luminează mult mai bine. Chestia aia cu “senzaţia de căldura” la cele cu lumină “caldă”, e o prostie.
Lumina calda, lumina naturala si lumina neutra sunt mai bune pentru ca nu obosesc ochii, fata de lumina rece, aia foarte alba.
Lumina alba nu lumineaza mai bine, doar atunci cand puterea becului este mai mare, lumina devenind mai puternica. Dar lumina prea alba [in general alba] afecteaza vederea, din pacate intr-un mod ireparabil.
De incercat cele cu lumina naturala 4000-4100 kelvin
adica acestea
e bun bekul, la 600 lumeni iti ajung 3 buc. sa faci lumina ok intr-o camera mare.
mai conteaza si lustra, depinde cat opreste din lumina care o da becurile.
eu cred ca la dan problema e din alta parte nu din nuantele de lumina
la el pe birou pe linga o lampa de marimea unei palari de mexican in care incap 6 becuri cu lupa de 200w , mai are si o lupa din aia cu picior hidraulic cu grosimea ciobului similara cu a unui dex .
Eu nici nu m-am mutat in casa noua si nici nu renovez, dar imi voi lua becuri LED pentru locuinta dupa ce am vazut cum e lumina de la corpurile de iluminat cu LED care au instalate la mine la birou. Intr-adevar, e o lumina foarte buna si nu mai au palpairea aceea enervanta a neoanelor. Ale noastre sunt de la Electromagnetica, cica-s producatori romani. Arata cam asa (sper sa nu fi gresit modelul):
Salut Dan,
Dragut articolul, sunt de acord cu tine, odata cu trecerea timpului, tehnologia led devine din ce in ce mai accesibila, evident multi vor spune “cat dai, atata face”, insa nu pot fi de acord cu preturile umflate de anumiti producatori.
Trebuie sa fiu de acord cu Dan, si eu cred ca odata cu o productie masiva a LED-urilor pretul acestora va scadea considerabil. Oricum, chiar si la preturile actuale sunt de parere ca investitia in LED-uri se va amortiza in timp din cauza duratei de viata a acestora si a consumului mai mic.
Referitor la corpurile de iluminat moderne, se mizeaza din ce in ce mai mult pe cele cu abajururi textile care functioneaza foarte bine cu becurile cu led si aduc o atmosfera prietenoasa in case, propun celor interesati de schimbarea corpurilor de iluminat sa consulte si oferta [RECLAMĂ], veti fi surprinsi de calitatea produselor fabricate in romania
Salut, dragut articol.
Eu de curand imi renovez casa si sunt in cautarea unor corpuri noi de iluminat. Am inceput sa ma documentez singura asupra acestui subiect si am inteles ca sunt mult mai utile si benefice corpurile de iluminat cu LED. Mi-am gasit deja cateva optiuni și as vrea cateva pareri si de la voi. Credeti ca sunt mai recomandate?