Corning Gorilla Glass 4

Corning Gorilla Glass 4 Corning Gorilla Glass 4

Corning Gorilla Glass 4

Ce este Gorilla Glass? Sau ce este, ce înseamnă Corning Gorilla Glass? Dacă nu ştiţi, atunci puteţi afla în articolul ce urmează…

Corning este producătorul despre care se poate spune că a “revoluţionat” într-un anumit fel, telefoanele mobile moderne. Odată ce tehnologia a evoluat şi au început să apară telefoanele mobile inteligente (aşa numitele “smartphone”), s-a făcut trecerea de la clasicele tastaturi de telefoane, la ecranele de tip “touch”. Iar aceste ecrane, pe zi ce trece au devenit mai mari.

Ştim cu toţii, cât de fragilă este sticla. Odată scăpată jos pe o suprafaţă solidă, sticla are prostul obicei de a se sparge. Probabilitatea să ne scăpăm telefonul accidental, este cu atât mai mare cu cât telefonul a început să devină parte din viaţa noastră de zi cu zi. Am ajuns ca aproape orice facem să aibă în vreun fel sau altul legătură cu telefonul… Căutăm pe cineva, suntem căutaţi de cineva, primim, mesaje prin SMS sau prin email, căutam informaţii pe internet, facem poze cu telefonul sau pur şi simplu ne uităm pe telefon să vedem data şi ora …
Deci, posibilităţile să apară accidente în momentul utilizării telefonului sunt extrem de mari. Iar aici, au apărut cei de la Corning, cu a lor “sticlă minune”: sticla care nu se sparge şi care nu se zgârie.

Corning Gorilla Glass 4 Corning Gorilla Glass 4

Ţin să vă spun că, am testat personal, fără să vreau, “capacităţile” acestei sticle şi sunt cât se poate de reale. Am să vă dau rapid câteva date: sunt mare şi greu, am aproape 120 Kg. În urmă cu câteva luni am fost în Grecia, am alunecat pe o stâncă şi fiind cu telefonul în mână, am dus instinctiv mâna înainte pentru a evita coliziunea dintre cap şi stânci. Am dat/lovit efectiv cu toată puterea, cu ecranul telefonului mobil (un Samsung Galaxy S2) direct în stâncile din faţă! Imediat după căzătura, primul lucru a fost să verific ecranul telefonului … mă aşteptam să fie ţăndări. Nimic, însă! Nici măcar o zgârietură! Acel ecran, funcţionează şi acum fără probleme …

Samsung Galaxy S2 are Gorilla Glass (1), o sticlă extrem de rezistentă. Între timp însă, a evoluat şi sticla “Gorilla Glass”, astfel încât cei de la Corning ne prezintă generaţia a 4-a de la Gorilla Glass, numită evident Gorilla Glass 4.

Corning Gorilla Glass 4 (spun ei) este mai dură, mai rezistentă şi mai uşoară. Gorilla Glass 4 are doar 0.3 mm comparativ cu generaţia anterioară care are 0.7 mm grosime.

Până în acest moment, Gorilla Glass este prezentă în peste 3 miliarde de dispozitive!

Categorie articol [ Stiri IT ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Corning Gorilla Glass 4”

  • Severus
    ... a scris la 25 noiembrie 2014, 10:10   [#1]

    Mi-as dori sa am Gorilla Glass 4 pe telefon, e ca un adevarat scut la ecran. Oare antiglont este ? :)

  • ... a scris la 1 decembrie 2014, 15:51   [#2]

    Totul depinde de pozitia in care pica telefonul. O colega de facultate are S2, si la un laborator a pus telefonul in pozitie cu ecranul in jos pe masa, masa fiind si lemn. L-a ridicat dupa un timp si avea ecranul spart.Eu de exemplu are S3 neo, care, nu are Gorilla Glass.L-am scapat odata in trez jos si a supravietuit.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?