Copiii ….vânduți la tarabă?!

AQxiDkP Copiii ....vânduți la tarabă?!

De câtva timp, mass-media românească (și probabil, nu numai) se referă, cu lux de amănunte și diverse comentarii, la o întâmplare, deloc plăcută, ba chiar revoltătoare, ce s-a petrecut ziua, în amiaza mare, pe o stradă din orașul mehedintian Baia de Aramă. Vineri dimineața, o fetiță de opt ani a fost luată cu forța din casa unei familii, de către o echipa specială de la Serviciul de Investigații Criminale din IPJ Mehedinți. Fetița ar fi fost dată spre adopție unui cuplu din SUA cu cetățenie română, scrie presa locală. Iar o altă, publicație, “Domino” din Gorj, aduce precizarea că minora a fost dată în adopție printr-o hotarâre a Curții de Apel Craiova, asistentei maternale, Mariana Sarmat, care a crescut-o pe copiliță în ultimii șapte ani. Mai mult, notează pandurul.ro., respectivei asistente i-ar fi fost desfăcut chiar și contractul de muncă, autoritățile considerând că fata stă… ilegal (?!) în locuința acesteia! Momentul intervenției “în forță”, realmente terifiant, lipsit de tact dar și de omenie, a fost filmat și arată, fără echivoc, cum copilul, recte, Sorina, plângea și țipa că nu vrea să plece de lângă așistenta maternală, căreia îi spunea, cu mult drag, „mamă“.


Tot din presa scrisă cât și de la tv mai aflu că, țineți-va bine, … “Polițiștii I. P. J. Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție (n.n. care oare?!) într-un dosar de lipsire de libertate“!! Referitor la acest caz, amplu mediatizat, ce-a stârnit numeroase proteste nu numai în rândul localnicilor dar și-n țară, Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Craiova a făcut un comunicat, amplu și documentat, pe care însă nu-l voi reda acum, din lipsă de spațiu, dar nici pentru a stârni și mai multe nedumeriri! Pe scurt, în acel comunicat se aduc fel de fel de dovezi și mărturii, cică legale, prin care se susține că vinovată de tot ce se întâmplă și s-au întâmplat este numai familia asistentei maternale, cea cu contractul de muncă desfăcut.
Dar cum spuneam, referitor la cele mai sus descrise, părerile miilor de cetățeni, sunt fie pro, fie neutre dar cele mai numeroase-s contra!

Se afirmă, și nu fără temei, că mai presus de orișice trebuie avută în vedere părerea minorei, a celei în cauză. FIRESC ȘI OMENEȘTE, ea, Sorina, este singura care trebuie să decidă. Nimeni altcineva nu are acest drept LEGAL și OMENESC! Până și Premierul Viorica Dăncilă, informată de cele întâmplate, a spus, mai mult în calitatea sa de OM și MAMĂ, nu de șefă a Executivului, la fel. Întocmai.
S-a încercat să se discute cu minora S.S. însa nu s-a putut relaționa deoarece a început să țipe și să plânga.

De ce s-a ajuns la această situatie ultra conflictuală, penibilă și impresionantă, când se putea proceda cu mut mai mult discernământ și maturitate profesională?! “SPECTACOLUL” cu… răpirea fetiței, n-ar fi trebuit să aibă loc! Controversatul caz al unei copile de numai opt ani, luată cu forța de poliție și procuror, continuă să fie dezbătut și comentat aproape peste tot. Cine are dreptate? Părerea majorității zdrobitoare, în care mă includ și eu, este doar una: SORINA. Minora cea traumatizată chiar dacă, după cum declară sursele oficiale, acum se simte bine! Cine-i totuși de vină?

Corupția din instituții, naște acum monștri precum acea procuroare care a distrus vineri, psihic și moral, acel copil. Trebuie făcută anchetă și dat jos acest guvern ordinar!“, spune – între mulți alții – si o… “anonimă”. Cazul în sine încă nu-i elucidat, se pare că tergiversările continuă! Continuă dealtfel și pentru mine nelămurirea: oare mai există astăzi chiar și… târg de copii ?! Legalizat?Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Copiii ….vânduți la tarabă?!”

  • ... a scris la 25 iunie 2019, 8:20   [#1]

    Depinde din ce unghi privești problema…

  • marc
    ... a scris la 25 iunie 2019, 13:38   [#2]

    Problema-i deja legal rezolvata, chiar daca impresionati de situatia creata multi conationali inca-si exprima diferitele pareri (subiective dar si obiective) . Cea care ramane insa este modul total neprofesionist in care au intervenit autoritatile, pentru care singura grija ar fi trebuit, asa cum am si scris, sa fie binele suprem al copilului. Lucru care, iata, duce si conduce la concluzia clara a unei lipse totale de proceduri pentru gestionarea practica a unor situatii de acest gen. Drept ca o alta dovada, aminteste-ti Dane, de modul cum au intervenit autoritatile, sa le mai zic asa?!, nu prea tare demult, atunci, pe 10 august! Dar la fel de deschis ramane (oare pana cand?!) si felul in care multi romani inteleg sa respecte legea. Legea care intr-un adevarat stat de drept, e sfanta, nu discutabila sau contestabila. Pe cand la noi, fiecare spune si o considera intocmai cum il duce capul, confundand astfel prevederile legale cu preturile de la targ! Tocmai de asta, suntem de ani si ani, martorii unor asemenea situatii jenante, stresante, impresionante si cum vrei sa le mai spui!… Bune sau rele, legile trebuie respectate intocmai! Altfel, e anarhie!…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?