Consens

stampila vot alegeri Consens

Ce mai așteptăm?…
- text adresat generației născute în anii ‘60 -

După ce am risipit trei decenii după o revoltă justificată pe care unii au știut să o deturneze (certându-ne că unii dintre aleși sunt mai răi decât ceilalți) și după ce vlăstarele țării s-au răsădit pe alte meleaguri, ce mai așteptăm?

Mai e ceva de așteptat când în toți acești ani prea mulți dintre noi au susținut impostura? Ce pretenții la o viață demnă mai putem avea când nu am reușit să ne-o construim?

E ușor să pui întrebări retorice și e greu să dai răspunsuri mulțumitoare pentru o majoritate căreia îi place să se „scalde” în mlaștina ignoranței. Și e imposibil să găsești soluția salvatoare atâta vreme cât nimeni nu e interesat să o afle…

Acuzați-mă de toate relele lumii, dați cu mine de toți pereții „democrației” contemporane, dar întrebați-vă de ce am ajuns unde-am ajuns? Nu sunt eu cel chemat să vă dea un răspuns. Căutați-l singuri!

Poate că pe 26 Mai îl veți găsi… Tare mi-ar plăcea să-l găsim împreună…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Consens”

 • ... a scris la 8 mai 2019, 8:48   [#1]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 mai 2019, 17:58   [#2]

  Mi-a plăcut pledoaria lui Benigni. Avem dreptul să alegem și nu înțeleg de ce ne pișămurinăm pe el. Cei care spun că „n-ai pe cine, dom’-le” doar pentru ca după aceea să se bată cu pumnul în piept că, vezi Doamne, „nu v-am zis eu” fac o mare greșeală.

  Viața e un înșiruire de alegeri. Că facem la un moment dat alegerea potrivită sau nu e altă discuție. Tot ce contează e alegerea în sine… Degeaba ne revoltăm că lucrurile nu merg așa cum ne-am dori dacă nu ne pasă atunci când avem șansa să ne determinăm viitorul.

  Democrația e suma alegerii celor mulți. Despre ce „democrație” mai putem vorbi când o mare parte din „demos” vrea libertate dar uită că prețul ei e tocmai alegerea?

  De-aia avem un premier ca doamna Dăncilă. Îl merităm!…

 • ... a scris la 11 mai 2019, 0:01   [#3]

  Italienii îl au pe Benigni… Românii îl au pe “Haurențiu”…

  Genial “Haurențiu” ăsta!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 mai 2019, 12:19   [#4]

  „Haurențiu” ăsta o spune pe-a dreaptă, la fel ca Benigni: nu votezi, nu contezi!

  Tovarășul Dragnea își construiește soclul statuii tocmai pe ignoranța celor care nu votează. Oameni buni, mergeți la vot!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?