Compute Stick – calculator de mărimea unui stick USB

intel compute stick Compute Stick   calculator de mărimea unui stick USB

Compute Stick – micro calculator

Tehnologia a evoluat foarte mult în ultima vreme, procesele de fabricaţie permiţând să fie realizate componente din ce în ce mai mici. Dacă ne gândim că în urmă cu doar câţiva zeci de ani, televizoarele alb-negru cu lămpi însemnau “cele mai noi descoperiri tehnologice” ale acelor vremuri, ori dacă ne amintim de vechile aparate de radio ale căror “plăci de bază” cu dimensiuni aproximative de 30×20cm erau echipate cu câteva zeci de tranzistoare … astăzi, de exemplu într-un procesor Intel i7-4770k cu dimensiuni de doar câţiva milimetri, avem peste 1.4 miliarde de tranzistori.

Laptopurile în ziua de azi s-au transformat în ultrabook-uri extrem de subţiri, avem telefoane mobile şi tablete de mici dimensiuni dar cu o putere de procesare care depăşeşte de zeci sau poate de sute de ori puterea de procesare a calculatoarelor din urmă cu 10~15 ani. Datorită noilor descoperirit tehnologice, datorită miniaturizării care a evoluat odată cu trecerea ficarui an, componentele au devenit tot mai mici.

Cel mai mic “calculator” din ziua de azi, poate fi considerat telefonul mobil. Telefoanele mobile din ziua de azi, sunt în fond tot nişte calculatoare numai că au o anumită configuraţie hardware (procesoare ARM, etc) care permit instalarea unor sisteme de operare “speciale” ca de exemplu Android, iOS, etc. Au mai apărut şi acele mini PC-uri cu care pasionaţii de echipamente în miniatură se “distrează” în diverse moduri, utilizând aceste mini-calculatoare pe post de media playere, pe post de servere, etc. Un exemplu elocvent de mini-PC modern este acest Mini PC Asus VM62-G029M cu procesor Intel Core i5-4210U (Haswell) la 1.70GHz, 4GB RAM, hard-disk de 500GB, placă video integrată Intel HD Graphics.

Tehnologia a evoluat însă şi mai mult iar peste doar câţiva ani de zile (maxim 2 ani) urmează să apară mini-calculatoare de mărimea unui stick USB !!! Da, aţi auzit bine, o să putem pune aşa zis-ul “PC stick USB” în buzunar şi vom avea cu noi, oriunde, un calculator. Proiectul se numeşte Compute Stick şi a fost dezvăluit la CES de către cei de la Intel. Pe mini-calcualtorul de mărimea unui stick USB (are doar 11cm lungime!) se vor putea instala sistemele de operare Windows astfel încât noile “calculatoare-USB” vor fi complet funcţionale, la fel ca orice calculator desktop sau laptop. Stick-ul va fi echipat cu o mufă HDMI astfel încât acesta să poată fi montat pe orice monitor sau televizor.

Compania Lucoms Daewoo din Coreea de Sud va fi prima care va produce peste nu multă vreme, astfel de mini-calculatoare.

intel compute stick Lucoms Compute Stick   calculator de mărimea unui stick USB

intel compute stick1 Compute Stick   calculator de mărimea unui stick USB

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 29 martie 2015 in categoria Stiri IT. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale