Competiţie pe piaţa energiei electrice !?

Digi Energie Competiţie pe piaţa energiei electrice !?

Competiţie pe piaţa energiei electrice !?

Digi Energy este un proiect al distribuitorului de internet şi televiziune RCS&RDS, proiect prin care doreşte să livreze energie electrică atât către consumatorii mari (industriali) cât şi către consumatorii casnici, evident la un preţ mai mic (cu -30%) faţă de cel practicat în acest moment de către cei care deţin monopolul pe piaţă. Deocamdată, singurul pas pe care au reuşit să-l facă cei de la RDS, este distribuţia de energie electrică către primăria Oradea, unde energia electrică livrată de RDS este utilizată pentru transportul în comun, cel electric, evident (troleibuze/tramvaie).

RDS şi-a declarat intenţia de a-şi construi propria reţea subterană pentru distribuţia energiei electrice şi vrea să livreze energie electrică ieftină şi consumatorilor casnici, numai că … nu poate ! De ce? Pentru că, legile din România au fost făcute de către parlamentarii români de aşa natură încât să-i protejeze pe “şmecherii” care deţin monopolul pe această piaţă! Deşi ni s-au tot servit tot felul de poveşti nemuritoare despre “piaţă competitivă”, în realitate legea protejează monopolul deţinut de actualele companii private: Electrica, EON, etc …
Este inadmisibil ca statul să protejeze prin lege, monopolul unor companii private!!! Însă asta se întâmplă în România.

În ultimii 10 ani, preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici, a crescut cu peste 70%, preţ urcat artificial de către aceşti distribuitori privaţi de energie electrică şi care deţin monopolul pe piaţă, iar parlamentarii noştrii dorm în papucii statului. În fond, tot ei sunt cei care au făcut astfel de legi, care permit monopolul unor firme private pe piaţa energiei electrice … şi mă întreb: oare de ce? În al cui interes au făcut asta? Oare ei, nu sunt trimişi acolo pentru a reprezenta interesele cetăţenilor?

Potrivit legii, o companie care doreşte să distribuie energie electrică, trebuie să ceară acordul companiei care deja livrează energie electrică în zona respectivă !?! Adică, dacă RDS vrea să furnizeze energie electrică în judeţul Cluj de exemplu, atunci va trebui să ceară acordul celor de la SC Electrica Furnizare SA. Adică, cei de la Electrica ar trebui să fie tâmpiţi să-şi dea acordul pentru un concurent … nu? Mai mult decât atât, tot potrivit acestei legi idioate, Electrica ar avea dreptul să-şi însuşească reţeaua de distribuţie construită de către RDS … Este absolut strigător la cer!

Singura speranţă, mai rămâne la DNA … care, sper să-şi arunce privirile şi către contractele făcute cu statul şi către politicienii care au semnat astfel de contracte, absolut împotriva interesului cetăţeanului care i-a votat şi i-a trimis în parlament.

Categorie articol [ Economie, Legislaţie, Politica ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Competiţie pe piaţa energiei electrice !?”

 • ... a scris la 8 mai 2015, 16:32   [#1]

  doar pt oradea, doar pt marii consumatori, de gen fabrica, uzina etc.

 • ... a scris la 12 mai 2015, 16:59   [#2]

  E o piata din ce in ce mai buna, aceasta a energiei electrice, iar marile companii stiu asta. Digi o sa aiba succes si calculele sunt simple: ei vor oferi, pe o singura factura, serviciile de care ai nevoie: net, telefonie, tv si energie!

 • Severus
  ... a scris la 16 mai 2015, 14:34   [#3]

  Sper sa reusească RDS, care este un exemplu bun de cum sa nu storci bani de la populație.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?