Comparație diagonală televizor – 32 vs 40 vs 48 inch

diagonala televizor comparatie tv 32 40 48 inch Comparație diagonală televizor  32 vs 40 vs 48 inch

32 vs 40 vs 48 inch

În ultimele câteva zile (de fapt în ultimele vreo două săptămâni) am dus un adevărat “război” în alegerea unor televizoare, iar pe lângă faptul că trebuiau “rezolvate” mai multe “cerințe” legate de brand, model, preț, calitatea imaginii, adâncimea negrului, rezoluție, design, etc…, o problemă “spinoasă” era alegerea diagonalei televizorului. Deoarece, în pofida faptului că multă lume este tentată să creadă că “mai mare este întotdeauna mai bine”, … ei bine, nu este deloc așa! Nu întotdeauna, “mai mare” se traduce în “mai bine”. Și am să explic pe scurt, de ce !?

La televizoarele LCD (cu iluminare LED) moderne (cele care se găsesc de vânzare prin magazine), distanța de la care privești ecranul televizorului este esențială pentru a avea parte de o experiență cât mai bună la vizionarea emisiunilor TV, a filmelor, etc. Dacă televizorul are o diagonală prea mare iar distanța de vizionare este prea mică, vom avea senzația că ne-am întors cu cel puțin 20 de ani în urmă! În special pentru că majoritatea posturilor de televiziune din România emit în format 4:3 și la execrabila rezoluție SD de doar 576i !!!
ATENȚIE! Este vorba de 576i, nu de 576d !!! Ei bine, imaginile difuzate la o astfel de rezoluție, în momentul în care le “întinzi” pe un ditamai ecran de 55, 60, 65 inch, se văd CA NAIBA!

Drept urmare, ținând cont de faptul că posturile de televiziune din România emit în formatul 4:3 și la rezoluții execrabile (cu foarte mici excepții, respectiv canalele care emit și în format 16:9 la rezoluție de 1080i: Digi 24 HD, ProTV HD, TVR1 HD, Acasă TV HD), diagonala unui televizor trebuie aleasă cu mare grijă, iar asta o spun în special pentru cei care cred că, “cu cât mai mare, cu atât mai bine“.

Diagonala televizorului trebuie aleasă în funcție de dimensiunea camerei și de locul în care este amplasat televizorul! Din punct de vedere al diagonalei, printre cele mai căutate televizoare sunt cele cuprinse între 32 inch și 50 inch. Mi-ar fi plăcut să găsesc un comparator de diagonale, însă toate pe care le-am găsit permit doar comparația a două diagonale. Deci, nu poți compara 3 sau mai multe diagonale. Să fac o aplicație ar fi durat prea mult așa că am preferat să fac asta rapid în modul grafic. Și am făcut o comparație între următoarele diagonale: 32 inch, 40 inch și 48 inch. Celor care sunt interesați să facă o comparație a dimensiunilor ecranelor televizoarelor cu diagonale de 32 inch, 40 inch și 48 inch, probabil le va fi utilă imaginea de mai jos (click pe imagine pentru a mări imaginea!):

Comparatie diagonala televizor 32 40 48 inch TV Comparație diagonală televizor  32 vs 40 vs 48 inch

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

7 comentarii la “Comparație diagonală televizor – 32 vs 40 vs 48 inch”

 • doru
  ... a scris la 3 decembrie 2015, 0:39   [#1]

  Puteai sa-l pui si pe cel de 24″ daca tot o sa ai 4 televizoare cu aceleasi diagonale: 24, 32, 40,48 :)

 • doru
  ... a scris la 3 decembrie 2015, 0:42   [#2]

  Tradus ca locatii inseamna: bucatarie 24”, birou 32”, dormitor 40” si living 48” :)

 • ... a scris la 3 decembrie 2015, 0:42   [#3]

  Cel de 24″ e “caz special”, nu prea cumpăra lumea din acelea … :))

 • JoinT
  ... a scris la 3 decembrie 2015, 12:12   [#4]

  Intotdeauna diagonala Tv-ului s-a ales in functie de distanta de vizionare. Pe langa ca se vede aiurea daca nu sunt luate dupa acest criteriu, afecteaza si vederea. Ca in ultimul timp a aparut aceasta moda tampita, ca fiecare cocalar sa-si puna un TV cat mai mare, indiferent de faptul ca are 1m pana la TV este altceva.

 • Severus
  ... a scris la 3 decembrie 2015, 21:18   [#5]

  Conteaza procesorul din tv care proceseaza imaginea SD transformand-o in HD sau FullHD si aici ma refer la rezolutie si bineinteles marimea ecranului.
  Pe un ecran mai mare trebuie sa stai la minim 3 metri, altfel nu ai facut nimic. In apartament pt. camera mare recomand un tv de 47“- 48“.
  Programele trebuie memorate pe modul digital, ca pe analog se vede execrabil.

 • ... a scris la 5 decembrie 2015, 16:42   [#6]

  48 inch? inseamna ca au oamenii case cu pereti destul de mari si camere destul de incapatoare astfel incat sa nu stea cu nasul in el…

 • JoinT
  ... a scris la 5 decembrie 2015, 17:54   [#7]

  Da în baie? În baie de cat? Poate unul învelit în celofan? Diagonala tradusa pt asa ceva? :))

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?