Cloudfare nu protejează locația site-urilor pirat!

zf1rfrG Cloudfare nu protejează locația site urilor pirat!

Site-urile pirat (cum au fost ele numite) au încercat diverse metode pentru a-și ascunde locația. Una dintre aceste metode a fost utilizarea CDN-urilor Cloudfare pentru a-și masca NS-urile și IP-urile serverelor pe care erau hostate. La serviciile Cloudfare au apelat în trecut și cei de la TPB (ThePirateBay), considerat ca fiind cel mai mare tracker din lume.

Ei bine, s-a terminat. Nu te mai poți ascunde în spatele Cloudfare.

Sparvar, un site suedez de torrente care a fost demascat de Cloudfare, s-a închis definitiv. Sparvar se folosea de un domeniu canadian şi folosea serviciile Cloudflare pentru a-şi masca adevărata locaţie. Cloudflare a furnizat locaţia serverelor Sparvar la solicitarea unui avocat. De teamă să nu fie arestaţi, proprietarii site-ului au închis site-ul.

Eu în acest moment sunt în teste cu CDN-urile Cloudfare, însă din cu totul alte motive. Drept urmare, este posibil ca în următoarele zile să apară câteva mici “întreruperi” la accesarea acestui blog, însă după ce termin cu testele, blogul va reveni “la normal”.

Categorie articol [ Diverse, Gazduire Web, Internet ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Cloudfare nu protejează locația site-urilor pirat!”

 • ... a scris la 26 februarie 2016, 11:12   [#1]

  Parcă ăștia de la Cloudflare se lăudau de securitate a oricărui site în afară de cele cu warez, pornografie cu minori si snuff films. Acum vine un avocat să ceară datele unui site cu torrente și ăia “da, să trăiți, ip-ul lor este ….”?
  Ciudată treaba asta. desigur, poți folosi și alte servicii de mascare a dns-urilor, impreuna cu cloudFlare. Nu stiu daca te va ascunde “de tot”, insa e doar o idee.

 • ... a scris la 26 februarie 2016, 12:15   [#2]

  Dormiți liniștiți, ACTA lucrează pentru noi :)

 • ... a scris la 27 februarie 2016, 11:31   [#3]

  Lol! Mai e aia in picioare?

 • ... a scris la 28 februarie 2016, 17:55   [#4]

  Cu proxy de la nginx se poate ascunde !

 • ... a scris la 29 februarie 2016, 0:16   [#5]

  Am renunțat la CDN-ul de la Cloudfare. Pentru un site hostat în România (pe SSD Hosting) și cu vizitatori din România, nu merită sistemul CDN. Ce am câștigat (extrem de puțin) pe partea de “load” a serverului, am pierdut de 100 de ori la viteza de încărcare a paginilor … Cu alte cuvinte, mai mult strică decât ajută.

 • ... a scris la 29 februarie 2016, 0:20   [#6]

  @cineva, și prin proxy bănuiesc că e aceeași problemă, dacă proxy-ul e la dracu-n praznic.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?