Cioara care strânge gunoaiele

Poluare Calinesti Oas Cioara care strânge gunoaiele

N-are cum să va lase fără multe gânduri astfel de imagini. La vreo câteva ore bune, după ce am văzut-o postata pe net (probabil de la Focsani), mă sacaia întrebarea : “Poate o cioară și nu putem noi?”.

Chiar si pe elefant mai poți să-l bați la dresaj, pe urs la fel – deși… riști mult si multe – dar cioara n-ai cum s-o dresezi prin eventuala bătaie. Nu știu cum a motivat-o… stăpâna ei, dar cert este că cioara aia din poza, face treabă bună și strânge gunoaiele de pe lângă coșul de gunoi. Dacă ar fi toate ciorile așa, am putea să angajăm câte 20 în fiecare oraș din țară și România ar fi cea mai… cea! De ce nu fac și oamenii așa? Simplu-din obisnuinta, traditie si lene.

Exemple? Nu cat frunze si iarba, ci cat gunoi se aduna aproape mai in tot locul! Veniti, bunaoara, pe str. Gloriei sau pe Cuza Voda din oraselul moldav Tg. Neamt si va veti convinge de adevar. Maldare de gunoaie ne ridicate din locurile special amenajate, peturi, hartii si fel de fel de ateriale recilabile zac pe spatiile inca vrzi, mobilier stradal vandalizat, cosurile de gunoaie rupte si aruncate pe care cei de la institutia de resort se fac ca nu le vad, iar unii cetateni, in conflict cu bunul simt, imbogatesc zilnic volumul mizeriilor urbane prin totala indiferenta!

Nu strâng eu după alții?! In fond, dacă-s nesimțiți, de ce să strâng eu după ei, m-am tot intrebat si ma intreb?!
As putea oare să ating eu cutia sau sticla aia de bere ce zac in vazul tuturor? Dacă mă, eventual, ma vede cineva, zice că am băut-o eu, nu? Cum să ridic șervețelul acela sau ziarul de pe trotuar?! Păi dacă și-a suflat cineva nasul?… Si iata asa, prin lenea altora cat si prin nepasarea multora, zilni, sporesc mormanele de gunoaie peste tot și nimeni (dintre cei ce-ar trebui sa faca) nu face mai nimic.

Intrebarea de final: dacă a fost cineva destul de ambițios să dreseze o cioară, oare noi, oamenii, nu ne putem ambiționa să educăm pe cei de lângă noi, măcar pe unii? Ceva bun simț, ceva despre protejarea naturii?! Ce spuneti, se poate?

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?